Grøn trafik: Aarhus Sporveje indsætter elbusser

Fra august 2019 bliver der insat elbusser på linje 13. Foto: Henrik Lund

Grøn trafik: Aarhus Sporveje indsætter elbusser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kollektive trafik i Aarhus skal gøres grønnere.

AARHUS: I et forsøg på at gøre den kollektive trafik grønnere indsætter Aarhus Sporveje i samarbejde med Midttrafik og Aarhus Kommune fire elbusser i drift fra august 2019.

Elbusserne skal køre på linje 13 mellem Frydenlund og Holme.

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, Bünyamin Simsek (V), er godt tilfreds med tiltaget, der skal være med til at realisere Aarhus Kommunes klimaplan frem mod 2020.

- Det er glædeligt, at vi får afprøvet elbusser, så luftforureningen og støjniveauet i den indre del af Aarhus bliver reduceret. Anskaffelsen af elbusser er derfor også i tråd med kommunens klimaplan, hvor vi netop har ønsket en elektrificering af den kollektive trafik, som ét af flere initiativer.

Overborgmester Frank Jensen og Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen ved buslinje 3A på Nordhavn Station mandag middag d. 20. februar 2017, hvor de offentliggjorde at Socialdemokratiet står sammen om visionen for et grønnere Danmark med mere bæredygtig bustrafik i form af mere fokus på elbusser. Lige nu er afgiften på el til elbusser ca. 200 gange højere end til S-tog. Den nuværende afgiftspolitik favoriserer på den måde dieselbusser frem for el og det spænder ben for overborgmester Frank Jensens vision om at udskifte alle byens forurenende dieselbusser med elbusser inden for de næste 10-12 år. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Den københavnske buslinje 3A holder her ved en af endestationerne, hvor den lader strøm fra en pantograf over bussen. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Elbusser på Linje 13
I august 2019 sætter Aarhus Sporveje fire elbusser i daglig driftElbusserne skal køre på linje 13 mellem Holme og Frydelund, gennem centrum

Ruten er cirka 15 km

Elbusserne reducerer CO2-udledningen med cirka 204 tons årligt

Volvo skal levere busserne, mens ABB leverer ladestandere

Støjer mindre

Busselskabet Aarhus Sporveje kører bybusserne i Aarhus og skal stå for den daglige drift af elbusserne. Her ser direktør Finn Mikkelsen frem til at medvirke til en forbedring af miljøet i Aarhus og samtidig få praktisk erfaring.

- En investering i elbusser er til gavn for såvel kundeoplevelsen som for miljøet i kraft af reduceret luft- og støjforurening. Med et projekt i denne størrelsesorden kan vi i lille skala opbygge værdifuld viden og erfaring, før vi går i stor skala.

For at kunne gennemføre en hel dags kørsel, skal busserne løbende lade strøm via en pantograf ved en endestation. Pantografen leveres af ABB, mens Volvo er valgt som leverandør af elbusserne, som bliver modellen Volvo 7900 Electric.

Elbusser udleder hverken CO2 eller partikler. Busserne bidrager derfor positivt til nedbringelsen af både den globale og den lokale forurening. Samtidig er støjen fra elbusser kraftig reduceret i forhold til dieselbusser.

Video: Sådan lader en elbus strøm på batteriet

Grøn trafik: Aarhus Sporveje indsætter elbusser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce