Aarhus-bander mødtes i moske for at lave fredsaftale

Sådan så det ud i Bispehaven, da den nye Aarhus-afdeling af Loyal to Familia havde åbningsfest 26. maj. Nu forlyder det, at en fred mellem LTF Aarhus og Brabrand-grupperingen kan være på vej i Aarhus. Privatfoto

Aarhus-bander mødtes i moske for at lave fredsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henover sommeren lå Loyal to Familias Aarhus-medlemmer i åben krig med Brabrand-grupperingen, hvor skyderi og knivstikkeri på åben gade blev en del af hverdagen i Bispehaven og Brabrand. Men nu vil Loyal to Familias medlemmer fra Bispehaven ud af københavnerbanden og lovede søndag at skabe fred med Brabrand-grupperingen.

BRABRAND: Efter en sommer præget af en voldsom bandekrig mellem Loyal to Familia (LTF) Aarhus og Brabrand-grupperingen ser det nu ud til, at der er en gode chance for, at der kommer fred i Aarhus.

Århus Stiftstidende erfarer, at en række af Loyal to Familias medlemmer søndag aften mødtes i en moske i Brabrand med en stor gruppe unge mænd fra Brabrand.

Her skulle LTFerne fra Bispehaven havde lovet, at de vil forlade Loyal to Familia, og at de samtidig vil indgå fred med Brabrand-gruppen, som de har ligget i krig med siden slutningen af maj.

Den oplysning kan Østjyllands Politi hverken be- eller afkræfte. Politiet forholder sig til den kriminalitet, der er i området.

- Vi koncentrerer os om den kriminalitet, der foregår i de områder som i Aarhus generelt, og det uagtet hvad folk kalder sig. Vores fokus er på at forebygge og opklare den kriminalitet og samtidig sørge for at skabe tryghed for borgerne, så vi holder selvfølgelig øje med de områder, og bruger de ressourcer, som det kræver, siger Klaus Arboe Rasmussen, der er chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi.

Bandekrig i Aarhus
Den berygtede københavnerbande Loyal to Familia (LTF) kunne 26. maj 2017 markere åbningsdagen for en ny afdeling i Aarhus.Afdelingen åbnede efter initiativ fra lokale unge mænd, flere af dem med tilknytning til Bispehaven.

Allerede på åbningsaftenen opstod der konflikter i området, da en større gruppering fra Brabrand ikke ville finde sig i nogen magtdemonstration fra den nye LTF-afdeling, og der var optræk til sammenstød.

Østjyllands Politi var derfor massivt tilstede og skred til masseanholdelser, hvor 70 personer blev anholdt den aften.

69 blev løsladt dagen efter.

I månederne herefter startede en regulær bandekrig, hvor skyderier på åben gade, kidnapninger, angreb med kamphund og knivstikkerier blev hverdag i Bispehaven og Brabrand og Gellerup.

Omkring 30 personer med relation til banderne blev anholdt henover sommeren.

Bandekrigen mellem de to århusianske grupperinger startede 26. maj, hvor Loyal to Familia åbnede en ny afdeling i Aarhus. En afdeling som en række lokale, unge mænd havde taget initiativ til at danne med udgangspunkt i Bispehaven.

Derfor blev området omdrejningspunkt for de voldsomme konflikter LTFs nye Aarhus-afdeling fik med Brabrand-grupperingen de kommende måneder. Hurtigt udviklede det sig til skyderier på åben gade, kidnapning, overfald med kamphund og knivstikkerier.

Men nu skulle der altså være forsoning på vej.

Fik det ene øre revet halvt af

Ifølge Århus Stiftstidende oplysninger er det et par af de tidligere toneangivende medlemmer af LTF Aarhus, der havde taget initiativ til mødet i moskeen søndag aften, da Aarhus-medlemmerne gerne vil ud af københavner-banden.

Nu kan man ikke bare melde sig ud af Loyal to Familia, som var det en idrætsforening - så skal man ud, er der stor sandsynlighed for, at der kommer repressalier fra LTF København. I tidligere sager er medlemmer enten blevet gennemtævet eller blevet opkrævet en større sum penge for at få lov til at forlade banden, og derfor venter LTF-medlemmerne i Aarhus i øjeblikket på, om er skulle komme sanktioner fra København.

Så sent som i oktober blev en kendt figur i det århusianske bandemiljø overfaldet af et ukendt antal personer i København.

Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger ønskede en bandeleder for Loyal to Familias nye afdeling i Aarhus at komme ud af banden, og han var derfor taget til København for at overbringe sit ønske.

Her skulle han ifølge sigtelsen være blevet overfaldet 20. oktober ved 22-tiden på en ukendt adresse, hvor flere ukendte gerningsmænd stod bag overfaldet.

Den århusianske mand fik alvorlige skader i hovedet - blandt andet hjernerystelse, beskadiget kæbe og det ene øre revet halvt af.

En 30-årig mand er sigtet i den sag, men nægter sig skyldig og han nægtede også at udtale sig i retten.

Se bandekrigens udvikling herunder:

Aarhus-bander mødtes i moske for at lave fredsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce