Nyt på E45: Brunt skilt viser vej til Djurs Sommerland

Djurs Sommerlands brune turistskilt ser ud, som alle øvrige brune turistskilte langs motorvejen ser ud. Eneste forskel er, at der nedenunder skiltet er tilføjet et mindre informationsskilt, som oplyser om, at distancen til Djurs Sommerland fra afkørslen er 31 kilometer. Foto: Annelene Petersen

Nyt på E45: Brunt skilt viser vej til Djurs Sommerland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikanter på motorvejen ved Randers vil allerede nu have opdaget, at der er blevet stillet et nyt skilt op ved Sdr. Borup-afkørslen ved Randers. Skiltet, der er brunt, viser vej til Djurs Sommerland og har været rigtig længe ventet.

Nimtofte: Tilbage i februar håbede Djurs Sommerlands administrerende direktør, Henrik B. Nielsen, at forlystelsesparken i Nimtofte kunne nå at få råderet over et brunt turistskilt ved motorvej E45 allerede inden dette års sæsonstart i april.

Kunne det ikke lykkes, var det alternative mål at få det inden højsæsonen i sommerferien. Men den deadline kunne man ifølge Vejdirektoratet heller ikke nå.

I stedet er skiltet kommet op at stå nu - én uge efter, at Djurs Sommerland lukkede ned for sin sæson 2018, som med mere end 817.000 gæster viste sig at slå alle tidligere besøgsrekorder. Og det både ærgrer og glæder forlystelsesparkens direktør.

- Det er selvfølgelig en lidt pudsig og knap så optimal timing, at man begynder at reklamere for Djurs Sommerland i det øjeblik, vi har afsluttet sæsonen, siger Henrik B. Jensen, som dog ikke rigtig kan få sig selv til at ærgre sig alt for meget over timingen.

- Vi skal huske på, at det jo ikke er et skilt, der er sat op med henblik på promovering af en enkelt sæson. Derfor ser vi fremad og glæder os over, at det nu endelig er kommet op. For det kommer til at promovere Djurs Sommerland i mange år frem, siger Henrik B. Nielsen.

Overset i syv år

De brune turistskilte begyndte så småt skyde op langs de danske motorveje i 2011, da man startede en forsøgsordning med motorvejsskiltning til udvalgte forlystelser og seværdigheder landet over.

I den forbindelse blev Djurs Sommerland til sin store fortrydelse overset, og derfor havde man store forhåbninger, da daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V) i 2016 valgte at udvide skilteordningen, så endnu flere forlystelser og seværdigheder kunne nyde gavn af et turistskilt.

Men sådan gik det ikke. For med den nye ordning kom også et nyt regelsæt, som blandt andet stillede krav om, at en attraktion for at blive berettiget til et brunt turistskilt maksimalt måtte ligge 15 kilometer fra motorvejen. Og eftersom Djurs Sommerland ligger 31 kilometer fra motorvejsafkørslen ved Sdr. Borup, blev det regionale skilteudvalgs anbefaling om at tildele forlystelsesparken et skilt afvist hos Vejdirektoratet og ministeren.

Åbningen for Djurs Sommerland kom derfor først, da transport-, bolig- og byggeministeren pr. 1. januar i år efter hårdt pres fra en række midtjyske politikere besluttede at droppe kravet om, at en forlystelse eller seværdighed højest må ligge 15 kilometer fra motorvejen.

Nyt på E45: Brunt skilt viser vej til Djurs Sommerland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce