Letbanefest havde det hele - kun én ting manglede

- Du kan klage eller du kan bage, lød mottoet for happeningen på Havnepladsen. og de mange hundrede gæster havde i den grad bagt. Foto: Flemming Krogh

Letbanefest havde det hele - kun én ting manglede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkefesten for letbanen på Havnepladsen blev en stor, varm hyldest til Aarhus. Til gengæld er det stadig uvist, hvornår letbanen åbner.

AARHUS: Sjældent er det at opleve en fest, hvor man hele tiden går rundt med en kluklatter i halsen og tænker: Hvor er det her sjovt!

Sådan en fest blev der holdt lørdag på Havnepladsen i Aarhus.

Under mottoet "Du kan klage eller du kan bage en kage" havde arrangørerne kaldt til folkefest for letbanen - uagtet at den ikke må køre med passagerer endnu.

- Nå, der kommer et letbanetog. Skal vi lige vinke, lød det fra en af arrangørerne, Adrian Matthew Fey, hvorefter de fremmødte - der var adskillige hundrede - jublende vinkede til letbaneføreren.

- De må være de ensomste mennesker i Aarhus, tilføjede Adrian Matthew Fey, der straks efter annoncerede, at der nu skulle spilles lotto.

- Hver gang, et letbanetog kører forbi, vil der blive udtrukket en vinder, proklamerede han.

Jo, det var sjovt.

Men der manglede en lille - vigtig - ting.

Lad os være stolte af, at Aarhus har fået en letbane. Så betyder det mindre, at den endnu ikke må medtage passagerer, var stemningen. Foto: Flemming Krogh

Uvist hvornår letbanen kører

Vi var nogle, der havde håbet på, at borgmester Jacob Bundsgaard (S) ville komme med den helt store overraskelse, da han gik på talerstolen. At han ville sige: "Vi nåede til enighed med myndighederne i går, og derfor kan jeg nu erklære Aarhus Letbane for åben. Værsgod, togene kører gratis resten af dagen."

Men nej, det var ikke lige det budskab, borgmesteren havde med til forsamlingen på havnepladsen. Faktisk havde han ingen løfter med overhovedet. Fakta er, at ingen i øjeblikket ved, hvornår Aarhus Letbane kommer til at køre. Det ligger fast, at det ikke bliver i Uge 50, som Aarhus Letbane og kommunen havde håbet på. Uge 50 slutter søndag.

Borgmesteren lød nu glad og stolt alligevel.

- Hvor er det fantastisk, at vi kan fejre, at letbanen kører - og at den lige om lidt må tage passagerer med, lød det.

Den melding blev modtaget med et hø-hø af forsamlingen.

- Men måske er det allerbedste, at vi er mødt frem i en fælles kærlighed til Aarhus. Tænk, at vi kan mødes på de her måde med en masse mennesker, vi ikke kender. Den slags er med til at skabe nye relationer i vores by, og det er jeg glad for. Det er virkelig med til at binde byen sammen, lød det fra borgmesteren.

Et smukt solskinsvejr var med til at gøre letbanefesten på havnen til en positiv oplevelse. Foto: Flemming Krogh

"Letbanen er blevet gjort til syndebuk"

Gæsterne så ud til at nyde festen og det flotte solskinsvejr i fulde drag.

- Jeg synes, det er synd, at letbanen er blevet gjort til syndebuk i den her sag, lød det fra en af de fremmødte, 32-årige Thomas Nygaard fra Åbyhøj.

- Det er jo en kæmpestor ting, at Aarhus har fået en letbane, og det er i sig selv værd at fejre. Det er så ærgerligt, at det i stedet er forsinkelsen, der er kommet i fokus.

Kage- og kaffebordene bugnede, solen skinnede og glade mennesker kom og gik. På den måde havde folkefesten det hele.

Altså pånær, at borgmesteren ikke sagde det, vi alle så gerne ville høre.

- Vi er her for at vise, at vi glæder os til den dag, letbanen må køre med passagerer, forklarede Helle og Henrik Friis fra Åbyhøj. Foto: Flemming Krogh

Letbanefest havde det hele - kun én ting manglede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce