Syddjurs går til angreb på akutbil-aftale

Akutbilen i Karup
Foto: Rune Feldt-Rasmussen

Syddjurs går til angreb på akutbil-aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norddjurs fastholder at have ensidig aftale om placering i Grenaa. Manipulation, mener Syddjurs.

Tonen skærpes i striden om, hvor akutbilen på Djursland skal placeres. Nu beskylder samtlige 13 distriktsråd i Syddjurs borgmesteren i Norddjurs, Jan Petersen, for at manipulere med kendsgerningerne, når han påstår, at akutbilen er knyttet til det nye sundhedscenter, som opstår i Grenaa på resterne af det lukkede sygehus.

»Nu har selve ordet manipulation i sig selv en meget negativ klang, så det har vi ikke skrevet i brevet til regionsrådet, men jeg må indrømme, at det er, hvad jeg siger,« forklarer formanden for Borgerforeningen Mols, Jørgen Ørgård.

Han har i årevis beskæftiget sig intenst med akutbilens placering. En artikel i Århus Stiftstidende for nogle uger siden fik ham op af stolen. I artiklen hævdede Norddjurs, at de har en aftale om placering i Grenaa, så akut­bilen ikke kan flyttes til en central placering i Kolind.

Jørgen Ørgård havde aldrig hørt om sådan en aftale, og bad derfor om aktindsigt i den 54 sider lange ansøgning.

Ifølge Jørgen Ørgård er det manipulation, fordi Norddjurs i sin ansøgning henviser til, at akutbilen skal udgå fra 'hospitalet', som jo i mellemtiden er nedlagt og blevet reduceret til et 'sundhedshus'.

Det er lykkedes ham for første gang nogensinde at samle samtlige 13 eksisterende distriktsråd i Syddjurs til at tale med én stemme. Også Syddjurs Erhversforening og Turistforeningen i Ebeltoft er afsendere på brevet.

Avisen har forholdt borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) kritikken.

Forstår du kritikken af, at Norddjurs som den ene af to kommuner på Djursland kan lave en ensidig aftale med regionen om placeringen af akutbilen?

»Jeg forstår i hvert fald, at man gerne vil have akutbilen flyttet. Man skal altså vide, at vi i Norddjurs var rimeligt rasende over, at vi skulle miste sygehuset, og at vi var optaget af at skabe et sundhedshus, som bl.a. har en akutfunktion for hele Djursland. I den situation går vi altså ikke ud og spørger distriktsrådene i Syddjurs om, hvor de synes akutbilen skal placeres.«

Syddjurs går til angreb på akutbil-aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce