Stolthed over Udkantsdanmark


Stolthed over Udkantsdanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling. Kulturring Østjylland inviterer i dag til fernisering på udstilling på Maltfabrikken.

Nok bor vi i Udkantsdanmark, men vi er stolte over det, og elsker vores smukke natur og skønne landlige omgivelser.

Nogenlunde sådan er tankerne bag den udstilling, der i dag klokken 16 er fernisering på på Maltfabrikken i Ebeltoft.

Bag udstillingen står Kulturring Østjylland og kunstneren Micha Karlslund.

Gennem mange måneder har borgerne i Syddjurs Kommune været opfordret til at finde og fotografere deres yndlingssted i kommunen, og det er disse mange billeder, der er udgangspunktet for kunstnerens arbejde, som hun kalder »101 krukker«.

På Maltfabrikken vil Micha Karlslund etablere sit »Grønne udendørs yndlingssted«, og i perioden 25. juni til 6. juli kan man opleve værket.

Udstillingen åbnes af formanden for Billedkunstrådet i Syddjurs Kommune, Pia Bittner, og det er netop rådet, der har peget på Micha Karlslund på opfordring af arbejdsgruppen bag Kulturring Østjylland

Micha Karlslund har arbejdet som selvstændig kunsthåndværker og kunstner siden 1990, hvor hun startede glasværksted sammen med Steffen Dam.

Kunstneren arbejder ud over glas også med andre medier, - især maleri, og har udstillet meget i ind- og udland og er modtager af adskillige legater og priser.

Hun er blandt andet repræsenteret ved Statens Kunstfond, Trapholt Museet, Glasmuseet Ebeltoft og Victoria & Albert Museum i London.

Om sit værk til projektet »De mange aldre« fortæller Micha Karlslund;

»Kulturmur.dk er en visuel mur af billeder, som østjyder i alle aldre har taget af deres yndlingssteder. Vi bor i den udskældte og udhængte provins - Udkantsdanmark - ja, men vi elsker tydeligvis vores sted(er). Vi sætter pris på vores landskabelige omgivelser og smukke natur - det er i hvert fald, hvad Kulturmur.dk viser. Derfor laver jeg et »grønt« projekt, som endda er placeret på Spiregrunden i Maltfabrikkens gård,« siger Micha Karlslund og fortsætter:

»Ved hjælp af 101 krukker med grønne spirer og morgenfruer etablerer jeg et »yndlingssted«, hvor man kan slå sig ned på sin vej gennem byen og nyde et øjebliks ro. For dem som fordyber sig, er der en lille overraskelse; - i krukkerne finder man en foto-udstilling, med udvalgte fotos fra Kulturmur.dk«. siger hun.

Udstillingen er åben alle dage i dagtimerne, i perioden 25. juni - 6. juli 2014.

Stolthed over Udkantsdanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce