Debat

Annonce
Debat

Butikkerne skal ikke bare bringe varer tæt på mennesker: Kære detailhandler, du tænker for meget på salg og for lidt på oplevelser

En detailhandlers succes måles udelukkende på butikkens salgsaktivitet og dermed på den samlede omsætning. Det handler med andre ord om at lange så mange varer over disken som overhovedet muligt.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Selvfølgelig må politiet køre alt for stærkt

Udgangspunktet er naturligvis helt rigtigt. Alle skal følge færdselsloven - også landets politibetjente.

Leder For abonnenter

Hvad er den rigtige beslutning? Sofie Carsten Nielsen er til eksamen

Torsdag afleverer minkkommissionen sin endelige beretning. I sidste uge kunne man i Weekendavisen få en forsmag på nogle af de sandsynlige konklusioner. Der er forskellige gradbøjninger af kritik på vej. Men hvordan dét som er "særdeles kritisabelt" og "meget kritisabelt" præcist rammer, kan vi ikke vide med sikkerhed.

Leder For abonnenter

Stiften mener: Rammsteins besøg viste, at der er alvorligt behov for en trafikplan

Aarhus skal være en levende by med masser af kulturbegivenheder, koncerter og topsport, der kan trække tusindvis af gæster til Smilets By.

Debat

Alle taler om trafikken, men ingen gør noget ved det: Her har I det gode forslag

DEBATINDLÆG: Som gamle Storm P. sagde: Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det.

Leder For abonnenter

Stiften mener: Derfor bør vi overveje at nedlægge regionerne

Hvordan får vi egentlig en vagtplan til at gå op, når en gruppe, der i forvejen er presset af mandskabsmangel, skal på sommerferie?

Debat

Vi må have modet til at ændre ufornuftige gamle beslutninger: At rive boligblokke ned er uansvarligt overfor klima og kulturarv

Akademisk Arkitektforening Østjylland har gennem en årrække fulgt og bidraget til debatten om de store almene boligområders udfordringer.

Annonce
Debat

På bumletur over Tangkrogen: Kommunen har vel råd til et par vognlæs grus?

DEBATINDLÆG: Efter at have benyttet grusparkeringspladsen på Tangkrogen priser man sig lykkelig over, at bilen klarede at krydse et utal af store dybe huller i grusbelægningen.

Debat

Det bliver en lang dag, hvis man skal til koncert i Kongelunden med shuttlebus: Jeg tror ikke, I politikere har tænkt tilstrækkeligt over konsekvenserne

DEBATINDLÆG: En kommentar til Venstre-byrådsmedlem Gert Bjerregaards "løsning" for at undgå trafikkaos ved større events i Kongelunden med måske 35.000-40.000 tilskuere og - til dette skal der måske bruges i omegnen af 5.000 medhjælpere (Stiften 25. juni, red.).

Debat

Ny børnehave er åbnet i Aarhus Byråd: Vi skal åbenbart bruge penge på at skjule ansøgeres identitet

DEBATINDLÆG: Nu er det nok en sandhed med modifikationer at tale om en nyåbnet børnehave i Aarhus Byråd, for Aarhus har gennem tiderne gjort det godt med barnlige forslag og Aarhus-historier.

Annonce
Debat For abonnenter

Stiften mener: Staten må slå koldt vand i Skejbys blod

Vi har alle mærket prisstigningerne på el, brændstof og andre daglige fornødenheder. Stigningerne betyder, at vi må skære andre steder eller slukke lyset, køre mindre og den slags. Der skal spares, hvor vi nu hver især kan finde plads til det.

Debat

Rammstein og Friheden understreger kun behovet: Vi mangler en helhedsplan for Kongelunden - af hensyn til naboer og klima

DEBATINDLÆG: Forleden havde Klaus Rou Jensen et læserbrev i Stiften, hvor han skriver: "P-bøder i store mængder ved Rammstein-koncert. Vi kan ikke være bekendt at invitere gæster til byen uden at give dem ordnede forhold".

Debat

Når vi nu alligevel snakker om Aarhus Ø: Her har I den bedste løsning på trafikproblemet

DEBATINDLÆG: Aarhus Byråd behandler nu et forslag om en udviklingsplan for Aarhus Ø, Pier 3. Fornuftigt nok foreslås det tema-samtænkt med visionsplanen for Aarhus Ø og fiskeri-, træskibs- og lystbådehavnen samt eventuel kystpromenade.

Debat

Danskundervisningen drives af private hænder: Men det er ikke en god idé for Aarhus Kommune

I Aarhus Kommune er danskundervisningen for voksne udlændinge en udliciteret opgave. Firmaet Clavis driver sprogcenter efter lov om danskuddannelse for de udlændinge, der kommer til Aarhus Kommune.

Annonce
Debat

Vanvidsbilister bør straffes anderledes: De forvandler deres biler til et våben

DEBATINDLÆG: Når Jan Schouby i lederen i Stiften 18. juni skriver om vanvidsbilisten, er der helt sikkert rigtig mange, der er enig med ham i hans betragtninger.

Debat

En skelsættende dato nærmer sig: Unge bør også overveje økonomien i deres valg af uddannelse

DEBATINDLÆG: Mange unge går i denne tid rundt og gør sig de sidste overvejelser om, hvilken uddannelsesretning de skal vælge for de kommende år. For ansøgningsfristen for optag på de videregående uddannelser – 5. juli – nærmer sig med hastige skridt.

Debat

Venstre er klar med planer for Pier 3: Alle skal have mulighed for at bevæge sig - også på Aarhus Ø

DEBATINDLÆG: Går man en tur på Aarhus Ø, fornemmer man efterhånden, hvordan en helt ny bydel har taget form med alt, hvad dertil hører. Butikker vokser frem. Spisesteder med udendørs cafemiljøer på fortovene. Daginstitution og plejehjem. Kulturelle muligheder. Kaffeboder. Arkitektoniske seværdigheder. Men der mangler en ting:

Debat

Økologi er en vissengrøn vrangforestilling: Der mangler øko-jordbær og hvad så?

DEBATINDLÆG: En artikel i Stiften lørdag 18. juni klynker over mangel på økologiske jordbær i Aarhus-området.

Debat

Veganerne betaler naturligvis en pris for deres religion: Samfundet indrettes efter det, som flertallet er enig om

DEBATINDLÆG: Der er nogle veganere, der føler sig forskelsbehandlet i institutioner.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os aldrig slippe båndet til verdens største ø

Tirsdag vajer det rød-hvide flag foran Aarhus Rådhus. Altså det flag, der er delt på midten med en cirkel.

Debat

Kampen om arbejdskraften stiger også i Aarhus: Der er ikke brug for ekspertpaneler, men for et byråd, der gør noget

DEBATINDLÆG: Mange plejehjem, børnehaver og hospitaler må i dag spejde forgæves efter kvalificeret arbejdskraft. Ifølge Kommunernes Landsforening vil den offentlige sektor få behov for cirka 44.000 ekstra medarbejdere frem mod 2030, hvis bare det nuværende serviceniveau skal fastholdes.

Debat

En bedre sommer til Favrskov: Nu griber kommunens folk ind overfor støj og uro

DEBATINDLÆG: Børne- og skoleudvalget har godkendt en plan, der skal dæmme op for den uro og støj, som en del borgere i Favrskov Kommune oplevede sidste sommer. Til indsatsen er der både i år og næste år afsat 500.000 kroner, og det vil være personale fra ungdomsskolen, der kan tilkaldes, hvis borgerne oplever støj og uro.

Debat

Lad os skaffe hjælp til patienter og personale her og nu: Vi skal bare kigge mod syd for at finde løsningen

DEBATINDLÆG: Lad os ikke vente sommeren over med at gøre noget ved de uacceptable ventetider på undersøgelse og behandling, som henviste patienter i Region Midtjylland for tiden mødes af.

Debat

Danskerne vil gerne rejse mere bæredygtigt: Virksomhederne løber foran forbrugerne i deres klimavenlighed

DEBATINDLÆG: Klimakampen er en kamp, der angår os alle. Hvis vi skal reducere CO2-udledningen og i det hele taget være mere skånsomme til gavn for klimaet, så skal vi gå flere veje på samme tid.

Leder For abonnenter

For eller imod Mette & Barbara? De borgerlige er nødt til at løfte niveauet

Kun Mette Frederiksen og hendes betroede ved, hvornår danskerne skal stemme igen. Men at dømme på den aggressive stil flere toneangivende politikere de seneste uger har lagt for dagen, kan ingen være i tvivl om, at den uofficielle kamp er skudt i gang. Det ér og bliver tilsyneladende en rigtig grim en af slagsen, med mindre nogle ellers dygtige politikere besinder sig og løfter deres niveau.

Debat

Vi står altid på børnenes side: Jeg har lyttet til alt for mange fortællinger om vold og set, hvad det gør ved mennesker

DEBATINDLÆG: Forleden talte jeg med en ung mand, som har levet under, at hans far udsatte hans mor for psykisk vold. Han ville gerne dele sine oplevelser med mig, og hvordan det har præget ham og hans barndom.

Debat

Rådmanden forudser: Der bliver endnu større pres på elevernes skoledag efter sommerferien

DEBATINDLÆG: Flere og flere børn og unge er i mistrivsel. Flere får diagnoser, og antallet af børn og unge med udfordringer og behov for støtte i dagtilbud og skoler bare stiger og stiger. Det er efterhånden en gammel traver. Men det gør den hverken mindre sand eller nemmere at håndtere.

Debat

Aarhus skal gå forrest i kampen mod forurening: Hvis vores politikere har rygrad, fjerner de flere biler fra byen

DEBATINDLÆG: Flere gange har man kunnet læse, at vore politikere ønsker færre biler i Aarhus midtby, fordi vi skal gå forrest i kampen mod forurening.

Debat

Jamen, man kommer da aldrig hurtigt over Kattegat: En bro forkorter bestemt ikke tiden på landevejen

DEBATINDLÆG: Kattegatforbindelsen er stadig sprællevende, hævder Niels Kier Rye i en kronik her i avisen. Niels Kier Rye er formand for en forening, der kalder sig "Kattegatforbindelsen - ja tak".