Bundsgaard: En helt magisk aften

Borgmester Jacob Bundsgaard fik en fantastisk aften med 70.000 gæster den officielle åbning af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Foto: Kim Haugaard

Bundsgaard: En helt magisk aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en glad og stolt borgmester, der søndag kunne se tilbage på en magisk åbning af kulturhovedstaden.

Glad og stolt.

Det er de ord, der først falder borgmesteren ind til spørgsmålet om, hvad han tænker om åbningen af kulturhovedstaden lørdag aften.

- Vi formåede at lave en åbning af kulturhovedstadsåret, hvor tusindvis af østjyder var på gaden, og det gjorde det til en minderig aften, fortæller borgmester, Jacob Bundsgaard, til Århus Stiftstidende dagen derpå.

Der var da også omkring 70.000 mennesker på gaden til den spektakulære åbning af kulturhovedstaden, og det er ifølge borgmesteren resultatet af mange menneskers intense arbejde igennem flere år.

- De mange mennesker, der var på gaden lørdag aften, er et udtryk for stor kærlighed til byen og også stor opbakning til kulturhovedstadsprojektet, siger han.

70.000 samlet i midtbyen

Særligt var det, at se dronning Margrethe sætte toget igang, fortæller Jacob Bundsgaard.

- Da hun løftede den lysende båd og satte optoget i gang, så de tusindvis af lysende både passerede forbi, der fik man kuldegysninger. Man skulle næsten knibe sig i armen, fortæller en glad og stolt Jacob Bundsgaard.

Han fik afleveret dronningen trygt og godt til kronebilen, inden han selv fulgte trop i optogets bagtrop, der var på vej mod Dokk1.

- Den stemning, der var i den store folkemængde, det var en følelse af fællesskab, fortæller Jacob Bundsgaard.

Politiet melder da også, at trods de omkring 70.000 mennesker samlet i midtbyen lørdag aften, så var det en fredelig aften for politiet. Og det vækker glæde hos borgmesteren.

- Det er fantastisk, at en by kan stå sammen på en sådan måde. Det vidner om, at der var stemning for at gøre det til en god oplevelse for alle, siger Jacob Bundsgaard.

Åbning, Kulturby Aarhus 2017
Dronning Margrethe satte optoget igang lørdag aften. Foto: Kim Haugaard

Mange oplevelser venter

Det var kulminationen af mange års intenst arbejde fra de mange ansatte hos Aarhus 2017 og de mange frivillige, der blev ført ud i livet en mild januar aften.

- De blev anerkendt for deres arbejde, men det er slet ikke slut endnu. Der ligger så mange oplevelser derude og venter på os, siger Jacob Bundsgaard.

Bundsgaard: En helt magisk aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce