USA begynder at trække soldater ud af Syrien

Besætningen på det amerikanske militærskib "USS Harry S Truman" ved siden af et F-18 kampfly i det østlige Middelhav i maj i år. De amerikanske styrker har bidraget til kampen mod Islamisk Stat i Syrien, men nu vil Trump trække dem hjem, siger flere kilder.

USA begynder at trække soldater ud af Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syrien-indsats går ind i en ny fase, siger Det Hvide Hus. Ifølge kilder er en total tilbagetrækning undervejs.

USA er begyndt at trække soldater hjem fra Syrien. Nu går USA og den koalition, der har kæmpet mod Islamisk Stat, videre til "næste fase af indsatsen".

Det meddeler Det Hvide Hus' talskvinde, Sarah Sanders.

- Sejrene over Islamisk Stat i Syrien betyder ikke afslutning på den globale koalition eller dens indsats, siger Sanders.

En lignende melding kommer fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

- Koalitionen har befriet territorium, som Islamisk Stat kontrollerede, men kampagnen mod Islamisk Stat er ikke slut, siger Pentagons talskvinde Dana White i en meddelelse.

Hun afviser af hensyn til soldaternes sikkerhed og af "operationelle sikkerhedsårsager" at give flere oplysninger.

Flere kilder siger til amerikanske medier som AP, Washington Post, Wall Street Journal og CNN, at Trump-administrationen vil trække alle amerikanske soldater ud af Syrien.

Det Hvide Hus har ikke bekræftet oplysningerne om en total tilbagetrækning.

En kilde, som Reuters har talt med, siger, at det er planen, at tilbagetrækningen skal tage mellem 60 og 100 dage. Kilden siger også, at alt personale fra det amerikanske udenrigsministerium skal være ude af Syrien inden for 24 timer.

En anden kilde siger til Reuters, at tilbagetrækningen skal ske, når de endelige faser af den sidste operation mod Islamisk Stat er fuldført.

Præsident Donald Trump har før ytret ønske om at trække de over 2000 amerikanske soldater, der i dag befinder sig i Syrien, hjem.

Han antyder på Twitter, at det kan ske snart.

- Vi har nedkæmpet Islamisk Stat i Syrien - min eneste grund til at være der under Trump-præsidentskabet, skriver han.

Sarah Sanders erklærer ligeledes sejr over Islamisk Stat i sin meddelelse onsdag aften.

- For fem år siden var Islamisk Stat en meget magtfuld og farlig kraft i Mellemøsten, og nu har USA bekæmpet det territoriale kalifat, udtaler hun.

Trump har flere gange sat spørgsmålstegn ved, om USA får tilstrækkeligt ud af de dyre og farlige militærmissioner i udlandet.

Forsvarsminister Jim Mattis og andre højtstående embedsmænd er uenige med Trump.

De mener, at USA ikke bør forlade Syrien, før en fredsaftale er underskrevet.

Desuden mener Mattis og andre, at USA fortsat skal have en militær tilstedeværelse i Syrien for at sikre, at Islamisk Stat ikke kommer igen.

Den militante gruppe er så godt som nedkæmpet, men har stadig kontrol over enkelte små lommer i Syrien.

I sidste uge sagde Brett McGurk, der er USA's særlige udsending i den internationale koalition, at Islamisk Stat i dag kun kontrollerer én procent af det territorium, gruppen tidligere besad i sit selvudråbte kalifat.

USA har lidt over 2000 soldater i Syrien. De fleste af dem er specialstyrker, der arbejder sammen med den kurdiske og arabiske alliance Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

USA begynder at trække soldater ud af Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce