Annonce
Debat

Mindegade 12 er mere end bare et hus: Fjerner vi byens historiske spor, fjerner vi også byens unikke identitet

Læserbrev: Aarhus står over for en voldsom udvikling, hvor flere centrale og historiske områder fornyes, fortættes og udbygges. Dette resulterer desværre i, at flere af byens historiske stræder, gader og bevaringsværdige bygninger enten forandres gennemgribende eller må lade livet til fordel for nye og større byggerier.

Debat

AGF Fodbold: Udenlandske investorer står på spring!

Dansk, professionel fodbold har gennem det seneste årti oplevet en støt stigende interesse fra udenlandske investorer, der har fået øjnene op for, at det er nemt, billigt og (måske) profitabelt at overtage aktiemajoriteten i danske klubber.

Debat

Høringer bør sættes på pause under coronaen: Alt andet er til skade for demokratiet

Læserbrev: Vores samfund har mere eller mindre været lukket ned i tæt på et år nu, og masser af ting har været sat på standby: normal skolegang, handel i mange, mange butikker, familiefester/sammenkomster, restaurantbesøg, ferierejser - ja, man kan blive ved.

Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det ægte forsigtighedsprincip: Hellere åbne for meget op end for lidt

Vi skal væbne os med tålmodighed. Vi skal lige holde ud lidt endnu. Vi må ikke sætte det hele over styr. Den kommende tid bliver afgørende. Det er nu, vi skal stå sammen... Fortsæt selv opremsningen af ord og sætninger, der langsomt men sikkert er ved at miste deres betydning.

Debat

Tak for alt til de gulkalkede huse: Vi beder til, at en redningskrans i sidste øjeblik bliver kastet ud

Læserbrev: Tak for alt til de gulkalkede huse på Poul Martin Møllers Vej.

Annonce
Debat

Gymnasieelever protesterer: Vil regeringen teste, hvor dårlige vi er, fremfor, hvor gode vi er?

DEBAT: Kære politikere, tak for den tidlige udmelding om vores eksamener til sommer. Der er nogle ting, som vi ikke er tilfredse med i forhold til de valg, som I har truffet.

Debat

Sociale boliger på Poul Martin Møllers Vej: Er salget af de gule rækkehus en god idé?

Læserbrev: Nu skal salget af de gule rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej igen diskuteres på byrådsmøde onsdag 24. februar.

Debat

Forbud mod rygning: Vi kan tage skridtet mod en røgfri fremtid, hvis vi vil

DEBAT: Jeg er meget stolt over, at Aarhus Kommune er i førersædet, når det gælder bekæmpelsen af rygning på offentlige steder. Jeg blev også glad, da jeg for nylig kunne læse, at SF og Radikale Venstre er kommet med et forslag om at gøre vores strande til røgfri zoner.

Debat

Opfordring til børnenes minister: Skærm de unge mod alkohol

DEBAT: Der er 122.000 danske børn, der vokser op i familier med alkoholproblemer. Man kunne godt ønske for alle disse, i mange tilfælde ulykkelige børn, at de ikke skulle møde alkoholreklamer overalt.

Debat

Hjertesuk fra hjemmeplejen: Det er ikke samfundssind, når vi skal nøjes med den ringeste vaccine

DEBAT: I samfundsperspektiv burde man vel stille sig tilfreds, hvis det offentlige valgte at give én coronavaccine, før andre har muligheden for at sige ja tak.

Debat

Mor forklarer: Ordblindhed kræver mere end blot opsporing

DEBAT: Som mor til et barn i læse-skrivevanskeligheder, som folkeskolelærer og læsevejleder følger jeg spændt, hvornår en aftale om at kanalisere midler til at understøtte ordblindeindsatsen på skolerne indgås.

Debat

Vild natur der, hvor vi bor: Aarhus kan blive den vildeste, hvis vi alle hjælper

DEBAT: Den danske natur er under pres – biodiversiteten er faldende, og samtidig vokser og fortættes vore byområder. Det giver dårligere levevilkår for mange arter, planter, insekter og dyr og en ringere naturoplevelse for os.

Debat

Klimakamp: De store globale udfordringer er også lokale

DEBAT: Danmark kan blive førende indenfor grøn energi med beslutningen om at etablere en energiø i Nordsøen og opsætning af havvindmøller derudover at etablere Power-to-X-anlæg, der kan forsyne skibe, fly og tunge lastbiler med grøn energi. Det er da fantastisk.

Debat

SF protesterer: Vi vil bare skabe gode byrum og fredelige gågader

DEBAT: Tidligere på måneden kritiserede én fra Venstre i Århus Stiftstidende SF's forslag om at udvide gågaderne (fra 2025 og frem) uden at have sat sig ordentligt ind i forslaget. Onsdag 17. februar fulgte Jacob Søgaard Clausen, Dansk Folkeparti, så trop.