Time-out til Tirstrup-præst

Sidsel Lyster har været sognepræst i Tirstrup siden 1. januar. Arkivfoto: Hans Henrik Pedersen.

Time-out til Tirstrup-præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen har slidt på sognene, siger biskoppen. Venner af Sidsel Lyster har oprettet støttegruppe på Facebook

Der er dømt time-out i mindst en måned for sognepræsten i Tirstrup, Sidsel Lyster, mens biskop Kjeld Holm, Århus, overvejer, hvad fremtiden vil byde på for præst og menighed.

Sidsel Lyster er fritaget for tjeneste, efter at hun netop har afsluttet 16 dages fængselsophold, fordi hun ikke ønskede at udlevere sin to-årige datter til samkvem med faderen, som hun er skilt fra.

»I hvert fald en måned,« siger biskop Kjeld Holm om længden på den periode, der skal til for at lade sagen bundfælde sig hos såvel biskop som menighed og præst.

Det har slidt på sognene
»Det har jo slidt på de fire sogne, at de og deres præst hele tiden har været eksponeret i medierne. Både menighedsrådsmedlemmer og sognebørn er ved at være trætte af situationen og har brug for at få ro,« siger Kjeld Holm.

På et møde mellem biskop og menighedsråd fredag blev det aftalt, at parterne i fællesskab vil forholde sig til den fremtidige udvikling.

Sagligt og uhysterisk
Kjeld Holm afviser umiddelbart, at menighedsrådet har mistet tilliden til Sidsel Lyster.

»Det blev ikke drøftet på mødet, som var ufatteligt sagligt og uhysterisk. Menighedsrådet har taget det hele med stor ro, og der blev i høj grad sagt positive ting om sognepræsten på mødet,« siger han, men understreger også, at parterne nu fortjener ro.

Støtte på Facebook
Formand for menighedsrådet, Karin Steen, Fuglslev, har ingen kommentarer i sagen, men henviser til, at al kommunikation skal gå gennem biskoppen. Fungerende provst Anders Holt var allerede fredag klar med vikardækning for sognepræsten.

På Facebook har venner til Sidsel Lyster taget initiativ til at danne støttegruppen »Hjælp Sidsel Lyster«. Medlemstallet er på få dage vokset til knap 400.

»Vi kender Sidsel som en varm, begavet og empatisk mor, der vil gøre alt for at beskytte sine børn - også gå i fængsel, for at datteren ikke skal udsættes for mere skade,« står der på siden.

!Sagen
Sidsel Lyster, 35 år og mor til tre døtre, har været præst i Tirstrup-Fuglslev-Hyllested-Rosmus Pastorat siden 1. januar.
Præstens eksmand, som er far til det yngste barn, er af retten tilkendt samvær med den to-årige datter. Sidsel Lyster nægter at udlevere datteren til samvær og idømmes dagbøder for at modsætte sig rettens afgørelse. Hun nægter at oplyse, hvor datteren er, tages i forvaring og sidder fængslet i godt to uger. I fredags besluttede hun at lade datteren være sammen med eksmanden. Sidsel Lyster er nu fritaget for tjeneste indtil videre.
@8 FAKTA STREG:

Time-out til Tirstrup-præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce