Gigantisk P-kaos ved Dokk1: Hjemmeværnet sat ind

Sådan så billedet ud kort før middag fredag ved Dokk1. Skibe og biler side om side i et stort P-kaos. Tall Ships Races er en succes, og bilister opfordres til at parkere andre steder end på selve havnen. Foto: Jens Thaysen

Gigantisk P-kaos ved Dokk1: Hjemmeværnet sat ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk strømmer til Tall Ships Races på havnen - og det skaber kaos ved Mindets famøse T-kryds. Fredag eftermiddag er problemerne så store, at Hjemmeværnet er tilkaldt.

AARHUS: P-kaosset på Dokk1 er til at tage at føle på. Folk valfarter til Tall Ships Races på Aarhus Havn, og det fik allerede trafikken til at bryde sammen torsdag aften. Meget bedre var det ikke fredag formiddag, hvor Århus Stiftstidende også advarede om kaos omkring Dokk1.

De seneste timer er presset imidlertid kun taget til, og problemerne er ved 14-tiden så store, at Østjyllands Politi ekstraordinært har indkaldt Hjemmeværnet, der skal hjælpe med at dirigere bilisterne og på den måde forsøge at få styr på trafikken i området ved Dokk1 og Mindet.

- Dokk1's P-anlæg kan simpelthen ikke følge med. Derfor hober bilerne sig op foran, forklarer kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Janni Lundager.

Aarhus er på den måde blevet fanget i sin egen publikumssucces, og byen opfordrer på det kraftigste bilister til at skifte til alternativ transport i form af busser og Aarhus Letbane.

Både Østjyllands Politi og Aarhus Kommune opfordrer på det kraftigste folk til enten at tage letbanen, bussen eller cyklen, hvis de vil på havnen og se på skibe.

- Vi opfordrer publikum til at tage bussen eller letbanen og så nyde turen gennem byen, inden man når frem til den store oplevelse med de mange skibe på havnen, siger pressechef Michael Jaap, Kultur og Borgerservice.

Bilister, der kommer udenbys fra, kan med fordel stille bilen på den gratis Park & Ride P-plads i Lisbjerg eller andre steder, inden de hopper på letbanen.

Kaos er tegn på succes

Aarhus Kommune havde håbet på, at omkring 400.000 mennesker besøger havnen og de 50 skibe fra torsdag til søndag. Det eksakte antal gøres nok aldrig op, men mange besøgende har der allerede været.

- Det er et tegn på, at begivenheden er blevet det hit, vi havde håbet på. Jeg vil opfordre folk til at parkere længere væk end Dokk1, og så tage gå-turen som en oplevelse, siger Michael Jaap.

Torsdag blev det underjordiske P-anlæg i Dokk1 lukket ned en time, så robotterne kunne arbejde i fred med alene at hive biler op fra dybet. Fredag fortsatte besværlighederne ikke mindst udenfor Dokk1, hvor køen allerede om formiddagen er stor.

Problemerne bliver samtidig forstærket af, at det famøse T-kryds ved Mindet udenfor Dokk1 fortsat ikke fungerer optimalt. En ny løsning for T-krydset skulle have været i sving mandag, men projektet er udskudt 14 dage på grund af tekniske problemer.

Krydset skulle ellers åbne i en hel ny forklædning med sænkbare steler - pullerter - så det bliver muligt at lave en mere effektiv trafikstyring. Men det blev ikke til noget.

Gigantisk P-kaos ved Dokk1: Hjemmeværnet sat ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce