Teaterfestival med vokseværk

Aprilfestival - teater for små og store er verdens største af sin art, og begynder om 50 dage i Syddjurs Kommune. Pressebillede

Teaterfestival med vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aprilfestival - teater for små og store begynder om 50 dage i Syddjurs Kommune.

Ebeltoft: Aprilfestival - teater for små og store, der er verdens største teaterfestival af sin art, begynder om præcis 50 dage i Syddjurs Kommune.

Ebeltoft og Rønde bliver omdrejningspunkter for de fleste af festivalens mange aktiviteter, der afvikles i dagene 15.-22. april. Men festivalen når ud i alle kroge af kommunen, og faktisk er den planlagt til at gå over sine bredder. Således er der også teateroplevelser på vej til skoler og institutioner i Norddjurs, Aarhus og Favrskov kommuner.

Flere end 100 professionelle teatre deltager, og det er en udfordrende opgave at skaffe plads til festivalens mange aktiviteter på f.eks. skoler, i institutioner og forsamlingshuse.

Masser af forestillinger

I løbet af festivalugen viser teatrene flere end 150 forskellige teaterforestillinger fordelt på over 650 enkelte opførelser.

Publikum kan opleve internationale gæstespil fra Sydafrika og Frankrig. Festivalen danner også ramme om en række faglige aktiviteter for hundredvis af teaterfolk fra både ind- og udland; bl.a. konferencer, seminarer og debatmøder.

Flere end 500 teaterfolk forventes at sætte kursen mod Syddjurs i anledning af arrangementet, ligesom flere end 100 unge fra hele landet deltager i festivalen som en del af de landsdækkende KulturCrew- og talentskoleordninger. En lille hær af lokale frivillige hjælper med at afvikle festivalen i hele kommunen.

Festivalen arrangeres af Teatercentrum under Kulturministeriet sammen med Syddjurs Kommune.

Det samlede budget er på næsten 4,9 mio. kr., og finansieres af værtskommunen og Kulturministeriet.

Teaterfestival med vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce