Annonce
Debat

En kæmpe gevinst for miljøet: Kom nu i gang, landmænd, og tag lavbundsjorde ud af drift

DEBAT: Alt for mange af regeringens forslag til løsninger for at opnå 70 procents reduktion af CO2-udslippet i Danmark i 2030 – som er Folketingets beslutning – bygger på fremtidig teknologi.

Debat

Favrskov: Vi skal huske at passe på de frivillige og deres foreninger

DEBAT: Den igangværende covid-19-pandemi har vist, at vi danskere generelt er gode til at forholde os til det, myndighederne melder ud omkring, hvad vi skal gøre, for at vi hurtigst muligt kommer frem til en mere normal hverdag igen.

Debat

Aarhus-socialdemokrat er begejstret: Bedre infrastruktur er en investering i fremtiden

DEBAT: Regeringens plan for investeringer i landets infrastruktur, "Danmark fremad", blev for nylig præsenteret – og det er glædelig læsning som århusianer. I planen er der nemlig helt afgørende investeringer i infrastrukturen i Aarhus.

Debat

Socialdemokrater skuer tre år tilbage: Nu er psykiatrien i fremdrift, men vi er ikke i mål endnu

DEBAT: I valgkampen op til regionsrådsvalget 2017 i Region Midtjylland blev psykiatri det tema, der kom til at fylde mest til valgmøder og i medierne. Psykiatrien havde ved tidligere regionsrådsvalg ikke haft meget plads, og de fleste partier og regionsrådskandidater var overraskede over denne udvikling i valgkampen.

Annonce
Debat

Unge bør lære om penge i skolen: Man skal trænes i at sige nej til fristelser

DEBAT: Privatøkonomi bør sættes på skoleskemaet. Sådan skrev tre unge konservative, der stiller op til byrådet i Aarhus Kommune i et debatindlæg i påsken i Århus Stiftstidende. Og jeg er helt enig.

Annonce
Debat

Debat: Klimatilpasning rummer et historisk udviklingspotentiale for de danske kystområder

De danske kystområder står lige nu over for en enorm udfordring. En udfordring der samtidig rummer et historisk stort potentiale, hvis vi tænker os om.

Debat

Samsø er en stor ø, når vi står stille og lytter: Vil vi have Kattegatbroens asfalt eller et luksusliv i ro?

DEBAT: Området mellem Rådhuspladsen i København og den jyske østkyst ligger i vejen for borgmestre og økonomiske kræfter i den vestlige del af landet. De kender det ikke. De har kun set en smule af det fra vejbanen og ønsker ikke at se mere.

Debat

En århusianer siger tak: Marselistunnelen sikrer tusindvis af jobs til århusianske arbejdere

DEBAT: Endelig et ordentligt forslag til en national løsning på trafikbetjening af Aarhus Havn.

Annonce
Leder For abonnenter

Skal vi juble eller græde over udsigten til en Marselistunnel til 2,7 milliarder kroner? Nok mest det sidste

Finansminister Nicolai Wammen og borgmester Jacob Bundsgaard strålede om kap, da de torsdag kunne offentliggøre nyheden om, at regeringen efter al sandsynlighed har fundet omkring en milliard kroner til byggeriet af Marselistunnellen.

Debat

Byggede man en Kattegatforbindelse kun til højhastighedstog, ville det klart være det rigtige

Læserbrev: Diskussionen om en Kattegatforbindelse handler i høj grad om perspektiver for den fremtidige mobilitet.

Debat

Appel til Region Midtjylland: I svigter de unge sårbare patienter i jeres vaccineprogram

DEBAT: Der har allerede været flere problemer med vaccineindkaldelsen af de særligt sårbare patienter i Midtjylland. Først var der fejlen med de CPR-numre, der startede med 0. Efterfølgende trak regionen vacciner tilbage fra patienter, som alligevel ikke opfyldte kriterierne til en tidlig vaccine.

Debat

I clinch med cykelryttere på landevejen: - Vi kan ikke bare opfinde vores egne færdselsregler

DEBAT: En solskinseftermiddag her i starten af april var jeg et halvt sekund fra at pløje ind i en flok cykelryttere, som pludselig fandt ud af, at de ville lege målspurt i Tour de France før et sving på Elmosevej ved Fløjstrup og overhale hinanden i begge baner. Jeg var modkørende i den ene vejbane. I bil.

Debat

Endelig kommer Marselistunnelen: Det er aldrig for sent at blive klogere

DEBAT: Det glæder mig, at regeringen endelig er med på at tage hul på den længe ventede Marselistunnelen. Projektet har været på tegnebrættet de seneste 20 år, så tiden er efterhånden moden til at gøre alvor af de gode hensigter.

Debat

Der er ikke tid til grøn tøven: Nu skal du være hurtig på tasterne

DEBAT: Midtjydernes lyst til at udskifte oliefyr og naturgas med et grønnere alternativ afhænger af økonomien. Men nu er der hjælp på vej – hvis du altså er hurtig på tasterne.

Debat

Hjertesuk fra Lystrup: Vi søger en genåbningsplan med svømmebriller på

Jeg står og kigger på de seks sorte streger på bunden af bassinet i svømmehallen. Vandet står helt klart og stille, og det eneste, som fylder rummet, er en svag lyd af rensningsanlægget i kælderen.

Debat

Aarhus-betjent med Gestapo i hælene: Vagn vovede livet for, at vi andre kunne leve

De hektiske besættelsestimer om morgenen 9. april 1940 skrev sig for altid ind i de hstoriske annaler og forandrede for tid og evighed den verden, man kendte. Timer, hvor tiden gik i stå, frosset fast i erindringen, og som man årtier senere kunne genkalde sig i alle detaljer.