Sagsbehandlere får digital hjælp til at skabe overblik

Sagsbehandlere hos Syddjurs Kommune skal være med til at udvikle digitale løsninger, der kan skabe overblik i komplekse sager. Arkivfoto: Scanpix

Sagsbehandlere får digital hjælp til at skabe overblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syddjurs er med i et projekt, hvor målet er at finde digitale løsninger, der kan skabe orden i kaos.

SYDDJURS: Når du som sagsbehandler overtager en omfattende og kompleks sag, er det ikke sikkert, at du lige i første omgang fanger de helt afgørende linjer om borgeren nederst på side 927.

Nu skal et storstilet forskningsprojekt, som Syddjurs er med i, hjælpe med at skabe overblik på en hurtig og effektiv måde. Medarbejdere i Syddjurs skal være med til at finde digitale løsninger, der kan hjælpe med at skabe overblikket i komplekse sager.

De nye digitale løsninger skal blandt kunne gennemgå alt sags- og baggrundsmateriale og automatisk pege på det væsentlige. Det er håbet og troen fra folkene bag projektet, at eksempelvis sagsbehandlerskift vil kunne understøttes bedre, da det bliver hurtigere at danne sig et fyldestgørende overblik over borgerens situation.

Vigtigt samspil

Kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen fortæller, hvorfor Syddjurs er med i projektet, der hedder EcoKnow:

- Det er vigtigt at sikre opmærksomhed på samspillet mellem teknologi og mennesker, herunder at inddrage både medarbejdere og borgere i samskabelsen af fremtidens kommunale services.

Udover Syddjurs er blandt andre KMD, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Kammeradvokaten, Københavns Kommune og Dansk Socialrådgiverforening med.

- EcoKnow er et ambitiøst projekt, der skabes i samspil mellem private leverandører, kommuner og nogle af landets bedste forskningsinstitutioner - og vi glæder os til at bidrage til projektet og at høste resultaterne i form at mere fleksible og automatiserede arbejdsgange samt ikke mindst øget kvalitet af vores service til borgerne, siger Jesper Hosbond Jensen.

Syddjurs tester

I Syddjurs skal medarbejderne være med til at underbygge og teste de nye digitale løsninger, der blandt andet bliver udviklet på baggrund af de udfordringer, kommunen oplever på familieområdet.

- Vi er helt med på EcoKnows ambition om at kunne levere intelligent automatiseret processtyring og beslutningsstøtte til sagsbehandlerne, sådan at de kan anvende deres faglighed i den direkte kontakt med borgerne i stedet for at sidde vendt mod en skærm, siger Christina Kaae Simonsen, familiechef i Syddjurs.

Sagsbehandlere får digital hjælp til at skabe overblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce