Israel bomber Gaza efter raketangreb

Flammer og røg stiger op over en bygning i Gaza City mandag aften. Israel har indledt angreb mod Hamas-bevægelsen som reaktion på flere raketangreb fra Gaza mod Israel, herunder et der slog ned i et hus uden for den israelske storby Tel Aviv tidligt mandag morgen.

Israel bomber Gaza efter raketangreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hamas-leders kontor og en militant træningslejr er ramt i Gazastriben, hvor Israel gengælder for raketangreb.

Israel retter mandag eftermiddag og aften flere luftangreb mod mål i Gazastriben, meddeler Israels militær.

Hamas-leder Ismail Haniyehs kontor i den palæstinensiske enklave er blandt de mål, der er ramt under de israelske luftangreb, oplyser palæstinensisk radio og sikkerhedskilder.

Haniyeh selv var tidligere mandag gået i skjul i forventning om, at der ville komme israelske luftangreb.

Han udsendte en meddelelse om, at palæstinenserne "ikke vil overgive sig", og at Gazas militante grupper "vil afskrække fjenden, hvis den overtræder de røde linjer".

Mandag aften blev omkring ti raketter affyret fra den nordlige del af Gazastriben mod Israel, oplyser en journalist fra nyhedsbureauet AFP, der befinder sig på stedet.

Ifølge Israels hær hyler luftalarmerne i det sydlige Israel ved grænsen til Gaza. Det er ikke umiddelbart klart, om der er tilskadekomne eller ødelæggelser i Israel.

Den israelske militæroperation blev indledt, efter at en raket blev affyret fra Gaza mod Israel mandag morgen og slog ned i et hus uden for Tel Aviv.

Syv mennesker i huset blev såret. Israels militær siger, at raketten blev affyret af Hamas, men i Gaza har Hamas afvist at kende til den.

Israels militær skriver i en meddelelse, at det har "indledt angreb mod Hamas-terrormål over hele Gazastriben".

Blandt andet har det ramt en femetagers bygning, som ifølge militæret "tjener som terrororganisationens militære fløj", skriver nyhedsbureauet AP.

En sikkerhedskilde i Gaza siger til nyhedsbureauet AFP, at der har været mindst to angreb mod et sted i den vestlige del af Gazastriben, der tilhører Hamas-bevægelsens militære gren.

Ifølge palæstinensiske kilder og medier er også en af den militante bevægelses træningslejre i den nordlige del af Gazastriben ramt.

Der er endnu ikke oplyst, om der er dræbte eller sårede ved angrebene.

Mange af de mål, Israel har bombet, var formentlig blevet evakueret. Hamas fik et varsel om, at der var israelske angreb på vej.

Tidligere på dagen varslede den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, at der ville komme en markant reaktion fra israelsk side efter raketangrebet fra Gaza tidligere på dagen.

Netanyahu er mandag i Washington, hvor han mødes med USA's præsident, Donald Trump. Men Netanyahu har afkortet sit besøg og vender hjem til Israel tidligere end planlagt på grund af raketangrebet.

Under en pressekonference med Trump mandag i Washington understreger han, at "Israel ikke vil tolerere" denne "onde aggression".

- Israel vil gøre, hvad der kræves, for at forsvare sit folk, siger han.

Israel bomber Gaza efter raketangreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce