205 borgere kan stemme på ny i Skæring: Firma beklager valg-kaos

I et døgn var det muligt at deltage i afstemningen om Skæring Strand som byzone eller sommerhusområde med andres ejendomsnumre. Det beklager firmaet bag afstemningen.

205 borgere kan stemme på ny i Skæring: Firma beklager valg-kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firmaet Assembly Voting beklager forløbet, der har skabt usikkerhed om afstemning i Skæring Strand. De første, der stemte, kan stemme igen. Nu med NemID.

SKÆRING: Nu beklager firmaet Assembly Voting ApS den kaotiske start på den afstemning, der skal afgøre, om Skæring Strand skal være byzone eller sommerhusområde.

I stedet for det hemmelige og unikke NemID åbnede afstemningen i fredags med, at man skulle indtaste sit ejendomsnummer for at deltage i afstemningen.

Men ejendomsnummeret er offentligt tilgængeligt og nemt at finde på nettet. Derfor var det i et døgn muligt at stemme med andres ejendomsnumre.

Derfor opfordres de 205 borgere, der nåede at stemme, inden afstemningen søndag blev gemt bag NemID, til at stemme igen.

- Der er desværre sket en beklagelig menneskelig fejl. De ejendomsnumre, som Aarhus Kommune har sendt til os, blev anvendt i systemet som login-faktorer i 24 timer, inden fejlen blev konstateret, og login-proceduren lagt om til NemID. Vi beklager, at vi ikke har konstateret denne problemstilling i vores interne kontrol, inden valget blev sat i gang, siger Mikkel Leffers Svendstrup, der er driftsansvarlig i Assembly Voting ApS.

Krav om redegørelse

Aarhus Kommune har nu sendt et brev til de 205 borgere, der stemte, inden afstemningen blev forsynet med NemID.

I brevet opfordres de til at stemme igen via NemID, så der ikke er tvivl om afstemningens resultat.

- Der må under ingen omstændigheder kunne sås tvivl, om hverken sikkerheden i afstemningen eller det endelige resultat, når det foreligger tirsdag 3. oktober. Derfor har vi handlet hurtigt og rettet op på de usikkerheder, vi er blevet gjort opmærksom på, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.

Gert Bjerregaard, Venstres politiske ordfører og medlem af teknisk udvalg har bedt om en redegørelse for afstemningen.

Når redegørelsen er skrevet, vil han på baggrund af den have en drøftelse i teknisk udvalg om, hvorvidt afstemningen skal gå om.

205 borgere kan stemme på ny i Skæring: Firma beklager valg-kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce