Omstridt nedrivning af slotskro: Borgmester går enegang for at vende alle sten

16 af de 27 medlemmer af Syddjurs Byråd bakker ubetinget op bag Nationalpark Mols Bjerges plan om et velkomstcenter på Kalø. Socialdemokraterne vil også have centret. Men de ønsker, at slotskroen på adressen nær Kalø Slotsruin bevares. Den står til nedrivning i nationalparkens projekt. Arkvifoto: Annelene Petersen

Omstridt nedrivning af slotskro: Borgmester går enegang for at vende alle sten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrater med Syddjurs-borgmester Ole Bollesen i front ser helst slotskroen på Kalø bevaret. Derfor vil partiet have undersøgt muligheden at lave et velkomstcenter uden nedrivning af kroen. Det mødes med skepsis.

KALØ: Socialdemokraterne med Syddjurs-borgmester Ole Bollesen i spidsen går enegang i sagen om byggeriet af et velkomstcenter på Kalø.

Syddjurs Byråds otte socialdemokrater er ganske vist tilhængere af velkomstcentret.

Men de vil helst ikke lade det opføre på bekostning af Kalø Slotskro. Og sådan vil det gå med den nuværende plan for et centerbyggeri.

- Som borgmester har jeg respekt for, at 6.000 mennesker i en underskriftindsamling for bevarelse af slotskroen tilkendegiver en klar en holdning. Vi skylder en ordentlig undersøgelse af mulighederne for at bevare slotskroen, siger borgmester Ole Bollesen (S).

Mangel på indsigt

Seks af Syddjurs Byråds partier har i fællesskab lavet en støtteerklæring til Nationalpark Mols Bjerges plan om et velkomstcenter på Kalø.

Det gælder Venstre, SF, Det Radikale Venstre, de konservative, Alternativet og Enhedslisten. De seks partier tæller 16 af Syddjurs Byråds 27 medlemmer, og de har dermed et solidt flertal.

Socialdemokraterne er altså ikke ombord i aftalen, og partiets holdninger omkring slotskroen falder ikke i god jord hos Jørgen Ivar Brus Mikkelsen (V), byrådsmedlem i Syddjurs og en af initiativtagerne til den fælles udmelding fra de seks partier.

- I hele planlægningsfasen med Naturstyrelsen som medspiller har Nationalpark Mols Bjerge arbejdet med at fjerne slotskroen ved etableringen af velkomstcentret. Det er en lille smule mangel på indsigt, at man nu mener at kunne bevare slotskroen. Som politikere er vi nogle gange nødt til at træde i karakter og træffe rigtige beslutninger, der holder og beviser deres værdi på den lange bane, vurderer Jørgen Ivar Brus Mikkelsen.

Vigtig folkelighed

Ole Bollesen kan ikke afvise, at det hele ender med en nedrivning af Kalø Slotskro.

- Men beslutningen skal træffes på et oplyst grundlag. Sagen er i behandling og der er i øjeblikket en lokalplansproces, som skal danne grundlag for en lokalplan, der gør det muligt at bygge et velkomstcenter. Socialdemokratiets ønske er, at få afdækket, om det er muligt at bibeholde noget af den folkelighed, som primært restaurationen repræsenterer - uden at det står i vejen for at projektet. Det skylder vi hinanden og ikke mindst borgerne i kommunen, forklarer borgmesteren.

Syddjurs Kommunes udspil til en lokalplan for velkomstcentret ved Kalø forventes at være klar i efteråret.

Omstridt nedrivning af slotskro: Borgmester går enegang for at vende alle sten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce