Skanderborg henter tidligere liga-profil hjem fra udlandet

Marcus Mørk skifter til Skanderborg i den kommende sæson. Foto: Henning Bagger

Skanderborg henter tidligere liga-profil hjem fra udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marcus Mørk og Skanderborg Håndbold er blevet enige om en treårig aftale. Venstrebacken har i de seneste to sæsoner spillet i fransk håndbold.

Håndbold: Han bankede sig for alvor ind på den hjemlige håndboldscene, da han i sæsonen 2012/2013 var en del af det Mors/Thy mandskab, der snød alt og alle og kun var millimeter fra at kvalificere sig til DM-finalen i herrehåndbold. Kun antallet af scoringer var med til at forhindre den helt store sensation.

Marcus Mørk og Bette Balkan havde dog slået deres navn fast i den danske hukommelse og da sæsonen var overstået, stod Aalborg Håndbold også klar med en kontrakt til den stærke venstre back. En skulderskade holdt dog Mørk fra det helt store gennembrud i den røde trøje og først da han vendte tilbage til Mors, begyndte karrieren igen at komme på ret køl for bagspilleren, som primært dækkede op i version 2.0 af Mors/Thy tilværelsen.

I sommeren 2016 fulgte han med kæresten Jane Schumacher til Nice i Frankrig, hvor han de seneste to sæsoner har spillet for klubben Cavigal Nice, som han har været med til at rykke op i den næstbedste række.

Til sommer får den 30-årige håndboldspiller dog comeback i den danske herreliga.

For som mange andre spillere, der har haft sin gang i Mors/Thy, så er Marcus Mørk også blevet opmærksom på, at der er ret dejligt i Skanderborg.

Venstrebacken har sat sin underskrift på en treårig aftale, som løber frem til sommeren 2021, og bliver i Skanderborg genforenet med Morten Balling, der også var en del af det hold, som i 2012/2013 fik øen i Limfjorden bragt på håndboldkortet.

- Han har spillet alle kampe i sidste sæson og i denne sæson. Han får 60 minutter hver eneste gang og det virker som om, at kroppen har haft godt af at komme ned og spille i fransk håndbold. Han er i hvert fald meget tændt og brænder for at komme tilbage og spille på højeste niveau herhjemme, siger sportschef i Skanderborg, Torben Væver.

Fra Mors til Skanderborg

Da muligheden for at tilknytte den tidligere Mors/Thy-spiller til truppen i den kommende sæson blev sandsynlig, rejste sportschefen til Nice for at overvære en træning og tage en snak med Marcus Mørk. Det var i forbindelse med den snak, at skiftet for alvor kom på tale.

- Jeg har haft nogle rigtig gode snakke med Væver og har fået et godt indtryk af ham og klubben. Jeg synes, at det ser rigtigt spændende ud til den kommende sæson og da de samtidig havde en åben plads, så var jeg ikke sen til at sige ja. Jeg synes, der er et stort potentiale på holdet, og jeg håber, at jeg kan være med til at bringe Skanderborg tættere på en slutspilsplads, siger Mørk.

Han kender flere af spillerne i den nuværende trup fra sin tid i Mors/Thy.

- Det er jo nærmest blevet reglen, at man skal forbi Skanderborg, hvis man har spillet i Mors/Thy, griner Marcus Mørk.

- Det er uden tvivl et plus, at både Morten Balling og Morten O (Kirk Olesen) er på holdet. Dem har jeg tidligere spillet sammen med og er gode kammerater med. De ved dog ikke, at jeg har lavet kontrakt med klubben, så det bliver en lille surprise, griner Marcus Mørk.

Masser af selvtillid

Han glæder sig til at komme tilbage til den danske liga efter to år i fransk håndbold. For selvom han har spillet i den næstbedste række, så har det været godt for både fysik og selvtillid at få et par sæsoner i Nice.

- Det har uden tvivl været givende at være i Frankrig. Det har givet en masse selvtillid, ligesom jeg har fået en masse kampe og det har bare styrket sulten efter at komme tilbage på topplan og vise, at jeg stadig har noget at byde ind med i den bedste række. Jeg kan mærke, at glæden ved at spille bare er blevet større hele tiden, siger bagspilleren.

Da han i sommeren 2015 vendte tilbage til Mors/Thy var det med en ambition om at få skulderen tilbage på rette spor. Det lykkedes til fulde med hjælp fra klubbens fysioterapeut Tonny Nedergaard.

- Jeg har egentlig bare kunne lægge lag på mit spil siden. Jeg fik ikke ret mange kampe i Aalborg på grund af min skulder, men det blev til mere i Mors/Thy og her nede har jeg spillet samtlige kampe uden problemer. Det har virkelig været fedt at kunne spille og træne uden at skulle tænke på skulderen, siger Marcus Mørk, der føler, at han også er blevet bedre i Frankrig.

- Det er svært at sammenligne Frankrig med den danske liga, men jeg har været overrasket over niveauet i den næstbedste række. Spillet er mere fysisk betonet end derhjemme. Der er ikke så meget sammenspil og det er heller ikke så teknisk. Det er mere mand mod mand spillet, de gør sig i, siger han.

Til sommer er det slut med det franske eventyr. Østjylland venter på Marcus Mørk og kæresten Jane Schumacher, der fortsætter sin karriere i Silkeborg/Voel.

- Jeg glæder mig virkelig til at komme tilbage og vise mit værd. Bevise at jeg stadig har noget at byde ind med, siger han.

Skanderborg henter tidligere liga-profil hjem fra udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce