Nyt samlingssted skal løfte Mols

Repræsentanter fra Syddjurs Kommune og initiativgruppen bag et nyt kultur- og bevægelseshus i Knebel var i denne uge samlet til møde i Molshallen. Der er bred opbakning til projektet.
Foto:

Nyt samlingssted skal løfte Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idéfolk sætter turbo på arbejdet for at skabe et kultur- og bevægelseshus.

Vækst, tilflytning, sammenhold, attraktiv børnepasning samt masser af synergi i forenings- og idrætsliv.

Det er fem af grundpillerne i et nyt udviklingsprojekt, som en initiativgruppe har sat i søen i Knebel. Målet er et nybyggeri og nye udeaktiviteter ved Molshallen, som skal knyttes tæt til den nærliggende Molsskolen og en kommende nybygget børneinstitution.

Borgermøde
<p>Tirsdag 20. januar kl. 19.00 holdes der et borgermøde om »Projekt Mols i Udvikling« på Molsskolen i Knebel. Der skal endevendes idéer til et nyt kultur- og bevægelseshus samt nedsættes arbejdsgrupper.<br />Initiativgruppen er: Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols, Søren Ibsen fra IF Mols, Louise Juul, formand for fællesbestyrelsen,leder Claus Peter Olesen, Molsskolen, og Flemming Engbjerg Jessen, Molshallen.</p>

»Det handler om at tage ansvar for eget liv og lokalområdets udvikling. I øjeblikket er situationen på Mols sådan, at stilstand reelt betyder afvikling på grund af manglende tilflytning og faldende børnetal. Det skal vi gøre noget ved,« siger Søren Ibsen, repræsentant for IF Mols i initiativgruppen.

I anden halvdel af 2014 har gruppen med medlemmer fra idrætsliv, Molshallen, Molsskolen, pasningstilbud og den lokale borgerforening lavet forarbejdet til etableringen af såvel et nybyggeri som en fornyelse af byrummet ved Molshallen. Projektet står til at koste ca. 15 millioner kroner.

Projektet fik for alvor vind i sejlene, da byrådet i december besluttede at bygge en ny børnehave ved hallen. Dermed har de lokale drivkræfter fået det element, der kan fungere som afsæt for ansøgninger til fonde og en konkretisering af projektet.

»Indtil videre er alle idéer i spil. Som udgangspunkt ønsker vi at skabe et samlingssted for borgerne i Knebel og alle de andre byer på Mols. Der skal være plads til mange forskellige aktivteter, ligesom vi har tænkt køkkenfaciliteter ind i projektet. I sidste ende handler det kort og godt om at bringe mennesker sammen. Det vil naturligt skabe yderligere udvikling og få idéerne til at blomstre,« forklarer Louise Juul, formand for fællesbestyrelsen for de lokale børnehaver og Molsskolen.

Initiativgruppen har draget DGI Faciliteter & Lokaludvikling ind i arbejdet. DGI-konsulenterne skal med erfaringer fra lignende processer være med til at forme projektet.

I arbejdet indgår der en ny masterplan for området ved Molshallen. Den plan er Syddjurs Kommune tovholder på.

Nyt samlingssted skal løfte Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce