Helmuth Nyborg i modvind igen

23arhNyborg4a6 Professor Helmuth Nyborg, Adslev Foto: Kim Haugaard 21122007

Helmuth Nyborg i modvind igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-forsker beskyldt for uredelighed af forskere på Aarhus Universitet.

Den omstridte forsker Helmuth Nyborg er igen anklaget for uredelighed.

Blandt andet professor emeritus Jens Mammen og lektor Morten Kjeld­gaard fra Aarhus Universet står bag anmeldelsen, skriver Information.

De hævder, at Helmuth Nyborg plagierer og vildleder i en forskningsartikel, hvor han beskriver, hvordan den gennemsnitlige IQ i Danmark vil falde med årene, fordi andelen af efterkommere af indvandrere fra såkaldte - lav-IQ- lande - vil stige.

I 2007 gik Helmuth Nyborg på pension efter en alvorlig irettesættelse fra Aarhus Universitet efter en sag, hvor han ikke kunne dokumentere, at mænd er klogere end kvinder.

Aarhus Universitet gav Helmuth Nyborg en advarsel for at have offentliggjort en videnskabelig artikel af en uacceptabel håndværksmæssig kvalitet. Da det blev konstateret, blev Helmuth Nyborg suspenderet i en kortere periode, fordi dekan Svend Hyllenberg anså forseelsen for så alvorlig, at den kunne have ført til en tjenestemandssag.

I 2008 var Helmuth Nyborg med i en ny international undersøgelse, hvor han mente at påvise, at jo mere religiøst et land er, jo mindre intelligente er indbyggerne.

Dengang ville Aarhus Universitet stadig ikke stå inde for kvaliteten af Nyborgs forskning.

Helmuth Nyborg i modvind igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce