May tager styringen i brexitforhandlinger

Stephen Barclay, der selv stemte for at forlade EU ved folkeafstemningen i 2016, bliver ny brexitminister, men kun med fokus på indenlandske brexitforberedelser.

May tager styringen i brexitforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stephen Barclay er ny brexitminister, men premierminister Theresa May leder selv forhandlingerne med EU.

Den britiske premierminister, Theresa May, har udpeget Stephen Barclay som ny brexitminister. Det oplyser Mays talsmand.

Premierministeren selv vil lede de sidste ti dages forhandlinger med EU om brexit, som dermed ikke længere ligger i brexitministeriet, siger talsmanden.

Barclay, som hidtil har været vicesundhedsminister, vil få en anden rolle end Raab, siger talsmanden. Han skal koncentrere sig om at forberede skilsmissen inden for Storbritanniens grænser.

En af hans opgaver er også at få Mays udkast til en brexitaftale vedtaget i parlamentet.

Selv om flere ministre trådte tilbage torsdag, og truslen om en mistillidsafstemning hænger over hovedet på May, holder hun fast i aftaleudkastet.

Hun har opbakning fra flere ministre på brexitfløjen. Blandt dem er miljøminister Michael Gove, der er en af de førende skikkelser på den fløj, der ønsker at forlade EU.

Der var spekulationer om, at Gove også kunne finde på at forlade regeringen.

Barclay tilhører ligeledes brexitfløjen i det konservative regeringsparti. Han afløser Dominic Raab, der trådte tilbage torsdag i protest mod Mays brexitplan.

May fik endnu en ny minister i sin regering fredag, da Amber Rudd vendte tilbage. Hun er ny arbejds- og pensionsminister i stedet for Esther McVey, der også trådte tilbage torsdag.

Rudd trådte tilbage som indenrigsminister i april efter beskyldninger om, at hun havde vildledt parlamentet i en sag om opholdstilladelse til caribiske migranter.

Hun har længe støttet Mays linje og bakker også op om premierministerens brexitudkast.

Fredag aften vil May drøfte udkastet til en brexitaftale med det konservative bagland.

May tager styringen i brexitforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce