Tribune kollapsede under publikum: Derfor gik det galt

Man har nu fundet årsagen til, at en tribune kollapsede torsdag aften ved Tremosegård i Mols Bjerge. Foto: Per Øxenholt/Scanpix 2018

Tribune kollapsede under publikum: Derfor gik det galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teaterstykket "Tågen i Bakkerne" blev afbrudt, da tribunen styrtede sammen under premieren. Ingen kom alvorligt til skade, og fejlen er fundet.

SYDDJURS: Rektor Heidi Vølcker fra Djurslands Folkehøjskole slår fast, at teaterstykket "Tågen i Bakkerne" og de 121 medvirkende spiller videre de kommende tre dage, efter tribunen torsdag aften under premieren styrtede sammen.

Det er Djurslands Folkehøjskole, som står bag forestillingen ved Tremosegård i Mols Bjerge. Torsdag aften var mellem 350 og 400 mennesker samlet til premieren på teaterstykket, da det gik galt og en tribune omkring klokken 20.06 brød sammen under de mange tilskuere.

- Vi er forfærdeligt kede af det, der skete, siger Heidi Vølcker.

- En enkelt person kom til skade og heldigvis var der en læge blandt korsangerne som hjalp til, inden ambulancerne kom. Publikum tog det meget roligt. Det var vi heldige med i situationen. Alle 121 medvirkende talte sammen efter spisoden og blev enige om at spille videre. Publikum sad stille og roligt i græsset, mens vi også havde enkelte stole i brug. De medvirkende var alle OK, og selv om det var et chok, hvad der skete, blev det en flot forestilling, siger Heidi Vølcker.

Tilskadekomne hjælpes væk efter at en publikumstribune styrtede sammen under en teaterpremiere i Mols Bjerge torsdag den 24. maj 2018. (Foto: Per Øxenholt/Scanpix 2018)
Foto: Per Øxenholt/Scanpix 2018

Tribune væltede på løs grund

Forstanderen siger, at tribunefirmaet Enoch Show Productions, har taget det fulde ansvar for, at det gik galt.

- Grunden til, at det gik galt, var, at underlaget ikke var stabilt nok. Der var ikke lagt tilstrækkeligt mange køreplader ud, og der skulle have været nogle flere "kryds" på selve tribunen. Firmaet har otte generationers erfaring i at stille tribuner op - og gør det blandt andet for Flying Superkids. Chefen kom med det samme, og nu hvor fejlen er fundet og bliver rettet op, vil vi fortsætte med "Tågen i Bakkerne". Vi har fuld tillid til firmaet. Politiet mødte også op - men hvad der videre skal ske, ved jeg ikke, siger rektoren.

Hun er sikker på, at det bedste er at lade forestillingen fortsætte.

- Alt er efterfølgende samlet op i god ro og orden for publikum og medvirkekende.

Tribune kollapsede under publikum: Derfor gik det galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce