Annonce
Debat

Fejlagtig indsats mod cyklister: Det er bedre at blande cykler med gående end cykler med biler

DEBAT: Aarhus-politiets kampagne mod cyklister, som kører i fodgængerfelter, gågader og på fortovet, er totalt fejlbedømt.

Debat

Åbent brev til miljøministeren fra Syddjurs: Bevar den gode landbrugsjord ved Kalø Gods

DEBAT: Det er prisværdigt, at der arbejdes på at skabe store, sammenhængende naturområder og øget biodiversitet i vores land.

Debat

Vi mangler pædagoger til minimumsnormeringerne: Arbejdet er benhårdt, og vi lytter ikke nok til hverdagens eksperter

DEBAT: 11.000 pædagoger arbejder i dag i andre brancher. Det viser en ny analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet på baggrund af registerdata fra Danmarks Statistik.

Debat

Susanne blev fyret efter 34 år: Arbejdsom og loyal var ikke nok

DEBAT: Man hører så meget om, at efteruddannelse er vigtig, men det kan være svært at forstå, når man har et job, og det går godt. Sådan var det også for Susanne. Lige indtil hun blev fyret for ikke have holdt sig opdateret.

Annonce
Debat For abonnenter

Satellitby undrer sig: Kom ud af kasserne og tal sammen

I Solbjerg undrer de sig med god ret. Til udvidelse af Solbjergskolen vil Aarhus Kommune bruge 81 millioner kroner. Det er godt. En voldsom befolkningstilvækst i området de senere år har skabt behovet. Der er brug for flere lokaler.

Debat

Opsang til Willacy: Det stiller krav at være forhenværende med stil

DEBAT: For anden gang indenfor kort tid har byens forhenværende stadsarkitekt, Stephen D. Willacy, i Århus Stiftstidende givet sit faglige besyv med i sagen om et kommende højhus på Mindet 6.

Debat

Skanderborg-politikere på afveje om svinebrug: Det tjener os bedst med ens regler

DEBAT: Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF i Skanderborg slår i et debatindlæg til lyd for, at det af hensyn til det kommunale selvstyre er vigtigt, at Skanderborg Kommune kan vurdere og afgøre ansøgninger om udvidelser af landbrugsproduktionen, herunder særligt udvidelse af produktionen af grise.

Annonce
Debat

Frustration i Låsby: Er vi centerby af navn eller gavn?

DEBAT: Skanderborg Byråd har for flere år siden udpeget Låsby som den fjerde centerby i Skanderborg Kommune. Det virker som om, det er en udnævnelse, som politikerne har lidt svært ved at leve op til. Det er der flere eksempler på.

Debat

Nu må der styr på trafikken: Gid mine børnebørn kunne cykle rundt i byen

Mine børn fik ikke lov at cykle i byen. At jeg ikke står alene med dét forbud, konstaterer jeg dagligt, når jeg bevæger mig rundt i Aarhus. Her er der stort set ingen mindre børn på cykel.

Annonce
Debat

Plejecenter i Hadsten: Skal det være i bymidten eller på bar mark?

DEBAT: Til udvalgsmøderne i juni i social- og sundhedsudvalget og planudvalget i Favrskov Byråd stillede Venstre forslag om, at placeringen nord for Hadbjergvej i Hadsten blev sat pause. Der skulle tages stilling til forundersøgelser af det kommende plejecenter i Hadsten.

Debat

Livet er tilbage:  Nyt syn på året, der var en parentes

Når årene er gået, og vi kan se tilbage på tiden med corona i et andet lys, vil meget være forandret. Der vil komme helt nye vurderinger af det år, der har været en parentes i vores liv, og af de beslutninger, der blev truffet.

Debat

DF i Skanderborg havde håbet på ekstra penge: Men byrådet sætter ikke den borgernære velfærd højt

DEBAT: Mistillid til kommunens kontrakt- og aftaleholdere? Ikke hos Dansk Folkeparti! Derfor stillede vi på seneste møde i Skanderborg Byråd et ændringsforslag til sagen om covid-19-kompensation gående på, at kontrakt- og aftaleholdere skulle kompenseres for de faktiske covid-19-nettomerudgifter i 2020.

Debat

Landmændene og kattegatbro: Mage til tandløst svar skal man vist lede længe efter

DEBAT: Avisen bragte for nylig et indlæg fra Jens Gammelgaard, formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, som svar på et spørgsmål fra Danmarks Naturfredningsforening om landboforeningens holdning til en kattegatforbindelse.

Debat

Nybyggerne nord for Lading Sø sukker: Vi købte hus i forvisning om, at en aftale er en aftale

DEBAT: I 2014 blev det vedtaget i Folketinget, at linjeføringen af rute 26 skulle gå syd om Lading Sø – ejendomme er blevet eksproprieret, og en godkendelse vedrørende Borum Eshøj blev givet fra Moesgaard Museum. Alt dette netop for at give ro til borgerne omkring søen. Dermed kunne man som køber finde en bolig med dette in mente.

Leder For abonnenter

Taknemmelig, ydmyg og respektfuld: Kasper Hjulmand taler som en mester

I dag starter EM i fodbold med et års forsinkelse. Frankrig og Belgien er de to største favoritter, skarpt forfulgt af England.  Med klaphatten lidt på skrå, så har Danmark rent faktisk en chance for at kalde sig europamester om præcis en måned.

Debat For abonnenter

Dagløn på 35.000 kroner: Lægernes horrible aflønning skal ændres omgående

Er det rimeligt, at en vagtlæge kan tjene over 35.000 kroner på en enkelt vagt, og at nogle læger kan nå op på en årsløn på langt over tre millioner kroner - mere end en million kroner over det vores statsminister tjener om året?

Debat

Aarhus Ø-beboer har fået nok: Trygheden er på spil for os - politiet klarer det ikke alene

DEBAT: Skal lovløshed på Aarhus Ø have lov at fortsætte? Der hersker et besynderligt misforhold mellem den stolthed, byens magtfulde mænd udviser i forhold til det opstigende vartegn på spidsen af Aarhus Ø – og samme politiske elites blindvendte øjne for den lovløshed, der finder sted på selvsamme ø.

Debat

Byen kan bære et højhus: Vi århusianere har meget at være stolte af, og vi behøver ikke at blive ved jorden

DEBAT: Politikerne i Aarhus Byråd er kommet i blæsevejr for at have stillet sig bag den lokale ejendomsudvikler Olav de Lindes ønske om at bygge Danmarks højeste hus.

Debat

Konservativ mener om coronatest: Regeringen bruger løs af vores hårdt tjente skattekroner

DEBAT: Forleden kunne vi i medierne læse, at den nuværende nationale teststrategi koster to milliarder kroner om måneden. På to måneder koster regeringens testeufori altså det samme som et supersygehus. Alternativt kunne vi ansætte over 3000 sygeplejersker for en måneds testomkostninger.

Debat

Bonnichsens fodboldminder: Er vi blevet klogere siden 1992?

Debat: Nedtællingen er begyndt. Nu er der kun tre dage, til Danmark skal møde Finland i Parken i den indledende kamp om europamesterskabet i fodbold. Hvem husker ikke beruselsen fra 1992? Hvem håber ikke på at mærke suset fra dengang?