Nye førstehjælperkorps får en let start på Mols


Nye førstehjælperkorps får en let start på Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

112. Syv frivillige rykker allerede ud. Nu vil Region Midtjylland bygge videre på indsatsen med korps i Fejrup og Tved.

Et frivilligt korps af førstehjælpere på Mols vil sandsynligvis leve videre i Region Midtjyllands regi.

Politikerne i regionen er på vej til at godkende etablerigen af 1-1-2 førstehjælperkorps med baser i Fejrup samt Tved, og korpsene kommer til at hvile på et allerede eksisterende hold af frivillige førstehjælpere.

»Det er udsigt til en professionalisering af arbejdet. Det er dejligt, at Region Midtjylland kan bygge videre på vores intiaitiv,« siger formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols.

Region Midtjylland har allerede 16 korps af frivillige 1-1-2 førstehjælpere i det midtjyske. Erfaringer er gode, og derfor har hospitalsudvalget banet vejen for yderligere ni 1-1-2 førstehjælperkorps.

»Jeg er meget glad for udvalgets beslutning. Vi har et godt beredskab med ambulancer, akutlægebiler og helikopter. Men der vil altid være steder, hvor det tager længere tid for ambulancen at nå ud. Her er 1-1-2 førstehjælperne en ekstra tryghed, siger formand for regionens Rådgivende Udvalg Vedrørende Hospitaler,« Anders Kühnau (S).

1-1-2 førstehjælperkorps består af borgere, der har god uddannelse i førstehjælp. De stiller sig til rådighed for at blive tilkaldt via telefonen, når beredskabet på AMK-vagtcentralen kan se, at der er brug for deres indsats.

Samme model benytter det allerede eksisterende korps af frivillige førstehjælpere på Mols og Helgenæs. De har samtidig været med til at skaffe hjertestartere, så der nu er 13 af slagsen på det sydligste Djursland.

Region Midtjylland og Borgerforeningen Mols har drøftet mulighederne for at inddrage de syv frivillige i de regionens førstehjælperkorps. Det er begge parter positive overfor.

Borgerforeningen Mols har tidligere kæmpet for at få en af regionens akutlægebiler placeret tættere på lokalområdet. Den kamp ser dog ud til at være tabt.

»Det må vi her og nu erkende. På den baggrund er det godt, at Region Midtjylland går ud med initiativet vedrørende 1-1-2 førstehjælperne. Men dybest beviser placeringen af to korps på Mols, at der netop i vores område er lange ventetider på ambulancer,« understreger Jørgen Ørgård.

Hidtil har etableringen af 112-førstehjælperkorps i Midtjylland været finansieret af midlertidige statslige puljemidler. Men de udløber i 2014.

Herefter skal Region Midtjylland dække omkostningerne til den fortsatte drift af 112-førstehjælperkorps. Regionsrådet har tidligere afsat 500.000 kroner. til 112-førstehjælperkorps, og i budgettet for i år er der reserveret yderligere 500.000 kroner til drift og nyetableringer af korps..

Der er udført et udbud vedrørende levering af udstyr som akutskabe, hjertestarter og førstehjælpsudstyr samt vedligeholdelse, faglig debriefing, dataudlæsning og uddannelse til alle regionens 112-førstehjælperkorps. Det forventes en etableringsudgift på 50.000 kroner per korps.

Regionsrådet vedtager endeligt etableringen af 1-1-2 førstehjælperkorps på et møde onsdag 25. juni.

Nye førstehjælperkorps får en let start på Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce