Teaterleder er i centrum for kreativ mastodont


Teaterleder er i centrum for kreativ mastodont

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projekt. Hege Tokle står bag trilogi, der kulminerer i 2017. Lederen af egensteatret i Syddjurs forener fantasi og historie

Fantasi, lokalhistorie, egen slægtshistorie og masser af følelser.

Det hele smelter sammen i hovedet på teaterleder Hege Tokle, der med Syddjurs Egnsteater som base har givet sig selv en gevaldig udfordring i form af trilogien »Hjerterum«. Hege Tokle fra det lokale egnsteater er idékvinden, dynamoen og skribenten bag trilogien, der netop nu er i gang med første etape i form af forestillingen »Livets Blå Tone«.

Søndag 5. oktober kan forestillingen ses på Møllerup Gods, mandag 6. oktober på Rønde Efterskole, tirsdag 7. oktober på Fregatten Jylland og onsdag 8. oktober i Kom-Bi i Hornslet.

»Forestillingerne og alt det praktiske omkring afviklingen fylder meget. Det er blevet den anden virkelighed i mit liv. Men jeg er indtil videre meget glad og stolt over forløbet,« siger Hege Tokle.

Hjerterum byder på en kærlighedshistorie over 115 år. Den tager publikum med på en rejse, som begynder i 1830 på herregården Skaføgård ved Mørke. Her bliver Edel Kirstine Secher forelsket i husmandssønnen Christen Hermansen. men Secher-familien kan ikke tillade et forhold på grund af husmandssønens stand. Derfor må parret vente på at få hinanden.

I trilogien lader Hege Tokle den kunstneriske frihed vrinske. Men det sker i rammer, der er så historisk korrekte som muligt.

Derfor har lederen af Syddjurs Egnsteater endevendt utallige lokalhistoriske arkiver på Syddjursland. Desuden har hun dykket dybt i egen families historie i Norge.

»Det har været lærerigt, spændende og rørende. Jeg er blevet meget klogere undervejs, og det kan publikum til forestillingerne også blive på kærlighed og historiske forhold. Det er oplagt, at skoleelever kan få noget ud af at se forestillingerne,« understreger Hege Tokle.

Ved siden af det kreative forløb og research i lokalhistorie er Hege Tokle også omdrejningspunkt for et bredt samarbejde omkring Hjerterum-trilogien. Forestillingerne produceres sammen med Teaterhuset Filuren, og det sker med støtte fra Fregatten Jylland, Gammel Estrup Herregård, Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017, Norddjurs Kommune, Møllerup Gods og Syddjurs Kommune.

Desuden har Hege Tokle allieret sig med udenlandske partnere i form af fra Norge Olavs Venner, The Falstad Centre og Vefsn Kommune samt fra Tyskland Sydslesvigsk Forening, Flensburger Schifffahrtsmuseum og Kulturbüro der Stadt Flensburg.

»Jeg er en edderkop midt i spindet. Det kræver meget at forene mange gode kræfter i samme projekt. Samtidig betyder samarbejdet med institutioner i Norge og Sverige, at forestillinger også skal spilles i udlandet - sikkert på andre sprog,« understreger hun.

De tre forestillinger i Hjerterum spilles over tre år, og i 2017 bliver de opført som en samlet forestilling ved Aarhus som kulturhovedstad i 2013.

»Det her er mit største projekt nogensinde. Det viser mulighederne i at have et egnsteater. Det rummer masser af lokale elementer, muligheder for lokalt samarbejde og samtidig udsyn til verden,« påpeger Hege Tokle.

Teaterleder er i centrum for kreativ mastodont

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce