Streg i regningen: SF mister stemmesluger fra Djursland til folketingsvalget

Kirstine Bille er kendt som den helt store SF-profil fra Djursland. Det gælder både ved byråds- og folketingsvalg. Men nu dropper hun de landspolitiske ambitioner for blandt andet at arbejde endnu mere ihærdigt i EU-regi. Arkivfoto

Streg i regningen: SF mister stemmesluger fra Djursland til folketingsvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2015 var tidligere Syddjurs-borgmester Kirstine Bille tæt på at blive valgt til Folketinget. Nu vælger hun at trække stikket som folketingskandidat, og i stedet lurer der en opstilling ved valget til EU-parlamentet i maj næste år.

SYDDJURS: Kirstine Bille siger farvel til hvervet som folketingskandidat for SF i Djurskredsen.

Dermed opgiver politikeren fra Syddjurs Kommune en mangeårig ambition om at komme i Folketinget, og det er SF-partiforeningerne i Norddjurs og Syddjurs kede af.

- Men vi bakker helt op om Kirstines prioritering og siger tak for den flotte indsats og glæder os til det fortsatte samarbejde på de områder, hvor Kirstine har valgt at prioritere sit lokalpolitiske arbejde. De to partiforeninger har allerede indledt arbejdet med at finde en afløser, siger Jørgen Ringgaard, formand for SF-Syddjurs, og Jytte Schmidt, formand for SF-Norddjurs.

58-årige Kirstine Bille har i tre omgange forsøgt at blive valgt til Folketinget. Men det er aldrig lykkedes.

- Det er jeg ikke skuffet over. Jeg har været med til at samle stemmer, så andre SF'ere er kommet i Folketinget. Politik er holdarbejde, understreger Kirstine Bille.

Det er åbenlyst, at mit engagement i EU og brobygningen mellem det internationale og det lokale harmonerer godt med arbejdet som politiker i EU-parlamentet.
Kirstine Bille (SF), tidligere folketingskandidat på Djursland

Lige ved og næsten

I juni 2015 var Kirstine Bille med 2215 personlige stemmer ved folketingsvalget et mulehår fra at blive valgt til Christiansborg.

I stedet blev den tidligere borgmester i Syddjurs Kommune første suppleant for SF i Østjylland, og for halvandet år siden modtog hun igen valg som SF-folketingskandidat på Djursland.

Kirstine Bille blev valgt uden modkandidater. Dermed var hun egentlig klar til det folketingsvalg, der skal finde sted senest i sommeren 2019.

Men nu har Kirstine Bille besluttet at droppe landspolitik til fordel for lokalpolitik og internationalt arbejde. Beslutningen er truffet i kølvandet på konstitueringen i Kommunernes Landsforening, hvor hun er valgt til næstformand i det internationale udvalg.

Kurs mod EU

I Syddjurs Kommune er Kirstine Bille blandt andet byrådsmedlem, leder af SF's gruppe i byrådet og formand for Udvalget for Familie og Institutioner.

Desuden har Kirstine Bille på ottende år plads i EUs Regionsudvalg. Hun fortsætter i det udvalg - og således også arbejdet i det underudvalg, der rådgiver EU kommissionen om naturressourcer, landbrug, landdistriktsudvikling, fiskeri og turisme.

Kirstine Bille oplyser, at hun seriøst overvejer at stille op til EU-parlamentsvalget i maj næste år.

- SF sætter holdet af kandidater i september, så der er endnu lidt tid til at overveje situationen. Men det er åbenlyst, at mit engagement i EU og brobygningen mellem det internationale og det lokale harmonerer godt med arbejdet som politiker i EU-parlamentet, forklarer hun.

Streg i regningen: SF mister stemmesluger fra Djursland til folketingsvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce