Torv indviet i Knebel


Torv indviet i Knebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerforeningen har langt om længe fået den plads, som de har ønsket sig på den gamle grund, hvor Burgeren tidligere lå. Sparekassen Djursland hjalp til.

Der var glæde i Knebel onsdag formiddag, da Jørgen Ørgård, formand for Borgerforeningen Mols, kunne indvie byens nye torv ved at dreje på hanen og tænde vandet til den 50.000 kroner dyre vandkunst, som er stillet op i det ene hjørne af pladsen.

»Tak til Sparekassen Djursland og Syddjurs Kommune for et fint samarbejde, om end det tog sin tid med alle tilladelserne. Nu har vi fået et torv, hvor man kan sidde og nyde udsigten til de tre sten på den ene side og Trehøje på den anden side. Det passer rigtig fint sammen,« sagde Jørgen Ørgård, om de tre granitsten, som man har købt hos Gudnason Stenhuggeri i Give, hvor de i to år har prydet i udstillingsvinduet.

Investeringen kunne kun lade sig gøre med hjælp fra Sparekassen Djursland, der har donerede vandkunsten til byen, da de fusionerede med den tidligere Vistoft Sparekasse.

»Det nye torv er et symbol på det samarbejde og sammenhold, der er på Mols. Det er noget, som vi gerne vil bakke op om i Sparekassen Djursland. Så tillykke med det nye torv og den nye skulptur,« sagde Peter Due, der er afdelingsdirektør for afdelingerne i Syddjurs Kommune.

Det nye torv blev fejret med boblevand til de voksne og æbler og juice til børnehavebørnene fra Knebel Børnehave, der sørgede for at flage for det nye torv.

Og det nye torv kommer til at betyde en stor del for det videre arbejde i Borgerforeningen Mols.

»Nu har vi næsten fået ryddet ud i de øjenbæer, som har været rundt omkring i området. Der mangler stadig nogle enkelte rundt omkring, men det kan være, at det nye torv kan fungere som en kærlig opfordring til de sidste. Nu har vi i hvert fald fået et sted, hvor rigtig mange kommer til at se, at der er smukt på Mols,« siger Jørgen Ørgård.

Det nye torv har kostet Syddjurs Kommune 130.000 kroner, mens Borgerforeningen selv har spyttet 70.000 kroner i projektet og Sparekassen Djursland har doneret vandkunsten til 50.000 kroner.

»Når vi nu ikke kunne få et Sundhedshus, som vi gerne ville, så er det her den næstbedste løsning,« slutter Jørgen Ørgård.

Torv indviet i Knebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce