Tirstrup-præst i fængsel for sit barn

Søndag 10. januar i år blev Sidsel Jensdatter Lyster indsat som kirkebogsførende sognepræst i Tirstrup-Fuglslev-Hyllested-Rosmus Pastorat. Foto: Hans Henrik Pedersen

Tirstrup-præst i fængsel for sit barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præst og debattør Sidsel Jensdatter Lyster sidder på 15. døgn fængslet i ulykkelig strid om samvær med to-årig pige

»Min klient mener, at hun er blevet udsat for psykisk terror,« siger advokat Vivian Jørgensen, der repræsenterer Sidsel Jensdatter Lyster i den ulykkelige sag.

Ifølge advokaten har Sidsel Lyster bortført sin datter, fordi hun mente, at datteren var tydeligt mærket af at være sammen med sin far.

Fri fantasi, mener far
I den anden lejr mener faderens talsmand, Lars Hansen, at anklagerne er fri fantasi.

»Det er noget, hun har opfundet. Retten og Familiestyrelsen har været inde i det, og de har vurderet, at faderen skal have ret til almindeligt samvær med pigen. De har også fælles forældremyndighed,« siger Lars Hansen, talsmand for Foreningen Far.

Alt i det nu bitre forhold var fryd og gammen, indtil Sidsel Lyster blev gravid og flyttede sammen med barnets far i december 2008.

Skifter karakter, mener mor
Sidsel Lysters advokat, Vivian Jørgensen, forklarer, at den lille piges far pludselig skiftede karakter og blev en helt anden person. Mens Lars Hansen fra Foreningen Far siger, at Sidsel Lyster fik en fødselsdepression og skiftede karakter.

I april 2008 kommer den lille pige til verden. Den lille pige fødes ind i en familie, hvor mor og far ikke kan udstå hinanden. Der skal alligevel gå næsten seks måneder, før parret flytter fra hinanden.

Efter nogle måneder, hvor den lille pige har haft et begrænset samvær med sin far, sætter Sidsel Jensdatter Lyster en stopper for det. Det sker, selvom faderen har ret til at se sin pige, og retten ikke har vurderet, at han skulle udgøre en fare for sin datter.

Pigen skjules hos bedsteforældrene
Faktisk vurderer retten, at pigens far skal tilkendes mere samvær, hvor pigen skal overnatte hos ham hver anden weekend. Da Sidsel Jensdatter Lyster nægter at udlevere datteren, går sagen hurtigt i retten. 28. maj bliver præsten idømt dagbøder

Tirstrup-præst i fængsel for sit barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce