Farvel til konservativ førstemand: Marc Perera Christensen forlader politik

Marc Perera Christensen har været en del af århusiansk politik i 13 år, men nu slutter det snart. Han prioriterer en civil karriere. Foto: Jens Thaysen

Farvel til konservativ førstemand: Marc Perera Christensen forlader politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Konservative Folkepartis leder i Aarhus Byråd forlader byrådet til nytår til fordel for en direktørstilling.

AARHUS: Marc Perera Christensen (K) forlader lokalpolitik i Aarhus Byråd.

1. december 2018 tiltræder Marc Perera Christensen, 39 år, som ny direktør for Erhverv Aarhus. Det betyder samtidig, at han per 1. januar 2019 forlader Aarhus byråd og overlader mandatet til Mette Skautrup.

- Jeg føler mig utrolig privilegeret over at have været en del af vores fantastiske bys styre i så mange år, og når jeg sidder og kigger tilbage på mine knap 13 år i Aarhus byråd, så er det med tilfredshed over resultaterne og stolthed over at have været en central del af byens udvikling i disse mange år, siger Marc Perera Christensen.

Marc Perera Christensen kan se tilbage på knap 13 års virke i det lokale demokrati.

Han stod oprindeligt bag ideen om, at Aarhus skulle være Europæisk Kulturhovedstad. Han har arbejdet for at afskaffe dækningsafgiften, skabe en mobilitets- og vejfond, ligesom han har bragt en overdækning af banegraven tilbage i den politiske debat.

Han har i sin tidligere tid som kulturådmand stået bag opførelsen af Dokk1, oprettelsen af stadsarkivet samt fusionen mellem bymuseum og Den Gamle By.

- Jeg har nydt alle årene som politisk leder for Det Konservative Folkeparti, med talrige forlig, budgetter, aftaler, valgkampe, borgermøder og små og store politiske sejre.

K fik valgnederlag

Ved kommunalvalget i november 2017 gik Det Konservative Folkeparti tilbage i Aarhus med to procentpoint og fik blot 4,2 procent af de århusianske stemmer mod 8,8 procent på landsplan.

- Vi har haft en umådeligt velfungerende byrådsgruppe. Men måske har vi været for pæne. Vi må i hvert fald se i øjnene, at vælgerne er blevet mere troløse og opfatter lokalpolitik som et supermarked, man kan shoppe rundt i, udtalte Lars Kjær, daværende formand for Den Konservative Vælgerforening i Aarhus.

Marc Perera Christensen fik 744 færre stemmer end det forrige valg, men hentede til gengæld personligt en større andel af de konservative stemmer. Han fik 41,5 procent af partiets stemmer i 2017 mod 36,4 procent ved valgte fire år tidligere.

Men nu forlader han altså politik til fordel for en civil karriere.

Slut til nytår

- Det er en utrolig spændende udfordring at blive en del af Erhverv Aarhus og arbejde for de mange medlemmer. Jeg har et godt kendskab til organisationen som har arbejdet hårdt på at være en stadig større stemme i forhold til erhvervspolitiske udfordringer. Det ser jeg frem til at bygge videre på, så vi kan skabe mærkbare, konkrete resultater til gavn for de mange engagerede medlemmer og samarbejdspartnere.

Marc Perera Christensen vil formelt anmode byrådet om at få lov til at udtræde af byrådet med effekt fra 31. december 2018.

Hvis byrådet som ventet accepterer hans udtrædelse, vil de konservatives suppleant Mette Skautrup derefter få pladsen i byrådet. Hun har allerede erfaring med byrådsarbejdet efter at hun tidligere på året var barselsvikar for Marc Perera Christensen.

Farvel til konservativ førstemand: Marc Perera Christensen forlader politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce