For vild på stisystem: Medhjælper forsvandt med vuggestuebørn i flere timer

Det var fra den integrerede institution Spiloppen i Tranbjerg, medarbejderen og de tre vuggestuebørn forsvandt tirsdag. Foto: Google Street View

For vild på stisystem: Medhjælper forsvandt med vuggestuebørn i flere timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindelig medhjælper i Tranbjerg dagtilbud forsvandt tirsdag med tre vuggestuebørn i tre timer. Nu har man opklaret, hvad der skete.

TRANBJERG: Det var den helt store eftersøgning, der tirsdag blev sat i værk i Tranbjerg for at finde tre forsvundne vuggestuebørn og en medhjælper.

Politi med hunde og en eftersøgnings-helikopter ledte sammen med ansatte fra flere daginstitutioner under Tranbjerg dagtilbud tirsdag middag efter de tre forsvundne børn og en kvindelig vikar. Eftersøgningen endte lykkeligt og alle blev fundet trætte men i god behold efter at have været væk i tre timer.

Søren Aakjær, chef for skole-, dag- og fritidstilbud i Børn og Unge, forklarer hvad der skete før og under den dramatiske eftersøgning:

- Børnehavegruppen i en institution under Tranbjerg dagtilbud havde planlagt en udflugt, og en pædagogmedhjælper, der er tilkaldevikar, skulle blive på legepladsen med fire vuggestuebørn. Men vikaren havde tilsyneladende ikke forstået beskeden, og kort efter at børnehavebørnene klokken 9.45 var gået, tog hun tre børn med ud gennem lågen på udflugt. Hun forestillede sig, at hun kunne nå at indhente børnehavegruppen, men de tre vuggestuebørn kunne ikke gå så hurtigt, så de faldt bagud og børnehavegruppen foran vidste ikke, at de var på vej, og de forsvandt hurtigt ude af syne, beretter Søren Aakjær.

Arkivfoto: Claus Bech/Scanpix
Arkivfoto: Claus Bech/Scanpix

Ikke for nybegyndere

På et tidpunkt er vikaren med de tre små børn kommet godt ind i Tranbjergs stisystemer.

- Stisystemet er ikke for nybegyndere. Og hun farer simpelthen vild på stisystemet, og kan ikke finde tilbage til institutionen igen, så de sætter sig til at vente i håb om, at børnehavebørnene kommer tilbage ad samme vej.

Da børnehavegruppen en time senere vender tilbage til institutionen, går det op for de ansatte, at vikaren og tre børn mangler. De ringer alarm til områdechef, naboinstitutioner, forældre og politi.

- Politiet satte en større eftersøgning i gang, fordi der er så mange vandhuller i Tranbjerg. Så der kom både hunde og helikopter og politiets indsatsleder overtog eftersøgningen. Vi sætter stor pris på, at politiet tog situationen så alvorligt. Det vil vi gerne takke for, siger Søren Aakjær.

På det tidspunkt var nogle meget oprørte og utrygge forældre også for længst i fuld gang med at lede efter deres børn. Og omkring kl. 13 fandt en medarbejder fra en naboinstitution så medhjælperen med de tre børn på stisystemet.

Meget trætte børn

- De var meget trætte, men ved godt mod, og havde bare vandret lidt rundt og siddet ned.

Søren Aakjær lægger ikke skjul på, at vikaren har overtrådt instrukserne:

Men det er en rigtig uheldig sag, som beror på en dum misforståelse. Samtidig havde vikaren ikke sin mobiltelefon med, fordi hun var skiftet til noget overtrækstøj, og hendes mobil lå derfor tilbage i garderoben, fortæller Søren Aakjær.

Er der ingen af de andre tilbage i institutionen, der reagerede på at vikaren gik med tre vuggestuebørn?

- Ingen lagde mærke til, at hun gik med de tre børn, og da de opdagede, hun var væk, var de enige om, at hun nok var gået med den første gruppe. Så det er først, da børnehavebørnene kommer tilbage, at man opdager, der er noget galt.

Reglerne brudt

Må en medarbejder godt gå alene på tur med børn?

- Nej, det gør vi ikke. Og desuden skal der altid én med på en tur, der kender børnene. En medhjælper kan godt komme med på en tur som støtte men ikke alene. Og i Tranbjerg dagtilbud er det altid kun det faste personale, der tager på ture, fordi de kender børnene bedst.

Søren Aakjær understreger, at vikaren som omtalt heller ikke skulle med på turen.

- Det er en alvorlig fejl, at hun tager af sted, fordi hun dermed svigter vores regler. Det tager vi meget alvorligt.

Institutionen har tidligere brugt den samme vikar. Hun var efter episoden til afhøring hos politiet, som finder hendes forklaring troværdig. Der vil ikke blive rejst sigtelse for noget.

Spørgsmålet er, om kommunen vil benytte hende igen?

- Overordnet set er vi nødt til at kunne have fuld tillid til alle medarbejdere. Nu laver vi en nærmere vurdering af det spørgsmål, for der var tale om en alvorlig hændelse, siger Børn- og Unge-chefen.

For vild på stisystem: Medhjælper forsvandt med vuggestuebørn i flere timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce