Annonce
Debat

Forhenværende stadsarkitekt mener: Højhuset på Mindet 6 vil være en kæmpe gevinst for Aarhus

Der er godt med debat, når man planlægger byens fremtid i forbindelse med kommuneplan, helhedsplaner, udviklingsplaner, lokalplaner og byggesager. Siden jeg stoppede som stadsarkitekt i Aarhus Kommune ved årsskiftet, har jeg fra sidelinjen fulgt debatten omkring Mindet 6. Jeg vil med denne kronik gerne medvirke til debatten.

Debat

Kronik: Bæredygtighed på skoleskemaet halter - Vi må lære os frem

Klimaforandringer og biodiversitetskrise kræver mere end nogen sinde kollektiv handling og fremtidstro. Vi står over for en enorm opgave med at løse en krise, vi som menneskehed har sat os selv i. Det må ske på et oplyst grundlag, der tager højde for de nye, eskalerende udfordringer.

Debat

Statsministeren kan ikke få det over sin mund: Hvorfor vil Mette F dog ikke sige det?

Mette Frederiksen kan noget med ord. En glimrende taler og aldrig mundlam.  Én ting kan statsministeren dog ikke få over sin mund: At når den sidste dansker er blevet tilbudt vaccine, forsvinder alle coronarestriktioner. Som i alle.

Debat

Elever får hurtigere vej til specialtilbud i Aarhus: Det ændrer ikke på vores høje ambitioner

DEBAT: Børn med brug for at komme i specialklasse eller specialskole kan se frem til et hurtigere skoleskift end i dag. Tidligere har elever kunnet vente op til otte måneder på et tilbud, men efter 20 år med samme praksis har vi besluttet at sikre et løbende optag af eleverne hele året.

Debat

Forslag fra Aarhus-byrod: Brænd minkene direkte i deres grave

DEBAT: Efter omtalen i Århus Stiftstidende den 10. maj om opgravning af mink er der måske en anden mulighed. Man kan afbrænde minkene i deres grave frem for at opgrave dem og køre dem til forbrændingsanlæg. Det kunne godt være en mulighed.

Annonce
Debat

Debatten om syriske flygtninge: Det er en farlig glidebane at enkeltsagsbehandle

DEBAT: Jeg kan ikke se logikken i Lone Norlander Smiths (Enhedslisten) svar til mig i Århus Stiftstidende 7. maj. Enhedslisten ønsker med baggrund i Aarhus-målene at indstille hjemsendelse af århusianske syrere og ser det ikke som enkeltsagsbehandling baseret på geografi. Det er jeg ikke enig i. Tværtimod.

Annonce
Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Alle fodboldfans har prøvet at føle, at deres favorithold er blevet bortdømt, og så kan raseriet blive så stort, at man måske ikke altid lige når at tænke sig om, inden man åbner munden og råber sit raseri ud i alt andet end pæne gloser rettet mod manden med fløjten.

Debat

DF og R om rute 26: Der er kun kommet endnu flere indlysende grunde til en nord-linje

DEBAT: Vi står fuldstændig bag landsbyrådet, som ønsker, at en revurdering af mulige linjeføringer på rute 26 bliver skrevet ind i regeringens Infrastrukturplan 2035.

Debat

Digitale byrådsmøder i Favrskov: Venstre vil styrke borgerinddragelsen

DEBAT: Venstre i Favrskov vil gerne bidrage til et levende demokrati, hvor gode ideer, forslag og viden fra borgere, institutioner og fagpersoner opsamles og anvendes. Vi ønsker en kommune, der ikke lukker sig om sig selv – og det skal ikke kun være de borgere, der råber højest, der bliver hørt.

Debat

Mens redningsbådene sejler mod restriktionsfrit land: Idrætten står tilbage på den synkende skude

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Danmark er ramt af en pandemi, der har truet med at nedlægge sygehusvæsenet. Ansvarlige politikere har heldigvis taget beslutninger, så vi ikke har set nedbrud i stil med dem, vores sydeuropæiske naboer har oplevet.

Debat

Lyt til erhvervslivet: Skanderborg fejler, når det gælder arbejdsmarkedspolitik

DEBAT: En af de store udfordringer for erhvervslivet i Skanderborg Kommune er at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derfor burde det være formålet med den reviderede arbejdsmarkedspolitik, som Skanderborg Byråd netop har vedtaget.

Debat

Mellem Aarhus og Samsø: Jeg havde en aftale med Lilleøre ...

DEBAT: Jeg havde en aftale med Lilleøre den 26. april. Jeg skulle have sejlet med hende fra Aarhus til Sælvig. Men hun blev forhindret. Hendes storsøster Isabella var blevet lidt jaloux og havde givet hende et puf bagi. Sådan er det med storesøstre.

Debat

Oprør i blå blok: Claus Hjort burde stoppe sit hykleri

DEBAT: Jeg skal da ellers lige love for, at den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens "bodyguard" og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har fået ladt geværet med skarpe skud mod sin tidligere ven og tro væbner.

Debat

Da handicappet ramte: Jeg mødte kommunen som en modspiller - ikke en medspiller

DEBAT: Flere kedelige sager fra det sociale system popper op på landsbasis. Desværre er Aarhus Kommune med i denne tendens, som har accelereret gennem årtier. Dertil kommer et mørketal, som ikke er kendt.

Debat

Byrådsmedlem mener: En skoleleder skal ikke selv beslutte, om der skal laves tilfredshedsundersøgelse

DEBAT: Dette skriv omhandler punkt 2 – ramme for lokal kvalitetsopfølgning og tilsyn i Børn og Unge på udvalgsmødet 21. april 2021. Rådmanden ønsker, at det er op til den enkelte skoleleder, om der er behov for at iværksætte en lokal forældretilfredshedsundersøgelse, og hvilke spørgsmål undersøgelsen skal indeholde.

Debat For abonnenter

Aarhus er gået byggebrok-amok: Men lad os lige høre den anden side også

Aarhus har aldrig udviklet sig så hurtigt. På byggefronten især er det ikke til at beholde en normal hvilepuls, når man kigger rundt på de mange nye indtryk, der rammer en, mens det ene højhus efter det andet rejser sig fra jorden.

Debat For abonnenter

Ubegribeligt ulækkert når millioner af mink graves op: Føj for en stinker

Både fysisk og i overført betydning er det ikke så lidt af en stinker, som i næste uge kommer til at udspille sig rundt omkring i Jylland.