Fascister: Grækenland er kun begyndelsen


Fascister: Grækenland er kun begyndelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Facistpartiet Gyldent Morgengry kom ind i det græske parlament med otte procent af stemmerne. Partiet vil blandt andet sende alle illegale indvandrere ud af landet.

Det græske fascistparti Gyldent Morgengry fik med otte procent af stemmerne overraskende stor støtte under søndagens valg. Det er første gang, at fascisterne opnår støtte nok til at komme i parlamentet, men Gyldent Morgengrys leder, Nikolaos Mihaloliakos, har planer, der rækker ud over det kriseramte Grækenlands grænser.

- Grækenland er kun begyndelsen, råbte Mihaloliakos ifølge Reuters søndag til den flok udenlandske journalister, der fulgte ham rundt på sejrsmarchen i Athens gader.

Da journalisterne spurgte fascistlederen, hvad det skulle betyde, svarede han med en advarende pegefinger i vejret:

- Det ved i udmærket godt.

Flankeret af muskuløse mænd i stramme sorte eller hvide t-shirts råbte Nikolaos Mihaloliakos efter journalisterne, at de er løgnere, og »at de må skamme sig over alle deres løgne«. De støtter, der var fulgt med på rundturen i Athen, fulgte trop med kampråbet »Grækenland for grækere« og »udlændinge ud af Grækenland«.

Nikolaos Mihaloliakos lovede samtidig, at hans første handling i parlamentet vil blive at få sendt alle illegale indvandrere ud af landet.

- Ud af mit land, ud af hjem, lød det fra Gyldent Morgengrys leder, der efterfølgende blev spurgt til, hvordan han har tænkt sig at føre den plan ud i livet.

- Brug din fantasi, lød det vrede svar fra Nikolaos Mihaloliakos.

Under et pressemøde søndag aften fortsatte den kontante sejrsretorik fra fascistlederen, der trods partiflagets slående lighed med det nazistiske hagekors nægter, at partiet er nynazistisk.

- Jeg har en ting at sige: Jeg kom, jeg så, jeg sejrede. I har bagtalt mig, I har lukket munden på mig, men jeg vandt, sagde Nikolaos Mihaloliakos.

Venstrefløjskoalitionen Syriza vandt også kraftigt frem ved søndagens valg og bliver Grækenlands næststørste parti med cirka 16,7 procent af stemmerne.

Fascister: Grækenland er kun begyndelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce