Annonce
Leder For abonnenter

Det mener Stiften: Ros til kommunerne for at beholde arbejdshandskerne på

Om mindre end to måneder bliver det afgjort, hvem der de næste fire år skal sidde i landets 98 kommunalbestyrelser og fem regionsråd. Godt 70 procent af danskerne gør sædvanligvis brug af deres demokratiske stemmeret til kommunalvalget, hvilket er markant lavere end den andel, som stemmer til Folketinget. Det burde faktisk være omvendt.

Debat

Venstre vil glæde både borgere og insekter: Biodiversitet skal på budgettet i Favrskov

DEBAT: Det er vigtigt for Venstre, at vi tænker klimaet ind i hverdagen.

Debat

Den undrende vælger: Hvorfor får Løkke så megen gratis taletid?

DEBAT: Man kan undre sig over, at løsgænger Lars Løkke Rasmussen kan få så megen gratis taletid i den borgerlige presse. Det gælder både aviser samt tv. Hans nye parti, Moderaterne, indeholder jo ingenting – i hver fald ikke noget, han vil oplyse andre om.

Debat

Vi gør det godt i Skanderborg: Men vi skal have flere varme hænder

DEBAT: De sidste par uger har det kørt meget i medierne med en ældrepleje, der glemmer borgerne. De kommer ikke i bad eller får gjort rent derhjemme. Det må ikke ske.

Debat

For mange børn og unge lærer, at de ikke dur til noget: Folkeskolen skal løfte snuden fra bøgerne

Folkeskolen lærer i dag alt for mange børn, at de ikke kan lære. 13.000 børn i hver årgang kommer ikke ordentligt videre fra folkeskolen.

Debat

I en tid, der er fyldt med krænkelser og jammer: Hvordan var vi i grunden stillet, hvis det altid gik retfærdigt til?

DEBAT: I sine erindringer fortæller Ilja Ehrenburg (russisk forfatter og journalist, red.) om sin idealistiske ungdom, da han blev grebet af den russiske revolution: "Der var et ord, jeg ofte gentog for mig selv: Retfærdighed. Det er et meget hårdt ord, undertiden koldt som metal i frost. Men dengang forekom det mig varmt, kært og fortroligt".

Debat

De hårdtarbejdende danskere er til grin: Vi giver sociale ydelser til mennesker, der bærer våben og sælger stoffer

DEBAT: Skal bevæbnede, stofsælgende bandemedlemmer i Aarhus virkelig have skatteborgernes penge? Nej, vel? Skal hårdtarbejdende danskere blive gjort til grin ved bruge hårdt tjente skattekroner på sociale ydelser til mennesker, som bærer våben og sælger stoffer?

Annonce
Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Man kan lære uden at blive undervist - for eksempel i mesterlære

I Korea og Japan har uddannelsessnobberiet ført mange unge ind i udsigtsløse blindgyder. De stræber og stræber efter at komme på universitet, og når de så er færdige, kan de slet ikke få de job, de har uddannet sig til. Samtidig mangler der teknikere og faglærte på næsten alle områder.

Debat

Fabricius ærgrer sig over SF'ere: Vores reformudspil vil jo netop hjælpe flere unge godt på vej

DEBAT: Det ærgrer mig, at SF stiller sig kritisk over for den socialdemokratiske regerings reformudspil, der skal få flere i arbejde. Både Sofie Lippert og Claus Thomasbjerg giver her i avisen udtryk for, at regeringen har fundet pisken frem uden blik for det menneskelige. Det er jeg meget uenig i.

Debat

Debat: Naturnationalparker - Det går ned ad bakke

Debat: Jeg har været rød og grøn hele livet og har længe glædet mig til, at når de røde og grønne kom til magten, så ville de sætte det hele på plads, bare ved at være humanister og lade de rette betale for klimaet og forlange, at vi alle skulle gøre store ofre.

Annonce
Leder For abonnenter

Stiften mener: Familier skal have frihed til at vælge selv

Når historien om 11 ugers øremærkning af barsel til mænd fortælles, så er det typisk akkompagneret af et billede af en mand, der går rundt om søerne i København med en barnevogn - eller med billedet af en skægget hipsterfar med kasket, der sidder i skrædderstilling på et gymnastikgulv i en spejlsal, som kun gulve ser ud i storbyerne. Det er én virkelighed. Men der findes også en anden, en tredje og flere andre.

Debat

Lad os bore et hul til Marselistunnelen: Jeg håber, at nogen overvejer sagen i kommunens baglokaler

DEBAT: Vi har hørt meget om Marselistunnelen. Især finansiering og tidsterminer, men ikke meget om de gener, som en nedgravning fra overfladen vil medføre.

Debat

Der er meget på spil: Vi får ikke bedre klima ved at gøre landbruget til syndebuk

DEBAT: Der er meget på spil, ikke kun for dansk landbrug, ikke kun for de mange tusinde østjyske arbejdspladser, der er afhængige af et velfungerende landbrug, men så sandelig også for hele Danmark.

Debat

Her er løsningen på trafikkaosset ved Nørreport: Lad os svæve ud til Aarhus Ø

DEBAT: Stiften havde forleden en beskrivelse af udfordringerne med at skaffe kollektiv trafik til Aarhus Ø. Måske skal vi tænke lidt mere ud af boksen, op i luften, end letbane, BRT-busser, elbusser eller små selvkørende busser. Et andet alternativ kunne være en svævebane eller kabelbane, som mange kender fra deres skiferier.

Annonce
Debat

Debat: Lad os holde Madspildsdag hver dag

Hver gang, vi smider en madrest ud, er det ikke kun maden, der går til spilde. Vi spilder også ressourcerne, der blev brugt til at drive maden frem, emballagen og transporten fra jord til bord.

Debat

Åbent brev til miljøministeren fra Syddjurs: Vi siger nej tak til naturnationalparker, Lea Wermelin

DEBAT: Mols Bjerge og Kaløskovene er bragt i spil som potentielle naturnationalparker. Undertegnede partier vil gerne overfor miljøminister Lea Wermelin tilkendegive, at vi ikke ønsker, at de to naturområder udpeges til naturnationalpark.

Debat

Debat: Er de varme hænder hele løsningen på fremtidens velfærdskabale?

Debat: Et af de helt store samfundsproblemer lige nu er mangel på arbejdskraft. Både i det private erhvervsliv og navnlig i den offentlige sektor, hvor de ansatte løber hurtigere og hurtigere for at nå deres opgaver. Der mangler varme hænder, lyder det desperat. Men er flere varme hænder nødvendigvis hele løsningen?

Leder For abonnenter

Stiften mener: Regionen skal få styr på sine ventetider - og it-systemet

Man tror, det er løgn. Men det er det ikke. Desværre. Man kan håbe på, at der er tale om en fejl, men det er der åbenbart ikke. Desværre.

Debat

Vi danskere ved pinligt lidt: Julemanden bor på Grønland, men hvem bor der ellers?

DEBAT: Det er simpelthen for dårligt, at vi danskere ingenting ved om Grønland! Vi forbinder landet med et eksotisk sneklædt landskab, hvor de indfødte bor i igloer side om side med julemanden.

Debat

Alternativet prioriterer børn højt: Det skulle have været med i budgettet

DEBAT: Hvis Alternativet skulle bestemme, skulle nedenstående have været med i Skanderborg Kommunes budget for 2022. Vi mener, at det er vigtigt, at vi sætter intensivt ind i forhold til, at alle børn har det godt.

Debat

Gymnasieelev blev overrasket på studietur: Vi har været respektløse

DEBAT: Hvordan kan det være, at Danmark fylder så meget i hverdagen på Grønland, mens herhjemme har vi ikke engang et eneste krav om, at elever skal lære om Grønland?

Debat

Opsang fra Venstre til byrådet i Favrskov: Måske er det på tide, at I lytter til os

DEBAT: Favrskovs budget for 2022-2025 viser med al tydelighed, at økonomien i Favrskov Kommune er presset. Venstre står bag budgetforslaget, der nu er sendt i høring, for selvfølgelig påtager vi os vores del af ansvaret.

Debat

Den lange sang om et nyt, stort stadion: Endelig en sejr til AGF… men andre svære kampe venter

Efter en svær første halvleg, hvor Kongelundens styregruppe forsøgte at flytte stadion til en ny beliggenhed i området, lykkedes det AGF at komme tilbage i anden halvleg, godt hjulpet af Miljøstyrelsen.

Debat

Kronik: Kære politikere, I kan være med til at gøre handicap mindre

I Danmark er vi flere end 500.000 mennesker med et handicap eller kronisk sygdom. Hos nogle af os vil I kunne se vores handicap. Og hos andre vil I ikke vide det, medmindre vi fortalte jer om det.

Debat

Pigerne fra 5. er kede af det: Thomas Medom, hvorfor tager du vores klub?

DEBAT: Kære Aarhus Byråd, vi er nogle piger fra 5. klasse på Århus Friskole. Kommunen vil gerne flytte vores klub - Stavtrup Fritidsklub.

Debat

Ris og ros til byrødderne i Aarhus fra socialpædagogerne: Vores største frygt er, at I genåbner budgettet efter valget

DEBAT: Vi vil gerne rose de tiltag, Aarhus Byråd er gået i gang med for at opnå en større faglig kvalitet ved at sikre uddannelse til medhjælpere på socialområdet. Det er en god start i forhold til at sikre, at der er den rette faglighed på de enkelte botilbud.

Debat For abonnenter

Stiften mener: God vej til flere udlændinge i Aarhus

Aarhus er en international by med mange udlændinge. Mange er en del af erhvervslivet eller en del af universitetet i kortere eller længere tid. Ofte flytter hele familien med, når denne nye arbejdskraft, forskere eller hvad de nu laver, kommer til byen. En vigtig del bliver hængende i mange år eller evigt.

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

DEBAT: Hørningskolen en rigtig god skole, som favner nogle af de børn, som ikke trives inden for de gængse skoler i Skanderborg Kommune. Skolen lå ved sin start tæt ved Bakkeskolen i Hørning, og ved sin første udvoksning af rammerne flyttede den til en lokalitet tæt ved Højboskolen.

Debat

Hvad er ligheden mellem den brasilianske præsident og den danske miljøminister: De fælder begge to for mange træer

DEBAT: Præsident Jair Bolsonaro bruger tændstikker, når han ødelægger store skovarealer i Brasilien. Miljøminister Lea Wermelin bruger i stedet i Danmark anderledes raffinerede metoder, pakket pænt ind i et koncept, der kaldes naturnationalparker.

Debat For abonnenter

Meningsmager Jens Rohde: Er der en virksomhed, der vil passe mine børn en gang om ugen?

Den konservative leder Søren Pape Poulsen har meddelt, at han vil have børnene ud på arbejdspladserne, så de kan bruge deres hænder fremfor alt det uddannelsessnobberi, der ligger i at bruge sit hoved. Ifølge Søren Pape, der selv var skolelærer, før de seneste tre-fire folkeskolereformer blev vedtaget, er folkeskolen ”alt for boglig”. Det så han selv i nullerne, bedyrer han.

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

DEBAT: Jeg blev for nylig afvist på en helt almindelig bar i Aarhus alene på grund af mit valg af tøj. Bagefter undrer jeg mig over, hvordan det kan være, at jeg blev afvist, når langt de fleste af de drenge, der stod i køen, kom ind med hættetrøje og løse jeans på – præcis samme tøj, som jeg havde på. Men som åbenbart ikke var godt nok.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Borgmester Bundsgaard bestemmer det hele og har vingeskudt oppositionen

Hvis man slår ordet "forhandling" op i en ordborg står der:

Debat

Den hellige ild er lettere at tænde end at hente viden: Greenpeace har gennem årtier dummet sig

DEBAT: Greenpeaces kritik af Danish Crown burde fejres af samme Danish Crown som en olympisk medalje.

Debat

På kant: Enten gør vi det i fællesskab - eller også gør vi det ikke

Debat:  De fleste ser elbilen som et alternativ til fossilbilen og økologi et alternativ til det konventionelle. På samme måde som privathospitaler og friskoler er alternativer til det fælles offentlige tilbud. Vi har som individer et valg mellem to gode muligheder og det er jo altid rart.