Skærpede krav fik lægen til at sige stop

I fremtiden blive det akutbiler, som man kender det fra andre steder i landet, der kommer først på Mols og Helgenæs. Arkivfoto: Holger Jepsen

Skærpede krav fik lægen til at sige stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bebeoere på Mols og Helgenæs behøver ikke at frygte for deres liv og helbred fra årsskiftet, siger udrykningslæge Niels Bie. Men informationsniveauet vil falde.

MOLS/HELGENÆS: Der er ingen grund til at frygte for liv og helbred efter 1. januar 2017, når udrykningslæge Niels Bie ikke længere er klar til at rykke ud til akutte nødsituationer på Mols og Helgenæs.

Det fastslår den 65-årige læge, der har opsagt sin kontrakt med Region Midtjylland.

- Min aftale med regionen har eksisteret siden 1997, hvor behovet var noget helt andet, end det er i dag. I dag er der dygtige folk i biler og ambulancer, som nok skal redde de liv, der skal reddes på Mols og Helgenæs, så folk behøver bestemt ikke at være bekymret, siger Niels Bie, der fortsætter med at drive Thorup Lægepraksis.

Opsigelsen med Region Midtjylland skyldes et skærpet krav fra regionen, om at Niels Bie skulle være hurtigere til at melde sig til rådighed, hvis han havde været væk.

- Og sådan har ordningen ikke fungeret tidligere. Samtidig er jeg blevet 65 år, så det er måske meget naturligt, at jeg ikke kan følge helt med i det tempo mere. Jeg vil gerne kunne gå tur med min hund, uden at jeg skal melde mig tilbage, så snart jeg er i nærheden af bilen, forklarer Niels Bie, der ikke frygter for sikkerheden, når regionen nedlægger ordningen - kun for informationsniveauet.

- I dag kigger man kun på responstider og livredning, når man skal måle på indsatserne. Der bliver ikke længere taget højde for det tryghedsskabende i, at det er den lokale læge, der rykker ud, eller at jeg har mulighed for at give information til de pårørende. De ting er ikke så vigtige mere, så derfor vil folk opleve, at informationsniveauet falder, når der kommer to mand til stedet, hvor vi i nogle tilfælde i dag er tre.

Selvom Niels Bie gennem de sidste knap 20 år har fungeret som udrykningslæge på Mols og Helgenæs, så er han bestemt ikke sikker på, at han havde fortsat i det nye år, selvom der ikke var kommet skærpede krav fra regionen.

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg skal jo også passe min praksis, så det første sted, jeg ville skære ned er på udrykningsordningen. Og der er desværre ikke andre, der er interesseret i at overtage den, siger Niels Bie.

  Der bliver ikke længere taget højde for det tryghedsskabende i, at det er den lokale læge, der rykker ud, eller at jeg har mulighed for at give information til de pårørende.Niels Bie, udrykningslæge på Mols og Helgenæs

Skærpede krav fik lægen til at sige stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce