Guldbryllup: Med kontrabas og kærlighed

Elsebet og Anders Errboe foran det gamle hus Valborg Vrå i Mårslet, hvor de har boet siden 1972. Foto: Hans Petersen

Guldbryllup: Med kontrabas og kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag 25. november er det 50 år siden, at Anders og Elsebet Errboe, Mårslet, giftede sig i Viby Kirke. Udenfor ventede vennerne fra Harmoniorkestret Kærne, og det unge par blev hyldet for fuld musik i vintermørket.

Anders og Elsebet Errboe - hun er født Kjær - traf hinanden på Marselisborg Gymnasium, hvorfra de blev studenter i 1963. I 1967 giftede de sig og stiftede familie; han gik på konservatoriet, mens hun havde uddannet sig til ergoterapeut. I 1972 slog de sig ned i en gammel villa, Valborg Vrå, i Mårslet, hvor de stadig bor, og han grundlagde Østjydsk Musikforsyning med bl.a. vennen H.C. Vartenberg. Da Elsebet Errboe havde været i hospitalsvæsenet i 20 år, skiftede hun retning og blev de næste godt 20 år, indtil 2004, traktrice i Simonsens Have i Den Gamle By i Aarhus. Traktørstedet blev hurtigt et tilløbsstykke for turister, men også for århusianere, der hver søndag troppede forventningsfulde op til anmelderroste promenadekoncerter med navne som bl.a. Kim Sjøgren, Sigurd Barrett og Jesper Klein.

Som åndelig leder af Østjydsk Musikforsyning gennem mere end 30 år har kontrabassisten Anders Errboe slået sine folder bl.a. i Aarhus Festuge, på Aarhus Teater, i DR og på Pinds Café, som revydirektør på Pejsegården og som generalmusikdirektør og bestyrelsesmedlem i Den Gamle By. I dag kan han desuden kalde sig forfatter og foredragsholder, og når det gælder musikken, er det oftest i selskab med Jan Svarrer.

Når Anders og Elsebet Errboe ikke er hjemme, fornøjer de sig typisk ved Mossø, hvor de har et sommerhus, eller på Færøerne, som siden ungdommen har været det foretrukne rejsemål.

På mange af turene har de i en årrække ageret rejseførere for kunst- og naturtrængende danskere. Turene med førerflag har de seneste 13 i år også omfattet bl.a. Thailand, Cuba, Makedonien, Albanien, Kosova, Grækenland og senest De Baltiske Lande. Han tegner og fortæller, mens hun sørger for, at han husker nøgler, pas og sko.

Guldbryllup: Med kontrabas og kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce