Grøn turistinformation i Aarhus

GoGreenBiksen er en ny butik i Aarhus. Her kan man købe bæredygtige produkter og få information om grønne steder i Aarhus. Men turister og andre besøgende kan også få tips til hvilke seværdigheder, de skal besøge, selvom det ikke er steder med en grøn profil.

Grøn turistinformation i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GoGreenBiksen i Frederiksgade giver grønne tips til turister og sælger bæredygtige møbler og børnetøj.

Byens officielle turistinformantion er lukket. Men nu åbner en alternativ turistinformation i Frederiks Gågade. Siden festugen sidste år har Daniel Walsh fra Idebutikken i Frederiksgade kæmpet for at tilføre nyt liv til den triste gågade. Under Aarhus Festuge 2012 havde Daniel Walsh og andre lokale ildsjæle held til at omdanne gågaden til en 'grøn gade'. Nu forsøger de at give gaden en mere permanet, grøn profil.

GoGreenBiksen.
GoGreenBiksen.
Foto: Flemming Krogh

GoGreenBiksen er en ny butik i gaden, hvor folkene bag GoGreen, som laver det bæredygtige Aarhus-kort, kombinerer en grøn turistinformation med en butik som sælger bæredygtige ting. GoGreenBiksen er et udstillingsvindue for bæredygtige produkter. WeRe, som er et Aarhus-firma, der laver farverige genbrugstasker, fylder en del af hylderne her. Børnetøj og T-shirts fra Grønsag, et andet Aarhus-firma med en grøn profil, er også til salg her.

GoGreenBiksen.
GoGreenBiksen.
Foto: Flemming Krogh

»WeRe og Grønsag sælger deres ting på nettet. Nu kan kunder, som har lyst til at se tingene i virkeligheden, komme herind og få dem i hænderne og købe dem her,« fortæller butiksbestyrer Karin Thim.

Udover at sælge bæredygtige produkter vil der også være en lille café, hvor kunder og andre besøgende kan udveksle grønne tanker og ideer.

»Det kunne være fint, hvis GoGreenBiksen bliver et mødested for lokale, som har lyst til at skabe grønne projekter i byen,« siger Karin Thim, som også kommer til at fungere som turistguide.

Rasmus Hørsted Jensen, som står bag GoGreen-kortet i Aarhus, sammen med Martin Thim, har valgt at satse på at lave en butik, hvor de får vist deres bæredygtige bykort frem. Som en slags turistguide.

»Vores bykort til bæredygtige steder i Aarhus er blevet populært på kort tid. Men vi vil bruge GoGreenBiksen til at komme ud til endnu flere mennesker. Derfor skal Karin (Thim red.) eller hvem der nu står bag disken, dele kort ud til turister og andre besøgende, som søger efter spændende, bæredygtige steder i byen. Vi tror på, at det kan skabe noget ekstra godt, når vi kombinerer en bæredygtig butik med den grønne turistinformation,« forklarer Rasmus Hørsted Jensen.

Gennem tre år har Rasmus Hørsted Jensen og Martin Thim fra GoGreen opbygget en stor viden om byens grønne butikker og seværdigheder. Den viden skal fortælles videre til de kunder, som kommer i GoGreenBiksen. Men de besøgende i butikken kan også få viden om steder i Aarhus, som ikke har en grøn profil.

»Vi har naturligvis fokus på steder med en bæredygtig profil. Det tror vi på er fremtiden for Frederiks Gågade og for resten af byen. Men hvis en turist får stukket vores GoGreenAarhus-guide i hånden med forslag til et par grønne caféer eller bæredygtige butikker, vil vi da også nævne rådhuset som en seværdighed, hvis det ligger på vejen derhen. Aarhus har mange særlige steder, som er værd at vise frem. Udover rådhuset er for eksempel Aarhus Domkirke og Bruuns Galleri også med på GoGreen-kortet, selvom de ikke nødvendigvis har en grøn profil,« forklarer Rasmus Hørsted Jensen.

GoGreen samarbejder med Visit Aarhus, som har nedlagt det tidligere turistkontor. Desuden er Aarhus Kommune involveret i de nye projekter i Frederiks Gågade.

»Vi er med i en projektgruppe, som kommunen har nedsat. Formålet er at skabe nyt liv i gågaden her. Nu åbner GoGreenBiksen, men inden længe er der nye butikker på vej her. Vi skal skabe nyt liv her i gaden og det mener vi, at den grønne profil skal give,« siger Daniel Walsh.

Grøn turistinformation i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce