Nyt førstehjælperkorps på Mols mødes med forbehold

Formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols er glad for 112-førstehjælperkorpsene på Mols og Helgenæs. Men han understreger, at korpsene med frivillige ikke kan eller må afløse en lokal udrykningslæge. Arkivfoto

Nyt førstehjælperkorps på Mols mødes med forbehold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Midtjylland søsætter det tredje 112-førstehjælperkorps på det sydligste Djursland for at lappe på nedlæggelsen af den lokale udrykningslæge. Borgerforening løfter pegefingeren.

SYDDJURS: Mols får endnu et 112-førstehjælperkorps bestående af frivillige fra lokalområdet.

Region Midtjylland lancerer korpset i kølvandet på nedlæggelsen af den mangeårige ordning med en lokal udrykningslæge. Hos Borgerforeningen Mols modtages beslutningen med et lille smil og et meget stort forbehold.

- Endnu et 112-førstehjælperkorps kan være en udmærket overgangsløsning. Men for borgerne på Mols og Helgenæs er det afgørende, at der igen laves en ordning med en lokal udrykningslæge. Det sikrer den nødvendige faglighed i situationer med pludselig opstået sygdom. 112-førstehjælperne er jo uddannet via grundkurser, som kun giver den mest basale viden om hjerte/lunge-redning og brug af hjertestartere. Det er ikke altid nok, siger formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols.

Flere scenarier i spil

I næsten 20 år har borgerne på Mols haft en udrykningslæge i området.

Ordningen hvilede helt og holdent på den praktiserende læge i Thorup, og den var med til at sikre hurtig hjælp i et geografisk område med lange kørselstider for udrykningskøretøjer.

Men ved nytårsskiftet blev udrykningslægen afskaffet, da lægen sagde nej til at opfylde nye krav fra regionen.

Siden har Region Midtjylland arbejdet med forskellige scenarier, der skal give indbyggerne på Mols og Helgenæs tryghed omkring hurtig hjælp ved pludselig opstået sygdom. Regionen har blandt andet afsøgt mulighederne for at finde en ny udrykningslæge, men det er ikke lykkedes.

Situationen har udløst, at borgmester Claus Wistoft (V) fra Syddjurs Kommune og regionsrådsformand Bent Hansen (S) mødtes for at drøfte utrygheden blandt borgerne på Mols.

Det ny korps
Region Midtjylland etablerer endnu et 112-førstehjælperkorps på Mols. Det er regionens tredje korps på det sydligste Djursland, og det får base i Knebel-området.

Pengene til at oprette og drive 112-førstehjælperkorpset findes i Region Midtjyllands eksisterende budget. Korpset kommer til at bestå af 12 frivillige borgere, der får en grunduddannelse i førstehjælp.

Startudgifterne forventes at lande på ca. 50.000 kroner, mens driften hvert år står i 40.000 kroner. Syddjurs Kommune skal hjælpe med at rekruttere frivillige til det ny korps. Kommunen betaler ingenting til driften.

Fordele og ulemper

Nu har Region Midtjylland i samarbejde med Syddjurs Kommune aftalt at lave et nyt 112-førstehjælperkorps med base i Knebel.

Korpset bliver det tredje af sin slags på det sydligste Djursland, idet der allerede er 112-førstehjælpere i Tved og på Helgenæs. Ifølge regionsrådsformand Bent Hansen er det ny 112-førstehjælperkorps en god og tryghedsskabende løsning.

- 112-førstehjælperkorpsene har den fordel, at de består af frivillige borgere spredt over hele det geografiske område i alle døgnets 24 timer. Omvendt er det oplagt, at en udrykningslæge tilbyder en større faglighed end korpsene. Det betyder også, at vi fortsat vil arbejde for at genetablere ordningen med en udrykningslæge. Kommende praktiserende læger i området vil blive spurgt, om de vil indgå i sådan en rolle, fortæller Bent Hansen.

Det ny korps ventes at være i gang efter sommerferien i år.

Nyt førstehjælperkorps på Mols mødes med forbehold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce