Udvidelse af Asylcenter Ebeltoft er i støbeskeen

Ebeltoft Kommune har fået opsagt deres legemål i Flygtningelandsbyen. Foto: Fl. Højer 3-6-99

Udvidelse af Asylcenter Ebeltoft er i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlændingestyrelsen satser på at købe eller leje kommunal jord. Borgerlisten vil bremse projektet.

Udlændingestyrelsen vil leje eller købe jord af Syddjurs Kommune til en udvidelse af Asylcenter Ebeltoft på Mariesmindevej. Udvidelsen skal bane vej for en forøgelse af antallet af asylansøgere i Ebeltoft, men den bliver langt fra en formsag i Syddjurs Byråd. Borgerlisten Syddjurs vil bremse udvidelsen.


»Borgerne, erhvervsdrivende og andre i Ebeltoft har i årevis taget rigtigt godt i mod asylansøgerne i centeret på Mariesmindevej. Men nu er det kommunale vandrerhjem i Ebeltoft forvandlet til asylcenter for 40 enlige mænd, ligesom Udlændingestyrelsen ønsker at udvide centeret på Mariesmindevej. Det er usikkert om byen kan bære den forøgelse,« siger byrådsmedlem Tommy Bøgehøj (BL).


Den sidste dag i april åbnede Udlændingestyrelsen et asylcenter i kommunens vandrerhjem i Søndergade i Ebeltoft. Det skete på baggrund af en aftale med Syddjurs Kommune, der ejer bygningen.


Aftalen er en del af en plan, som gør Ebeltoft med ca. 7.500 indbyggere til større base for ayslansøgere, Eksempelvis er en gruppe asylansøgere fra Grenaa flyttet til købstaden, og planen indebærer også en udvidelse af det mangeårige center på Mariesmindevej.


Nu har Udlændingestyrelsen indgivet en formel ansøgning om en udvidelse til Syddjurs Kommune. Styrelsen planlægger at lave en ny bygning på 350 kvadratmeter, og i den forbindelse vil den købe i mellem 500 og 1000 kvadratmeter jord af kommunen.


Udvidelsen af asylcenteret samt indrykningen i det tidligere vandrerhjem øger antallet af asylansøgere i Ebeltoft fra 120 til 220 personer..


»Belastningsgraden bliver ganske enkelt for høj. Det risikerer at påvirke forholdet i mellem den fastboende befolkning og asylansøgerne negativt. Det er også rigtigt kedeligt for asylansøgerne, som skal skal have den bedst tænkelige modtagelse. Den har byen været i stand til at give med det tidligere antal asylansøgere, så det bør vi fastholde,« understreger Tommy Bøgehøj.


Tommy Bøgehøj sidder i kommunens økonomiudvalg, der fredag ser udvidsen. Senere skal sagen i byrådssalen.

Udvidelse af Asylcenter Ebeltoft er i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce