Væltet LA-profil fortryder intet i sag om ubetalt regning

Byrådsmedlem Per Zeidler fortryder intet i sagen om den ubetalte værkstedsregning, siger han i et interview med Adresseavisen. Regningen førte til, at Per Zeidler var færdig som LA-spidskandidat i Syddjurs.

Væltet LA-profil fortryder intet i sag om ubetalt regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem Per Zeidler kommenterer nu sagen, der førte til hans brud med Liberal Alliance. Han fortæller, at LA-toppen krævede sagen klaret, hvis han skulle kunne fortsætte som spidskandidat

SYDDJURS: Byrådsmedlem Per Zeidler fortryder intet i sagen om den ubetalte mekaniker-regning, der endte med at koste ham medlemskabet af Liberal Alliance.

Per Zeidler ønsker ikke at tale med avisen om sagen, men i et knap syv minutter langt videointerview med Adresseavisen kommenterer han forløbet. Her bliver han blandt andet spurgt, om der er noget, han fortryder i forbindelse med sagen.

- Næh, det er der faktisk ikke. Jeg har hele tiden sagt upfront, at jeg ikke har noget imod at tage diskussionen med det pågældende firma, hvis man ellers ikke agerede anonymt. Det minder mig om amerikanske tilstande, hvor man efterhånden skal til at angive folk. Jeg har ikke fortrudt noget i forhold til de her ting. Det er altid ærgerligt - jeg kan godt forstå, at et firma gerne vil have sine penge. Jeg vil også gerne betale min gæld, siger Per Zeidler til Adresseavisen.

Jeg har ikke fortrudt noget i forhold til de her ting.
Per Zeidler, byrådsmedlem, Syddjurs

Står frem i video-interview

Selv om Per Zeidler giver udtryk for, at han gerne vil betale sin gæld, så gjorde han det ikke. Først næsten tre år gik der, før regningen blev betalt.

Regningen stammer tilbage fra december 2014, hvor Per Zeidler fik repareret sin bil hos Rønde Stjerne Auto. Da han ikke betalte de 11.190 kroner, blev det til en sag, som landede i Fogedretten i Randers. Her blev politikeren dømt til at betale.

Da han stadig ikke betalte, skulle han i januar i år møde op i Fogedretten. Her gav han, ifølge rapporten fra retten, udtryk for, at han hverken kunne eller ville betale. Det fremgår, at han har en løn på cirka 5.000 kroner netto om måneden. At han årligt modtager knap 350.000 kroner for sit politiske arbejde i Syddjurs, står der ikke noget om.

Endelig fremgår det af rapporten, at Per Zeidler har en gæld på cirka 500.000 kroner, som han ikke betaler af på.

Da regningen stadig ikke blev betalt, gik Tor Andersen fra Rønde Stjerne Auto i begyndelsen af august til Liberal Alliances landsformand, Leif Mikkelsen, med sagen. De to skrev frem og tilbage på mail, og for halvanden uge siden kulminerede sagen, da Per Zeidler forlod Liberal Alliance.

Regningen til Rønde Stjerne Auto blev efterfølegnde betalt. Det skete i sidste uge - efter Per Zeidlers brud med Liberal Alliance.

LA-top greb ind

Per Zeidler giver udtryk for i interviewet med Adresseavisen, at sagen handler om en twist mellem Rønde Stjerne Auto og ham som kunde, fordi han er uenig i kravet fra Rønde Stjerne Auto. Den uenighed har han ikke givet udtryk for i Fogedretten, fordi det fremgår i rapporten, at han ikke er kommet med indsigelser mod kravet fra Rønde Stjerne Auto.

I interviewet med Adresseavisen påpeger Per Zeidler, at Liberal Alliances partitop i løbet af september gjorde det klart, at han ikke kunne fortsætte som spidskandidat for Liberal Alliance, hvis han ikke bragte sagen med mekaniker-regningen i orden.

Per Zeidler fortæller, at han godt kunne være fortsat som medlem af partiet, men at han selv valgte at "trække stikket".

Per Zeidler mener ikke, at sagen med regningen har noget som helst med hans politiske virke at gøre.

Det mener Tor Andersen fra Rønde Stjerne Auto derimod. Han stod forleden frem i avisen.

- Jeg står frem, fordi jeg vil advare vælgerne. Det her handler om, hvordan en folkevalgt optræder moralsk. Vi kan da ikke have en mand, der kører sin privatøkonomi på den måde, til at være med til at varetage kommunens økonomi, sagde Tor Andersen og fortsatte:

- Det er jo helt vildt. Per Zeidler kan ende med at blive tungen på vægtskålen på valgnatten, og vi kan da ikke give en mand med den moral - eller mangel på samme - den indflydelse. Folk, der sætter krydset den 21. november, skal vide, hvem de stemmer på. Det er derfor, jeg står frem.

Per Zeidler dannede efter sit exit fra Liberal Alliance Social Liberal Borgerliste, som stiller op til byrådsvalget i Syddjurs. På listen optræder han med sin søn, Christian Zeidler.

Væltet LA-profil fortryder intet i sag om ubetalt regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce