Debat

Annonce
Læserbrev

Biolog har nærlæst Aarhus-forskning i de store græssers adfærd på Mols: Og jeg blev skuffet

DEBAT: Som botaniker har jeg i mange år haft stor respekt for og tillid til mine kolleger, der er uddannet på Aarhus Universitet.

Læserbrev

Vi vil ikke stemme for en regel om mindre huse i Skanderborg: Men vi kan da godt finde et sted til dem, der vil bo småt

DEBAT: Mindre huse i Skanderborg - det bliver ikke en tilgang, som Nye Borgerlige kommer til at støtte, da der nemt kan bygges et hus på 200 kvadratmeter, der er langt mere miljøvenligt end et hus på 100 kvadratmeter. Det er sjældent størrelsen, der er afgørende, men mere materialevalg og mulighed for selvforsyning/0-energi byggerier.

Læserbrev

Tunneltog er stadig løsningen: Ingen busser kan fragte 12 barnevogne og 72 passagerer

DEBAT: Freddy Wisler i Hasle argumenterer i Århus Stiftstidende 23. maj for busser og imod sporvogne samt kritiserer mine holdninger til sporvogne.

Læserbrev

Spar hellere på kulturen end på velfærden: Kultur er et supplement til det gode liv, men omsorg er en nødvendighed

DEBAT: I en tid, hvor kommunernes budgetter er under pres, er det afgørende at træffe fornuftige beslutninger for at sikre bæredygtighed og velfærd for alle borgere. Som kristendemokrat mener jeg, at det er vigtigt at prioritere omsorg og velfærd højt i Aarhus. Derfor bør kommunen anerkende behovet for at spare mere på kulturen end på velfærden.

Læserbrev

Politianklager overvejer: Lad os stoppe rød-lys-kørsel med højere straf

DEBAT: Stiften har haft indlæg om kørsel over for rødt lys, hvor bl.a. Rådet for Sikker Trafik efterspørger mere kontrol.

Læserbrev

Taler vi om velfærdsbeskæring eller skatteforhøjelse i Aarhus? Der er flere underholdende bud

DEBAT: Et par socialdemokratiske afdelingsformænd har foreslået det – flere fagforeninger foreslår det – flere byrådsmedlemmer foreslår det: Stop velfærdsnedskæringerne, som Aarhus Byråds flertal har gennemført i de seneste adskillige budgetforlig. Sæt skatten op i stedet! Aarhus har Jyllands næstlaveste kommuneskat.

Kronik

Flere biler og  flere veje er ikke den gode løsning til fremtiden: Vores afhængighed af bilen er uansvarlig

Der er ingen tvivl om, at vi som samfund længe har gjort os selv en kæmpe bjørnetjeneste. Bilen, der engang var symbolet på frihed og revolutionerende i sig selv, er i dag blevet til det modsatte.

Annonce
Debat

Stiften mener: Stærk kritik kan ikke opveje tabet af menneskeliv

To direktører blev sparket ud af Aarhus Universitetshospital for få uger siden, da en advokatundersøgelse konkluderede, at de to bevidst havde tilgodeset sygehusets økonomi fremfor patienternes rettigheder.

Læserbrev

Borgmesteren kunne jo passende udvise social ulydighed: Lad os få kameraer op i dødskrydset nu

DEBAT: Har vores borgmester, Jacob Bundsgaard, aldrig hørt om begrebet "civil ulydighed"? Måske ikke, men jeg kan så fortælle ham, at det betyder, at "en person overtræder loven under henvisning til moralske værdier, som den ulydige sætter over alle borgeres pligt til at følge loven" (Den Store Danske).

Debat For abonnenter

Stiften mener: Er du gammel nok til at have sex, er du gammel nok til at vælge aborten

Hvis en 15-årig ung kvinde bliver gravid og ikke ønsker at beholde barnet, hvem skal så bestemme, om hun må få en abort?

Annonce
Leder For abonnenter

Kan penge redde sundhedsvæsenet?

Regeringen fremlagde tirsdag formiddag en ny sundhedspakke. Fem milliarder kroner i et varigt løft, som godt nok først vil være fuldt indfaset i 2030.

Læserbrev

Minkene kunne under alle omstændigheder ikke reddes: Den egentlige minkskandale er erstatningerne

DEBAT: Det bliver kaldt en skandale, at Folketinget vedtog at aflive alle mink, selvom der ikke var lovgrundlag derfor.

Læserbrev

Vi landmænd bakker op om vognmændene: Man straffer dem, der sørger for fødevarer til os

DEBAT: Intet menneske med respekt for sig selv og sine omgivelser kan være modstander af en grøn omstilling, der forbedrer klodens klima.

Læserbrev

Ønsker du virkelig ikke dette, Claus Bech? En midtby med plads til både handel, kultur og rekreation

DEBAT: Vi hørte de samme argumenter i forbindelse med åbningen af åen. Åboulevarden var en vigtig færdselsåre for bilerne - og at åbne åen ville ødelægge forretningslivet i midtbyen. Og bølgerne gik højt.

Annonce
Læserbrev

Det er ikke så ligetil: Debatten om kunstig intelligens bør også handle om kompetencer

DEBAT: I de seneste måneder er begreber som AI, Chat GPT og Azure med jævne mellemrum poppet op i debatter i aviser, radio og tv.

Læserbrev

Hvorfor blev Museum Ovartacis grundlægger ikke nævnt med et ord ved museets genåbning?

DEBAT: Den 17. maj havde jeg fornøjelsen af at være inviteret med til genåbningen af Museum Ovartaci i journalisthøjskolens gamle bygning på Olof Palmes Allé. Museet er særdeles seværdigt og tankevækkende. Udstillingen bringer det bedste frem i Ovartacis sarte kunstværker, og der er rum, som virker næsten magiske.

Læserbrev

Ønsker regeringen ikke, at folk bosætter sig på landet?

DEBAT: Der har været meget berettiget kritik af de nye ejendomskategori-vurderinger, der betyder, at 15.000 ejendomme ændrer status fra landbrug til ejerbolig. Skatteministeren har flere gange udtalt, at der var tale om misforståelser, men at han alligevel har lyttet, og at forligskredsen derfor har ændret i forslaget.

Debat For abonnenter

Horribel beslutning af politiet: Manglende opsætning af kameraer i 'dødskrydset' kan koste flere menneskeliv

Krydset mellem Åby Ringvej og Edwin Rahrs Vej er et af landets farligste vejkryds. To unge kvinder er inden for de seneste år blevet dræbt her, og i snit kører cirka 160 billister om dagen over for rødt lys i krydset.

Kronik

Det er ikke nok at være vindens hovedstad, hvis kineserne indhenter os: Også Aarhus har brug for, at EU bliver uafhængig af Kina

I Aarhus bryster vi os af at være "vindens hovedstad", fordi der er så utroligt mange vindvirksomheder, der har slået sig ned omkring Aarhus. Vi har en unik viden og et erhvervsmiljø, der gør det attraktivt for både danske og udenlandske virksomheder at komme til Østjylland, og det skaber mange gode arbejdspladser.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Er vi enige om, at apotekerne er til for de syge, og ikke omvendt?

Har du nogensinde været ved vagtlægen med et sygt barn? Hvis ikke, så lad os lige strege en typisk situation op.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Fint med skrappe fartgrænser og dobbelte fartbøder ved vejarbejde - når der ellers bliver arbejdet

Tak til den brave stab af vejarbejdere, som nat efter nat knokler med at bringe motorvej E45 rundt om Aarhus i topform. Og tak til politiet, som de seneste nætter har haft en fotovogn på strækningen for at få de forbipasserende bilister til at sætte farten ned, så vejarbejderne kan løse deres opgaver i sikkerhed.

Leder For abonnenter

Alle taler om den skadelige skærmtid - det er på tide, vi gør noget ved det

Dansk Industris direktør Lars Sandahl Sørensen hejste søndag et meget velanbragt advarselsflag. Børn og unges brug af skærme er ude af kontrol, og vi bør sætte ind politisk. Ikke om fem år, men nu.

Læserbrev

Her ligger ansvaret: Kühnau og Blach Hansen bør gå af

DEBAT: Stakkels regionsdirektør Pernille Blach Hansen, nu har hun fået skældud - og tillige af regionsformand Anders Kühnau, fordi hun ikke har behandlet indberetningerne til whistleblower-ordningen efter reglerne. Nu må hun sige undskyld - og så er sagen slut ifølge Anders Kühnau - nu stopper vi her. Nej, det gør vi ikke.

Læserbrev

Vi venter på, at du går, Pernille Blach Hansen: Ansvaret er i bund og grund dit

DEBAT: Kære regionsdirektør Pernille Blach Hansen, den seneste tid har det stået klart for alle, at ledelsesstilen i Region Midt har været forfærdelig og kostet menneskeliv. Det har du som den øverste ansvarlige leder af administrationen i Region Midt naturligvis hovedansvaret for.

Læserbrev

Vi har en velfungerende og fuldt normeret børnehave - og nu vil I lukke den?

DEBAT: Statsministeren har mødt kritik for ikke at leve op til sit løfte om at ville være "børnenes statsminister". Og selvom der er foretaget investeringer fra regeringens side, ser vi ind i en virkelighed, hvor kommunale budgetter strammes, og der varsles lukning af velfungerende dagtilbud i Aarhus Kommune. Vi kalder derfor på "børnenes kommunalpolitiker".

Læserbrev

Nu står vi rigtig godt i Favrskov: Vi har kvalitet i vores dagtilbud

DEBAT: Kvalitet i dagtilbud bør være en selvfølge, og derfor har Favrskov Kommune gennem de seneste år arbejdet intenst med at hæve kvaliteten af vores tilbud både i børnehaver og vuggestuer.

Læserbrev

De vil give os et plejehjem, men vi vil have et aktivitetshus: Navnet betyder umådeligt meget

DEBAT: Den 10. oktober 2018 havde daværende rådmand Jette Skive og den bygningsansvarlige i Sundhed og Omsorg inviteret formanden for Beder-Malling Fællesråd, Jørgen Bak, daværende byrådsmedlem Steen Bording Andersen og undertegnede til et møde angående det gamle plejehjem i Malling.