Nye førstehjælpere er på vej i Syddjurs

Førstehjælp kan redde menneskeliv. Region Midtjylland står bag to korps med frivillige førstehjælpere på Mols og Helgenæs, og nu vil regionen lave endnu et hold med base i Nimtofte. Arkivfoto


Nye førstehjælpere er på vej i Syddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Midtjylland har i dag korps af frivillige førstehjælpere på Mols og Helgenæs. Nu kridtes banen op til endnu et hold med base i Nimtofte.

Syddjursland har udsigt til at få et tredje hold med frivillige førstehjælpere.

Der findes allerede to af den slags korps på Mols og Helgenæs, men nu er der endnu et hold i støbeskeen i Nimtofte. Region Midtjylland står bag initiativet, der hviler på en pulje med penge hos Sundheds- og Ældreministeriet.

»Det kan Nimtofte og omegn glæde sig til. Vi har oplevet, at et lokalt korps af førstehjælpere giver en ekstra tryghed for borgerne. Det skyldes især, at de kan være på stedet i løbet af tre til fem minutter,« siger formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols.

Når et menneske falder om med hjertestop, tæller hvert minut. Det er derfor afgørende, at der ydes hurtigt og korrekt førstehjælp.

På den baggrund indførte Region Midtjylland i 2011 otte 112-førstehjælperordninger, hvor lokale borgere får uddannelse i hjerte-lunge-redning og brug af hjertestarter. To af holdene har hjemme på Mols og Helgenæs, hvor i alt 24 frivillige står klar til at hjælpe.

»Det har enorm betydning i et område, hvor udrykningskøretøjerne er lang tid om at nå frem. Der er tilfælde, hvor førstehjælperne har været med til at gøre en forskel,« understreger Jørgen Ørgård.

Siden 2011 er antallet af den type ordninger steget til 21 i Midtjylland, og fire mere kommer til i år. Nu kridter Region Midtjylland banen op til yderligere fem hold, og et af dem skal hvile på frivillige i Nimtofte og omegn.

»Erfaringer viser, at ordningerne bliver brugt i lokalområderne. De områder, hvor der er længere til den professionelle hjælp, er det her et rigtig godt redskab, der kan redde liv,« siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S).

Også Else Ammitzbøll, der er direktør i Præhospitalet i Region Midtjylland, mener, at korpsene fungerer.

»Vi kan se, at det skaber rigtig meget tryghed, at der er nogen i lokalområdet, der kan hjælpe til, indtil ambulancen er fremme,« siger hun.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der afgør, om regionen får den ønskede støtte til oprettelse og drift af fem nye førstehjælperordninger Sker det, vil de nye ordninger træde i kraft i løbet af 2016.

Nye førstehjælpere er på vej i Syddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce