Kemi-eksperter tester luften i Tianjin for giftgasser


Kemi-eksperter tester luften i Tianjin for giftgasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kinesiske hær har sendt 200 specialister i håndtering af kemikalier til byen Tianjin, hvor to eksplosioner har efterladt 50 mennesker døde og 700 såret. Eksperterne skal teste luften for giftgasser.

KINA: De kinesiske myndigheder har sendt 200 eksperter i kemiske materialer til byen Tianjin, hvor onsdagens to kæmpe eksplosioner hidtil har kostet 50 mennesker livet og såret 700, heraf 71 kritisk. Eksperternes første opgave bliver at teste luften for giftgasser, oplyser det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge BBC.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede eksplosionerne, eller om kemikalier er blevet lækket.

Ifølge Xinhua forlyder de seneste rapporter, at det var et lager ejet af selskabet Ruihai Logistics, der håndterer giftige kemikalier, herunder natriumcyanid og toluendiisocyanat, der eksploderede.

Eksperterne skal ifølge den kinesiske avis People's Daily »forsøge at fjerne samtlige 700 ton natriumcyanid, der er opbevaret på stedet«.

Mindst 17 af de omkomne er brandmænd. Ifølge flere internationale medier skyldes det, at mange brandmænd allerede var på stedet, da eksplosionerne skete, fordi de var blevet kaldt ud til en brand i en container.

Den første eksplosion fandt sted omkring klokken 23.30 lokal tid og den anden 30 sekunder senere - natten mellem onsdag og torsdag dansk tid.

Eksplosionerne affødte en trykbølge, der kunne mærkes flere kilometer væk, og nummer to blev målt til 2,9 på richterskalaen.

Her mere end et døgn efter de massive eksplosioner citerer nyhedsbureauet Xinhua flere redningsarbejdere for at sige, at »det er et kapløb med tiden for at redde de sårede og holde brandene nede«.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er ingen danskere kommet noget til.

Kemi-eksperter tester luften i Tianjin for giftgasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce