Trump om økonomi: Vi er amerikanere og ikke globalister

Republikaneren Donald Trump lover, i en tale i Detroit Economic Club, at USA vil blive en vinder med ham som præsident. Reuters/Eric Thayer


Trump om økonomi: Vi er amerikanere og ikke globalister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under fremlæggelse af økonomisk plan lover han skattereform, og USA skal igen producere stål og kul.

Detroit. Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, siger i en tale i bilbyen Detroit, at han vil forenkle skattesystemet, nedsætte selskabsskatten fra 35 til 15 procent og "massivt" fjerne regler for virksomheder og borgere.

Det er essensen i den økonomiske plan, som hans kampagnestab havde bebudet, han ville fremlægge mandag.

- Når jeg bliver præsident, så vil vi begynde at vinde igen i stor stil, lover han tilhørerne i Detroit Economic Club.

- Jeg ønsker at kickstarte Amerika. Det kan lade sig gøre, og det vil ikke engang være så svært.

Han bruger meget af sin taletid på at angribe den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, og præsident Barack Obama for at at have kørt USA's økonomi af sporet.

Mere end 10 gange bliver Trump afbrudt af højtråbende demonstranter, men han lader sig ikke anfægte og venter hver gang på, at sikkerhedsfolk får smidt dem ud.

- Clinton har brugt sin karriere på at sætte skatterne op, lyder et af hans argumenter.

- Obama har været en katastrofe, siger han om det, der er sket i Detroit - historisk hjembyen for General Motors, Chrysler og Ford.

Mange økonomer har ellers fremhævet, at det er en af Obamas største fortjenester, at den amerikanske bilindustri og flere millioner arbejdspladser blev reddet i 2009, da hele branchen var på nippet til at kollapse efter det globale finansielle sammenbrud.

Trump kræver i sin økonomiske tale også en fuldstændig genforhandling af den økonomiske samarbejdsaftale for Nordamerika, der kendes under forkortelsen Nafta. Han siger, at den har været med til at fjerne en tredjedel af produktionsarbejdspladserne i Detroits bilindustri.

Han siger, at han vil gøre op med Obamas og Clintons "krig mod kul". Han vil have kulminearbejderne tilbage som en del af arbejdsstyrken. Han vil have stålproduktionen, som forsvandt under globaliseringen, tilbage til USA

- Amerikanisme og ikke globalisme er vores nye overbevisning, lover han.

Trump udpegede i sidste uge 13 økonomiske rådgivere, som skal hjælpe ham med at formulere hans økonomiske politik. Ifølge netmediet Politico.com er hans økonomiske rådgivere nogle af hans største donorer i valgkampen.

Trump er de seneste uger dykket i meningsmålingerne efter en række kontroversielle udtalelser. Blandt andet er han blevet beskyldt for at angribe en muslimsk soldaterfamilie, som mistede en søn i krigen i Irak.

Et gennemsnit af meningsmålinger giver ifølge RealClearPolitics Clinton et forspring på syv procentpoint.

/ritzau/

Trump om økonomi: Vi er amerikanere og ikke globalister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce