Annonce
Debat

Pensioneret daghøjskolelærer: Lukker daghøjskolerne, lukker man en kompetence og en kultur, som ikke kan erstattes af konsulentfirmaer

DEBAT: Hvorfor bevare daghøjskoler?

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Det er ikke gået stille for sig i Venstre de senere år. Et uskønt formandsskifte, en intern magtkamp om, hvem der skulle overtage tøjlerne og en rigsretssag har skygget gevaldigt for landets næststørste parti, som har været på hælene i lang tid.

Debat

Konservativ byrådskandidat: Multibaner vil løfte idrætslivet i Hammel

DEBAT: De kommende par måneder skal Favrskov Byråd lægge det kommunale budget for næste år, og i den forbindelse skal politikerne tage stilling til mange forskellige forslag.

Debat For abonnenter

Forstår du det? Du får den lige med humor

Det samme budskab kan udtrykkes på mange forskellige måder. Tonen kan være hård og bydende, og den kan være indfølende og empatisk eller noget midtimellem. Det gælder både på skrift og i tale.

Debat

Tidligere daghøjskoleelev taler af erfaring: I skyller barnet ud med badevandet

DEBAT: Jeg blev ganske forarget, da jeg læste daghøjskolen Kompetencehusets forstander Nis Peter Nissens kronik i Århus Stiftstidende 29. juni. Forarget over, at den periodiske konkurrenceudsættelse, man oftere og oftere ser på det offentlige område, nu betyder, at velfungerende, folkeligt forankrede non-profit-organisationer fortrænges af private konsulentfirmaer, der med stor sandsynlighed udelukkende er sat i verden for at tjene penge. Konsulentfirmaer som ikke har et genom, der tager udspring i det dannelsesprojekt, der står på skuldrene af Grundtvig og Kold.

Debat

Debat: Landbruget - et overreguleret erhverv

Danmark med 2,6 millioner hektar landbrugsjord har mistet 260 milliarder kroner af nationalformuen ved den forfejlede landbrugs- og miljøpolitik i forhold til Skåne på den anden side af Øresund og endnu mere i forhold til Holsten. Jordpriser i Danmark og Skåne og Nordtyskland i nabolandene afspejler forholdet. Landene har samme klima- og jordbundsforhold og overholder samme EU vandrammedirektiv.

Debat

Tidligere forstander undrer sig: Hvis politikerne bakker op, er der noget rivravruskende galt i den her by

DEBAT: Debatten om daghøjskolerne kan for udenforstående virke ret forvirrende og kompleks. Men skåret ind til benet handler det om, hvorvidt kommunen lytter til byens unge - brugerne. Og om man har tillid til kommunens egne fagprofessionelle sagsbehandlere, der vejleder og rådgiver de unge kontanthjælpsmodtagere.

Annonce
Debat

Et konservativt blik på sundhedsområdet: Vi må forlange læger nok og behandling til tiden

DEBAT: Sundhedsvæsenet skal indrettes, så der skabes gode og optimale sammenhænge for de borgere, der har et forløb, som både involverer hospitalsindlæggelse og pleje i egen kommune.

Debat

Stiften borede i OL's kønstest allerede i 1970'erne: Kvinders køn har altid givet problemer i topsport

Århus Stiftstidende havde i 1971/1972 en lang række artikler om kønstest for kvinder. Kønstesten blev indført ved OL i 1968 på grund af tvivlen, om nu alle de dygtige sportskvinder også var rigtige kvinder, idet deres præstationer på mange måder nærmede sig mændenes.

Debat

Nu kan Anne-Marie Rindom endelig smide Janteloven ud

Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke til den olympiske guldvinder, Anne-Marie Rindom.

Annonce
Debat

Kristendemokrat mener: Lad forældrene få penge for at passe egne børn hjemme

DEBAT: SF og Venstre har fremlagt et budgetforslag med henblik på at få hverdagen til at hænge sammen for børnefamilierne i de enkelte lokalsamfund i Aarhus Kommune.

Debat

Aarhus Kommune må være ramt af kynisme eller inkompetence: Hvor forestiller I jer, at de unge nu skal gå hen?

DEBAT: Min tidligere arbejdsplads Kompetencehuset/Århus Daghøjskole er i problemer. Et unikt skolemiljø, som har været til stor gavn for mange af byens unge, er ved at blive ødelagt, fordi kommunen skærer tilbuddet ned til en tredjedel, og relevant undervisning forsvinder.

Debat

Sygeplejerskerne skal tilbage i arbejde: Den glemte strejke kan ende som den strejke, vi husker alt for godt

DEBAT: Den glemte strejke - det er nu det, som medierne og sygeplejerskerne selv kalder for den igangværende strejke.

Debat

Nej tak til ghetto-lovgivningen: Nu bekæmper man de fattige i stedet for fattigdommen

DEBAT: Den socialdemokratiske regerings seneste tiltag på boligområder, "Blandede boligområder", er en forsættelse af de borgerlige regeringers neoliberale kamp mod den almene boligsektor.

Annonce
Debat

Dansk Folkeparti mener: Vi er på vej fra slemt til værre i Skanderborg

DEBAT: En rapport fra 12. juli 2021, sendt til Skanderborg Byråd, med overskriften "Pasningsbehov de næste tre måneder på 0-2 års-området" viser stort set røde lamper over det hele. Situationen vil gå fra slemt til værre, og i oktober måned viser rapporten, at der mangler pasningsmuligheder i 15 ud af 17 skoledistrikter. Alene i Skovby og Galten er der et behov for at finde plads til 48 nye børn.

Debat

Diskussionen om drikkevand: Sørensen må bevise, at vandet er farligt

DEBAT: Niels Jørgen Sørensen i Hinnerup bruger et smart, men desværre for ham også uhæderligt og gennemskueligt kneb i sit indlæg i Århus Stiftstidende 27. juli. Han vil have andre til at bevise, at det danske drikkevand er så sundt, som nogen "påstår".

Debat

Danmarks ambassadør i Paris: Frankrig atter frit efter coronavirus

I marts 2020 erklærede præsident Emmanuel Macron krig imod coronavirus. Nu vil han gerne erklære krigen for vundet. Og sådan føles det da også, når man går rundt i Paris og nyder folkestemningen.

Leder

Det store svigt på Strandskolen: Hvordan kunne elever overfaldes uden nogen greb ind?

En 8. klasses elev blev jagtet rundt på skolen i længere tid, inden han blev overfaldet så voldsomt, at han mistede en tand og fik skader på andre.

Debat

Åbent brev til byrådets partier: Læg jeres forslag til en klimavenlig transportpolitik frem, tak

DEBAT: Den 19. juni lagde en borgergruppe ni forslag og anbefalinger frem til en klimavenlig transport i Aarhus. Det var en repræsentativ gruppe, nedsat af Aarhus Kommune, bestående af 24 udvalgte medlemmer.

Debat For abonnenter

Meningsmager og mor til autist: Autist er noget, man er

Nogle gange er den måde, vi omtaler ting på, med til at definere vores opfattelse af disse ting, og andre gange er sproget bare ”klogere” end os. Har du nogensinde tænkt over, at nogle lidelser har man, mens andre lidelser er noget, man ér?

Debat

Tankerne blev sendt på flugt mellem hjembyen og fødebyen: Må man dele sin aske, Lone?

Må man dele sin aske, Lone? Jeg fik stillet det spørgsmål en sommeraften på en terrasse med udsigt over Lillebælt.

Debat For abonnenter

Selv politikerne har fået nok: Pas nu på tonen

Alle politikere er enige om det - det er meget vigtigt, at man holder en god tone, når man diskuterer med folk. Uanset hvor uenig man måtte være, så skal respekten bevares, og man skal tale pænt.

Debat

Sådan kommer vi afføring i havnen til livs: Sæt en plombe på skibenes tank, når de ankommer

DEBAT: Under overskriften "Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader" havde Århus Stiftstidende 28. juli en historie om colibakterier i Aarhus Lystbådehavn, som jeg læste med afsky og forundring.

Podcast

Lyt: Sosu'ernes ferie giver frygtelig sommer for Danmarks svageste

Sosu-hjælpere er umulige at få fingrene i i øjeblikket. Især lige nu, hvor vi står midt i ferieperioden.

Debat For abonnenter

Midttrafik skal fjerne billetsnyderiet

Buschauffør Fritz Jensen vurderer, at op mod halvdelen af passagererne på linje 100 kører uden billet. Kort sagt; de snyder sig til gratis transport.

Debat

Tallene om gift i drikkevandet passer, men: Sørensen og Borg vil tie sandheden ihjel

DEBAT: Fredag 23. juli efterlyste Ib Jensen her i avisen en second opinion til min oplysning om, at man skal være slemt uheldig, hvis der med to liter vand fra hanen hver dag i 80 år er et større "gift"-indtag end indholdet af nikotin og tjære i en halv cigaret. For har jeg ret, skrev han, spilder samfundet jo milliarder på ingenting. Det har han ret i.

Leder For abonnenter

De offentlige toiletter fungerer aldrig: Hvornår træder kommunen i karakter?

Riv toiletterne ned.

Debat

Debat: En humanistisk funderet dagsorden for den teknologiske udvikling

Bedre sent end aldrig. Det fristes man til at sige ved mødet med regeringens hvidbog, som bærer titlen ”Mod et bedre samfund med tech-giganter”. Endelig har politikerne formelt fået øjnene op for, at virksomheder som Facebook, Google, Amazon og Apple spiller en fuldkommen afgørende rolle i snart sagt alle aspekter af vores liv og samfund.

Debat

Opbakning til lærere og ledelse på Strandskolen: De unge har ikke lært hjemmefra at opføre sig ordentligt

DEBAT: Århus Stiftstidende skriver 30. juni om overfaldet på Strandskolen på sidste skoledag 21. juni i år. Skolens ledelse og lærere kritiseres, men avisens dækning mangler nogle væsentlige nuancer.

Leder For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Balladen på Aarhus Ø ser ud til at blive en af dens slags historier, som aldrig helt forsvinder. Den har sine perioder, hvor den fylder utroligt meget – oftest om sommeren med varme og mulighed for at være ude sent om natten – for derefter krybe ind i sig selv igen, når varmegraderne daler og årstiden skifter.

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

DEBAT: Det er rent til grin, at nogle partier i Folketinget fastholder en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Aarhus for, hvad skal den bruges til?

Debat For abonnenter

Aarhus Cyklebane undgik fredning: Fornuften sejrede

Det er ikke et argument at bevare noget, blot fordi det er gammelt. Og når en bygning ikke længere står i sin oprindelige stand, så er der ikke belæg for at frede det.

Debat

Opsang til De Hvii'e: I mangler vist både evnerne og en god plan

DEBAT: De gode græd, og de onde lo, men sagen er, at vores flagskib, AGF, er dumpet med et brag. Faktuelt dumpede vi i de to kampe mod Larne, men mangel på rettidig omhu, som skyldes manglende kompetencer hos beslutningstagerne, rækker længere tilbage - og der er nok at tage fat på.

Debat

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Debat: ”Der kan ikke bankes noget som helst ind i børn, men der kan klappes uendeligt meget ud af dem”.