Turister skriger på flere sommerhuse i Syddjurs

Der er rift om at leje et sommerhus ved blandt andet Lyngsbæk Strand i Syddjurs Kommune. Udbuddet af sommerhuse kan ikke imødekomme efterspørgslen i højsæsonen, og ifølge den lokale turistdirektør bremser det turisterhvervets vækst. Arkivfoto

Turister skriger på flere sommerhuse i Syddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhusportal har stort set udsolgt af udlejningshuse på Syddjursland i skoleferien. Turistorganisation fortæller, at mangel på udlejningshuse hæmmer det lokale turisterhvervs vækst.

SYDDJURS: På Syddjursland er der markant mangel på sommerhuse til udlejning i den kommende højsæson.

Sommerhusportalen Campaya.dk på Internet melder om stort set udsolgt i de mest efterspurgte sommeruger, og hos turistorganisationen Destination Djursland er der lige dele glæde og frustration over situationen.

- Det er i bund og grund positivt, at folk gerne vil holde ferie på Djursland. Men det er naturligvis frustrerende, når vi ikke kan imødekomme behovet. Manglen på sommerhuse til udlejning er øget markant de seneste par år, og den hæmmer helt klart turistsektorens vækst på Djursland. Det rammer også detailhandelen og andre med indtjening på turister, understreger turismedirektør Flemming Rasmussen.

Manglen på sommerhuse til udlejning er øget markant de seneste par år, og den hæmmer helt klart turistsektorens vækst på Djursland. Det rammer også detailhandelen og andre med indtjening på turister.
Flemming Rasmussen, turismedirektør

Mange sommerhuse

Søgemaskinen Campaya.dk samler sommerhusene fra de mange forskellige udlejningsbureauer.

Aktuelt er 91,04 procent af portalens 1340 sommerhuse i Syddjurs Kommune optaget i højsæsonen.

- Syddjurs er en populær turistdestination i sommerferien, og det ser vi også i høj grad i år. Det er selvfølgelig positivt, men efterspørgslen betyder også, at udlejningsbranchen efter alt at dømme ikke har huse nok til alle interesserede i de mest populære ferieuger. Det betyder færre indtægter til hele den lokale turismebranche, og det er selvfølgelig ærgerligt, lyder det fra Claus Pedersen, direktør for Campaya.dk.

Det er langt fra alle sommerhuse i Syddjurs, der benyttes til udlejning.

Ifølge Danmarks Statistik er der 10.545 sommerhuse i Syddjurs Kommune. Det vidner om et betydeligt potentiale for at få flere udlejningssommerhuse på markedet.

Destination Djursland opfordrer sommerhusejere til at afsøge mulighederne for udlejning. Den kan eksempelvis ske i form af kortvarige aftaler med sommerhusbureauer.

- Det gælder især om at sætte ind i højsæsonen. Resten af året er antallet af udlejningshuse på Djursland meget passende, konkluderer Flemming Rasmussen.

Sag i Folketinget

Mangel på sommerhuse til udlejning i skolernes sommerferieperiode ses også andre steder i Danmark.

Det vækker opsigt på Christiansborg, hvor Dansk Folkeparti vil bekæmpe problemet ved at give sommerhusejere en økonomisk gulerod.

Dansk Folkepartis landdistriktordfører, Mette Hjermind Decker, fortæller, at Danmark som turistnation rundt regnet går glip af en halv milliard kroner i indtægter, fordi der ikke er udlejningssommerhuse nok til at modsvare den store efterspørgsel.

- Derfor er det vigtigt, at det bliver mere attraktivt at leje sit sommerhus ud. Vi foreslår, at den skattefrie bundgrænse for udlejning af sommerhuse forhøjes til 40.000 kroner om året, men desværre vil regeringen kun være med til en alt for lille forhøjelse. Og mens vi venter på deres forslag, må vi vinke farvel til masser af turister og indtægter i blandt andet Syddjurs, siger Mette Hjermind Decker.

I dag er de første 21.400 kroner af lejeindtægten fra et sommerhus skattefri ved udlejning via bureau.

Turister skriger på flere sommerhuse i Syddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce