Vigtig vej spærret: Ny løsning redder sommerhusgæster fra lang omvej

Syddjurs Spildevand har lukket Lyngevej i Knebel på grund af et omfattende kloakarbejde. I første omgang blev der etableret en otte kilometer lang omkørsel til den ene ende af byen. Her har blandt andet en restaurant og en kaffebar adresse. Arkivfoto: Henrik Ask

Vigtig vej spærret: Ny løsning redder sommerhusgæster fra lang omvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny løsning er på plads i sag om lang og omstridt omkørsel i Knebel. Turister får kortere til det sydligste Djursland, men Mols Kafferisteri ser ingen muligheder for at genåbne. Kafferisteriet måtte lukke, da gæster ikke ville tage den lange omkørsel til caféen.

KNEBEL: En otte kilometer lang og omstridt omkørsel ved Knebel på Syddjursland er fortid.

Syddjurs Spildevand og Syddjurs Kommune har skabt en ny og meget kortere omkørsel i selve Knebel. Det er sket ved at inddrage en brandvej ved skolen i byen, og dermed får turister og sommerhusejere hurtigere adgang til det sydligste Djursland.

Men den ny omkørsel redder ikke sommerens omsætning for Mols Kafferisteri. Turister og andre kunder til kaffebaren blev forhindret i at tage den direkte vej til forretningen, da den tidligere omkørsel blev skabt i forbindelse med et omfattende kloakarbejde på Lyngevej i Knebel.

- Det er desværre for sent. Vi har undersøgt mulighederne for at genansætte de fem ungarbejdere, som egentlig var hyret til denne sommer. Men de har fået andet arbejde. Dertil kommer andre praktiske udfordringer ved at genåbne på dette tidspunkt. Så vi er nødt til at fortsætte med at holde lukket. I stedet koncentrerer vi kræfterne om at hente ekstra indtjening i vores anden kaffebar i Femmøller, siger Kari Barklund, indehaver af Mols Kafferisteri.

Så vi er nødt til at fortsætte med at holde lukket. I stedet koncentrerer vi kræfterne om at hente ekstra indtjening i vores anden kaffebar i Femmøller.
Kari Barklund, Mols Kafferisteri.
Den ny omkørsel i Knebel på Djursland. Illustration: Syddjurs Kommune
Den ny omkørsel i Knebel på Djursland. Illustration: Syddjurs Kommune

Farvel tidsplan

Balladen om omkørslen i Knebel tog fart i slutningen af maj.

På det tidspunkt stod det klart, at tidsplanen for et kloakarbejde udført af Syddjurs Spildevand smuldrede. Derfor var det ikke muligt at genåbne Lyngevej i Knebel på denne side af turistsæsonen. I stedet blev en lang omkørsel til dele af Knebel forlænget til udgangen af august.

Det fik Mols Kafferisteri og Restuarant Mols Bjerge på barrikaderne.

Begge steder har adresse på den spærrede Lyngevej, og de mistede kunder i stor stil på grund af den lange omkørsel. Situationen betød, at Mols Kafferisteri besluttede at lukke for sommeren 2018.

Fælles løsning

Men siden har Syddjurs Kommune og Syddjurs Spildevand forsøgt at finde en ny løsning.

De to aktører har inddraget politi, beredskab, den lokale skole og andre relevante parter i arbejdet, der er endt med etableringen af en ny omkørsel.

Trafikken til Restaurant Mols Bjerge og videre mod Vistoft ledes nu ad en brandvej umiddelbart op ad Molsskolen.

Dermed får trafikanterne en omkørsel, der kun giver et par hundrede meter ekstra på bilens kilometertæller.

Vigtig vej spærret: Ny løsning redder sommerhusgæster fra lang omvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce