Udrykningslægen på Mols er væk fra nytårsskiftet

Fra nytårsskiftet er det slut med at få hjælp af en udrykningslæge på Mols. Men Region Midtjylland vil først i foråret 2017 endeligt afgøre ordningens skæbne. Arkivfoto

Udrykningslægen på Mols er væk fra nytårsskiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Midtjylland kan ikke umiddelbart føre ordningen videre. Men den afgørende beslutning om læge-ordningen træffes først i 2017, og der arbejdes nu med en hurtig styrkelse af 112-indsatsen på Mols ved hjælp af paramedicinere.

Fra nytårsskiftet er der ingen udrykningslæge på Mols.

Region Midtjylland kan nu og her ikke føre ordningen videre efter, idet den nuværende udrykningslæge har sagt sin stilling op.

- Det er umuligt uden videre at finde en afløser. Men vi vil i foråret 2017 forsøge at finde en ny praktiserende læge til Mols, og i den forbindelse bliver vedkommende præsenteret for muligheden for at blive udrykningslæge. Derefter træffes den endelige afgørelse om ordningens fremtid, siger formand Anders Kühnau (S) fra Region Midtjyllands rådgivende udvalg på hospitalsområdet.

Tirsdag havde regionens forretningsudvalg sagen om udrykningslægen på dagsordenen. Der var blandt andet fokus på muligheden for at lappe på situationen efter udrykningslægens farvel.

- Derfor vil vi straks undersøge, om paramedicinerne fra Rønde eller andre stationer på en eller anden led kan være mere til stede på Mols. Det kan eksempelvis ske ved, at en ambulance i nogle af døgnets timer har udgangspunkt i Knebel. Men vi skal have grundigt belyst konsekvenserne af sådan en model. Den kan jo koste andre steder, understreger Anders Kühnau.

- Den har givet en tryghed til borgerne på Mols. Det skyldes blandt andet, at udrykningslægen har kendskab til lokale forhold.Jørgen Ørgård, Borgerforeningen Mols

Vigtigt lokalkendskab

Ordningen med en udrykningslæge hviler helt og holdent på den praktiserende læge i Thorup.

Den snart 20 år gamle ordning er med til at sikre hurtig hjælp i et geografisk område med lange kørselstider.

Formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols er tilfreds med, at Region Midtjylland vil prøve at videreføre udrykningslægen.

- Den har givet en tryghed til borgerne på Mols. Det skyldes blandt andet, at udrykningslægen har kendskab til lokale forhold. Det gælder eksempelvis det lidt komplicerede vejnet i området. Jeg er dog en anelse skeptisk omkring muligheden for at finde en ny læge, der vil løfte opgaven. Praktiserende læger er mange steder en mangelvare, og det kræver en læge af en bestemt støbning, forklarer Jørgen Ørgaard.

Udrykningslægen koster årligt 300.000 at holde kørende. Ordningen blev etableret i det forhenværende Århus Amt som en supplerende præhospital ordning.

Sidste år rykkede udrykningslægen ud 44 gange.

- Den har givet en tryghed til borgerne på Mols. Det skyldes blandt andet, at udrykningslægen har kendskab til lokale forhold.
Jørgen Ørgård

Udrykningslægen på Mols er væk fra nytårsskiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce