Ølhund springer på vandvognen: Aarhus Vands nye bestyrelsesformand er et scoop

Flemming Besenbacher var i august i Aarhus, hvor han deltog i et arrangement i anledning af UNLEASH LAB, der handlede om, at 1000 unge fra hele verden var i byen for at finde løsninger på FNs verdens mål inden 2030. Foto: Kim Haugaard

Ølhund springer på vandvognen: Aarhus Vands nye bestyrelsesformand er et scoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professor på Aarhus Universitet og formand for Carlsberg, Flemming Besenbacher, er udpeget som ny bestyrelsesformand i Aarhus Vand.

Han er en anerkendt fysiker og professor. Og så er han bestyrelsesformand for verdens tredjestørste bryggeri, Carlsberg, bare for at nævne et par titler fra et CV, der er så langt, at man kan hente det i en både kort og fuld version på Aarhus Universitets hjemmeside.

Og nu kan Flemming Besenbacher tilføje endnu en post på papiret, nemlig bestyrelsesformand i Aarhus Vand.

Beslutningen blev taget på Aarhus Vands ekstraordinære generalforsamling torsdag 11. januar.

Flemming Besenbacher er professor i nanoscience og fysik på Aarhus Universitet, hvor han har haft en 40 år lang karriere.

Han besidder en lang række bestyrelsesposter og er med i adskillelige nationale råd og udvalg. Han er blandt andet bestyrelsesformand for Carlsberg, Carlsbergfondet, Tuborgfondet og UNLEASH, der i august samlede 1.000 unge forskerspirer og iværksættere fra hele verden, og sluttede med et stort award-show i Musikhuset i Aarhus. De unge arbejdede med konkrete løsninger for at indfri FN's verdensmål inden 2030. Til award-showet dukkede Flemming Besenbacher op i selskab med kronprinsesse Mary, og hans engagement i projektet bidrog til hans nominering til Årets Dansker. Han har desuden været formand for regeringens advisory board for cirkulær økonomi og medlem af regeringens digitale vækstpanel.

Tre ting du ikke vidste om Flemming Besenbacher
  • Er tidligere Horsens- og Sydjysk mester i latinamerikanske danse, bl.a. rumba, samba og cha-cha-cha, men er også en habil quickstep-, wienervals- og tangodanser. Han dansede, fra han var fem år, og til han blev student som 18-årig.
  • Er i det hele taget meget musikalsk og er eksempelvis en habil trompetist. Han begyndte som otteårig og spillede senere med i Horsens Garden.
  • Er æresprofessor på 14 universiteter i Kina og er samtidig medlem af det kinesiske videnskabsakademi, en meget eksklusiv kreds med et medlemskort, der åbner alle VIP-døre i Kina.


Kilde: Berlingske

Et scoop for Aarhus Vand

Som bestyrelsesformand for Aarhus Vand kommer Flemming Besenbacher til at spille en meget væsentlig rolle i udviklingen af virksomheden de kommende år. Det siger administrerende direktør i Aarhus Vand, Lars Schrøder.

- Valget af Flemming Besenbacher som ny bestyrelsesformand er et scoop for Aarhus Vand og dermed også for vores 350.000 kunder. Han er en højt estimeret forsker, og han har nogle særdeles stærke bestyrelseskompetencer, som vi vil få stor gavn af i forhold til udviklingen af Aarhus Vand som virksomhed, som arbejdsplads og som medspiller i forhold til Aarhus Kommunes visioner for byen, siger Lars Schrøder blandt andet i en pressemeddelelse fra Aarhus Vand.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Aarhus Vand de kommende år står over for store udfordringer på grund af klimaforandringer.

- Forandringerne stiller krav til os om at være med helt fremme - både nationalt og globalt - på områder som innovation, cirkulær økonomi og digitalisering. Det er alle områder, hvor Flemming Besenbacher er blandt de fremmeste, og jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet, lyder det fra Lars Schrøder.

Andre nyvalgte

Udover Flemming Besenbacher er også det forbrugervalgte medlem, administrerende. direktør i Amplex Jens Hørup Jensen, og indehaver af eget konsulentfirma Johanne Sønderlund Birn nye, eksterne medlemmer af bestyrelsen.

Derudover består Aarhus Vands bestyrelse af tre politisk valgte medlemmer af Aarhus Byråd. Det er Keld Hvalsø (EL), som er næstformand i bestyrelsen, Ango Winther (S) og Almaz Mengesha (LA). Desuden medarbejderrepræsentanterne Mads Thomsen, Henrik Frier og Bjørn Rohde.

Ølhund springer på vandvognen: Aarhus Vands nye bestyrelsesformand er et scoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce