Sikre cykelmuligheder indviet i Syddjurs

Der var fuld fart på cyklerne, da Per Dalgaard klippede snoren over til den nye cykelsti mellem Lime og Skørring, der kan sikre eleverne på Ådalsskolen en sikker vej i skole. Foto: Tommy Loberg Jøns

Sikre cykelmuligheder indviet i Syddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To nye cykelstier mellem Balle-Rosmus og Lime-Skørring kan nu bruges af børn på Rosmus Skole og Ådalsskolen. Stierne er blevet til med støtte fra Den Nationale Cykelpulje.

SYDDJURS: Fredag 16. juni var en festdag for sikre cykelmuligheder i Syddjurs Kommune. Hele to cykelstier, der skal være med til at gøre det mere sikkert for elever på Rosmus Skole og Ådalsskolen at cykel i skole, blev indviet af udvalgsformand Per Dalgaard, DF.

- De sikre veje for eleverne til skoler er noget, som vi prioriterer meget højt i Syddjurs Kommune. Derfor håber jeg også, at rigtig mange vil bruge cykelstien, for i Syddjurs Kommune vil vi gerne have, at så mange børn som muligt cykler i skolen og får frisk luft, siger Per Dalgaard, der også glæder sig over, at Den Nationale Cykelpulje har været en mulighed.

- Hvis regeringen laver en ny udgave af puljen, så vil Syddjurs Kommune helt sikkert gå efter at få endnu flere cykelstier med støtte fra puljen, hvor har betalt 40 procent af finansieringen.

Og det var en festdag blandt andet på Ådalsskolen, hvor et stort antal børn og forældre havde fundet cykelhjelmen frem og indviede cykelstien ved at cykel eller gå ned til sommerfesten hos IF Ådalen, hvor de fik lov at tyvstarte på aktiviteterne.

 De sikre veje for eleverne til skoler er noget, som vi prioriterer meget højt i Syddjurs Kommune. Derfor håber jeg også, at rigtig mange vil bruge cykelstien, for i Syddjurs Kommune vil vi gerne have, at så mange børn som muligt cykler i skolen og får frisk luft.
Per Dalgaard, udvalgsformand Syddjurs kommune
Cykelhjelmene var fundet frem til langt de fleste af de mange fremmødte. Foto: Tommy Loberg Jøns
Cykelhjelmene var fundet frem til langt de fleste af de mange fremmødte. Foto: Tommy Loberg Jøns

Åbningen af de nye stier sker som et led i Syddjurs Kommunes ambition om at få endnu flere børn og unge til at vælge cyklen som et sundere og grønnere alternativ til at blive kørt. Derudover har det stor betydning for lokalområdet, at der nu bliver bedre forbindelser.

- At der kommer en sikker stiforbindelse har enorm betydning, for første gang bliver det nu muligt for vores elever at cykle til og fra skole. At kunne transportere sig selv udvikler børnenes fysiske og psykiske velbefindende, men også deres selvstændighed. Derfor kommer vi også fremover til at involvere cyklen i undervisningen i meget højere grad, ligesom vi håber, at forældre vil bakke op og opfordre deres børn til at tage cyklen, siger Lars Robdrup, distriktsleder på Rosmus Skole.

Det samme håber distriktsleder Morten Rahbek Borup på Ådalsskolen.

- Vi håber at rigtig mange børn vil tage cyklen i skole med den nye cykelsti, så vi også kan få skåret ned på antallet af biler ved skolen om morgenen. Det vil samtidig give os nogle muligheder i undervisningen, hvor vi kan bruge cyklen mere, lyder det fra distriktslederen.

Mellem Rosmus og Balle skal børnene gennem en tunnel. Den blev udsmykket med håndmaling af eleverne på Rosmus Skole. Foto: Peter Sandell

Sikre cykelmuligheder indviet i Syddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce