Transform skal tegne Knudepunktet i Knebel

Sådan vil Knudepunktet tage sig indendøre. Illustration: Transform

Transform skal tegne Knudepunktet i Knebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitektfirmaet Transform, landskabsarkitekt Vega Landskab og ingeniørfirmaet Orbico realisere Knudepunktet i løbet af 2021.

Knebel: Sammen med de lokale ildsjæle fra Mols og Helgenæs skal et totalrådgiverteam bestående af arkitektfirmaet Transform, landskabsarkitekt Vega Landskab og ingeniørfirmaet Orbico realisere Knudepunktet i løbet af 2021. Byggeriet er blandt andet støttet af Realdania.

Knudepunktet skal være et mødested, som indbyder folk i alle aldre til aktiviteter og meningsfyldt samvær. Et sted som tiltrækker både indfødte og tilflyttere - sommerhusejere og turister. Samlingsstedet skal være for børnefamilier og enlige. For idrætsudøvere og kulturelskere. Her skal såvel strikkeklubben som menighedsrådet mødes i øjenhøjde. Knudepunktet tager afsæt i lokalbefolkningens initiativ, sammenhold og vilje til at engagere sig. På den måde kan byggeriet blive et foregangseksempel for andre små samfund og landsbyklynger.

I Transforms vinderprojekt er det centrale samlingssted – hjertet i byggeriet – koncentreret om køkken- og spisefaciliteter. Måltidet og det åbne køkken bliver det naturlige udgangspunkt for fællesskab i huset.

Umiddelbart før jul faldt finansieringen af Knudepunktet på plads.

Der er i alt tilvejebragt 43 millioner kroner til projektet fra henholdsvis Lokale og Anlægsfonden, Nordea-fonden, foreningen Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, den lokale Tved Sparekasses Fond og Syddjurs Kommune. Desuden har beboerne selv samlet ind lokalt.

Et blik ud mod fodboldbanen ved  Knudepunkt. Illustratiom: Transform
Et blik ud mod fodboldbanen ved Knudepunkt. Illustratiom: Transform

Transform skal tegne Knudepunktet i Knebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce