Annonce
Debat

Radikale har en klar plan: Afskaf iværksætterskatten - og styrk dansk økonomi

DEBAT: I Danmark blokerer vi lige nu for nytænkning og investeringer i iværksættere. Det er vi imod i Radikale Venstre. Vi foreslår derfor som en del af vores finanslovsudspil at afskaffe iværksætterskatten og dermed gøre det lettere investere i virksomheder i Danmark.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Der er visse ting, vi bare ikke kan undvære for tiden. Mundbind for eksempel. Når de er mangelvare, så koster de kassen, og den betaler vi uden videre diskussion. Hvad der skal til, det skal til. Så man må sige, at mundbindproducenterne har fat i den lange ende for tiden. Lige som vaccine-fabrikanterne og respirator-udviklerne og testudstyr-virksomhederne og …

Leder For abonnenter

Husk på de utroværdige - men pas på med generaliseringer

Så er det politiske puslespil lagt. Danmarkskortets 98 borgmester-brikker ligger på bordet. Konstitueringsaftalerne er indgået med Dragør som rosinen i den politiske pølseende. Men ikke alle kan vide sig helt sikker endnu. Det er nemlig først på konstitueringsmøder rundt i hver enkel kommunalbestyrelse i første halvdel af december, at aftalerne bliver juridisk bindende.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Ikke flere søforklaringer - nogen må tage den lorteopgave

Der bliver i sandhed gravet mange render i landskabet for tiden. I kolonihaverne betaler ejerne i dyre domme for at få lagt kloakker og sat toiletter op, så de ikke behøver at strinte i hækkene, og så deres efterladenskaber sendes til rensningsanlæggene.

Debat

Fysioterapeut ønsker sig sammenhæng i sundhedsvæsnet: Kære politikere, I skal bare gå til opgaven på samme måde som os

DEBAT: I mit arbejde som fysioterapeut tager min behandling altid udgangspunkt i patientens ressourcer. Hvis jeg møder patienten der, hvor patienten er, har min behandling en bedre chance for at lykkes.

Debat

Klima mig her og klima mig der: Jeg siger nej til Kattegatforbindelsen alene på grund af anlægssvineriet

DEBAT: Debattører gør det i et indlæg i Stiften 31. oktober til et spørgsmål om klima at undgå "Kattegatforbandelsen". De åbenbarer ingen konkret viden om emnet.

Debat

Brev fra Syddjurs til Wermelin: Det nye byråd vil ikke have en naturnationalpark

DEBAT: Kære miljøminister Lea Wermelin, det nye byråd i Syddjurs ønsker ikke naturnationalpark på Mols og Kalø.

Annonce
Debat

Ballade og dårlige beslutninger: Derfor har Budde fået så dårlig en start som leder for Venstre

Det er svært at forestille sig en meget dårligere start som leder for et politisk parti end den, Christian Budde har fået som leder for Venstre i Aarhus.

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

DEBAT: Aarhus Kommune har siden 2016 udliciteret rengøringen af sine skoler.

Leder For abonnenter

Stiften mener: Ydmygheden klæder dig Bundsgaard, men tjek lige at mikrofonen er tændt

Det må have gjort ondt på Jacob Bundsgaard at læse de personlige stemmer op onsdag aften.

Annonce
Debat For abonnenter

Stiften mener: Det bliver farligt for S, hvis V og K for alvor slår sig sammen

Mens vi stadig er ved at danne os et overblik over, hvad det netop overståede kommunalvalg får af betydning lokalt, så tegner der sig allerede mønstre af, hvad det kan få af betydning nationalt.

Debat

Borgmesteren står næppe forrest i headhunternes kø: Kan man bruge en taber på regeringsholdet?

DEBAT: I en artikel i Århus Stiftstidende 20. november funderer chefredaktør Jan Schouby over, hvorvidt borgmester Jacob Bundsgaard er "tættere på et jobskifte" (til landspolitik) efter det just overståede byrådsvalg.

Leder For abonnenter

Fem dage og seks minutter er en hån

Torsdag blev statsministeriets departementschef og Mette Frederiksens højre hånd, Barbara Bertelsen, afhørt i minkkommissionen.

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

DEBAT: Idræt blev på flere måder et hovedtema i kommunalvalget, hvor det stod klart, at mange områder i hele Aarhus mangler reel halkapacitet. Nu, hvor byrådet gør sig klar til at trække i arbejdstøjet, må én af politikernes første opgaver være at sætte handling bag ordene og sikre, at alle borgere i Aarhus Kommune har lige adgang til motion og sport.

Annonce
Debat For abonnenter

Stiften mener: Det her er én af de vigtigste opgaver, kære byrødder

Næsten alle har en holdning til det, og den svinger fra vild, begejstret, lettere indifferent til irriteret, vred eller decideret rasende.

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

DEBAT: I sidste uge cyklede jeg hjem fra en cafétur ved åen og kom forbi den østlige indgang til Møllestien. Den dæmpede belysning fra de små huse udgjorde en virkelig hyggelig kontrast til det nautiske tusmørke, der havde indfundet sig.

Debat For abonnenter

Kæmpe lussing til borgmesteren: Derfor fik Bundsgaard halveret sit stemmetal

Kan man være utilfreds, når man bliver valgets topscorer med 10 procent af stemmerne og scorer tre gange så mange stemmer som den politiker, der blev nummer to på listen?

Debat

Et grønlandsk blik på Danmark: Vi bør skabe mere forståelse imellem os

DEBAT: I Danmark bor der knap 17.000 grønlændere, og ud af dem bor cirka 1100 i Aarhus. Selvom grønlændere har meget at være stolte af, så præges billedet af grønlændere i Danmark fejlagtigt af få synlige socialt udsatte – til vores egen frustration. Det vil jeg på vegne af grønlændere i Danmark tage et opgør med ved at ændre billedet gennem flere positive fortællinger om grønlændere.

Debat

Signe fik en hjernerystelse, der ikke ville slippe hende: Det var en ørkenvandring uden hjælp at hente

DEBAT: Når man søger på hjernerystelse på Aarhus Kommunes hjemmeside, så dukker der ingenting op. Det skyldes måske, at de fleste af de årlige 25.000 hjernerystelser går i sig selv efter en-tre måneder. Men der er faktisk hele 40 procent, der ikke er kommet sig tre måneder efter en hjernerystelse. De oplever, ligesom jeg, at de skal kæmpe en stille og ofte meget fortvivlende kamp for at få hjælp til at komme sig.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Borgmester Bundsgaard bør trække Aarhus mod midten

Den landspolitiske ballade kom til at koste dyrt lokalt.

Debat

Sådan kan virksomheder komme videre efter coronakrisen: Tænk digitalt og grønt - og få hjælp til lånet

DEBAT: Danske virksomheder har klaret sig særdeles flot under coronakrisen. Vi har set fremgang blandt vores mange digitale talenter, og danske bæredygtige løsninger har gode muligheder for at blive globale spillere. Men desværre har krisen ikke sluppet sit tag i verden endnu, og global forsyningskrise og fluktuerende aktiemarkeder kan skabe nervøsitet – også for virksomheder i Midtjylland.

Debat

Kritik af vindmøller på Aarhusbugten er naturlig: I Nordsjælland vil man også hellere have møllerne ved Skive

DEBAT: Pensioneret maskinmester Mogens Hald slår 14. november i Stiften et slag for vindmøller ved Aarhus Ø, fordi de skal være så effektive nær elforbrugerne.

Debat

Klar opfordring til byrødderne: I skal gøre vores børn og unge til verdens bedste læsere

DEBAT: Danskerne har sat deres kryds, og rundt om i landet samles nye byråd. En ny politisk periode er i gang, og de valgte politikere skal i gang med arbejdet for at skabe gode samfund i den kommune, de er valgt i. Men det kan betyde noget forskelligt alt afhængig af, hvilken kommune man bor i - mere specifikt, hvilken kommune man går i skole i.

Debat

Mange får ikke den tandlægehjælp, de har brug for: Svækkede ældre kan ikke kæmpe for sig selv, men det kan vi

DEBAT: Forestil dig, at det var din mor, der ikke kunne tygge sin mad på grund af smerter. Eller, at det var din demente far, der ikke kom til tandlæge, selv om han havde huller i tænderne.

Debat

Politikerne vil ødelægge et naturskønt område: Jeg forventer ikke mange stemmer til dem fra Solbjerg

DEBAT: Jeg deltog ved vælgermødet i Solbjerg. Flere spørgsmål blev bragt frem, bl.a. Togfondens planer om en ny linjeføring fra Hovedgård til Hasselager. Flere partier i Aarhus Byråd har støttet denne linjeføring.

Debat

Håbet er lysegrønt: Hvis de nye politikere gør, som de lovede, stemmer de byfortætningen ud af Aarhus

DEBAT: Valget er nu ovre, og vi har 31 medlemmer i det nye Aarhus Byråd.

Debat

En vælger undrer sig over borgmesteren: Stiller Bundsgaard egentlig op for Socialdemokratiet?

DEBAT: Hvad er Jacob Bundsgaards program til kommunalvalget 16. november?

Debat

Derfor skal du stemme: Der er mange gode grunde - læs dem her

Når man skal måle interessen for et valg, kan man ofte se på hvor mange, der har valgt at brevstemme. Jo flere brevstemmer, jo højere bliver den samlede stemmeprocent.

Debat

Black friday er en fest for overforbruget: Vi må lære at sige nej tak til et godt tilbud

DEBAT: Black friday. Den årlige begivenhed, hvor alle Danmarks kapitalister lige skal gives et boost i deres årsregnskab.

Debat

En vælger gør status: Jeg har mange spørgsmål til politikerne, men endnu ingen svar

DEBAT: Nedenstående skrives som vælger og skatteborger. Jeg har af venlighed overfor kandidater, jeg kender, fra flere politiske partier smidt flyers i postkasser. Men aner ikke, hvad jeg ender med at stemme.

Debat

Fagforeningsformand råber på handling: Manglen på faglærte kan blive samfundskritisk

DEBAT: Inden for de næste ti år kommer vi til at mangle faglærte i hobetal. Faktisk har vi på landsplan udsigt til en mangel på knap 100.000, og det forventes, at Aarhus vil tegne sig for cirka en fjerdedel af dem.

Debat

Det er ikke velfærdssamfundet værdigt: Hvorfor vælger medarbejdere at arbejde uden faste timetal?

DEBAT: Jeg ser det som en bombe under den danske arbejdsmodel, at 300.000 danskere er ansat uden faste timetal.

Debat

Selvfølgelig er det synd for minkavlerne: Men med deres milliarderstatning kan vi godt begrave al snak om mink nu

DEBAT: Først og fremmest skal der lyde en stor tak til DR1 for dokumentaren "Den sidste mink". Det var en udsendelse, der gav stof til eftertanke, og der kan vel ikke længere være nogen tvivl om, at statsminister Mette Frederiksen ikke havde andet valg end at nedlægge mink-erhvervet.

Debat

Vi skal fjerne mistrivsel med bevægelse: Børn og unge skal op af stolen og godt ud i livet

DEBAT: Flere og flere børn på folkeskolerne i Aarhus sover dårligere, det viser Aarhus Kommunes ungeprofil. Flere oplever også ikke at være gode nok, som de er. Sociale medier og likes og det at være perfekt har gjort det sværere.