Mere sikkerhed til cyklister og fodgængere ved universitetet

Med både cyklister, fodgængere, biler og letbane er der nok at holde øje med i krydset mellem Ringgaden og Randersvej. Men nu skulle det blive mere sikkert for de "bløde" trafikanter. Foto: Henning Bagger

Mere sikkerhed til cyklister og fodgængere ved universitetet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver det sikrere at cykle og gå til universitetet. Et samarbejde mellem kommunen, universitetet og studenterrådet har nemlig båret frugt, og det glæder rådets formand.

AARHUS: Nu bliver det sikrere for studerende og andre, der har deres daglige gang på Aarhus Universitet, at komme til og fra universitetet på cykel. Efter flere alvorlige ulykker, hvor cyklister er kommet slemt til skade og i nogle tilfælde endda er blevet dræbt, bliver der nu set på sikkerheden i krydsene ved universitetet.

Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Studenterrådet er nemlig mundet ud i nogle helt konkrete løsninger. Der er blevet malet en blå cykelstribe i krydset mellem Vestre Ringgade og Randersvej og fodgængerene har fået længere tid med grønt. Der er desuden malet en blå cykelstribe i krydset mellem Katrinebjergvej og Langelandsgade. Og det glæder Emil Outzen, der er formand for Studenterrådet.

- Vi er enormt tilfredse med det samarbejde, vi har haft med kommunen og universitetet, der i høj grad deler vores ønske om at skabe sikre rammer for de mange tusinde studerende. Vores gode dialog fortsætter heldigvis, derfor skal vi evaluere trafiksituationen igen, når Letbanen er åbnet, siger han.

Men arbejdet med at skabe mere tryghed for cyklisterne stopper ikke her. Med inspiration fra cykelgaden i Mejlgade er det nemlig blandt andet planen, at Universitetsparken også skal gøres til en cykelgade med mere fokus på cyklister og en fartgrænse på 30 km/t. Og det er ifølge Emil Outzen vigtigt, at arbejdet med at skabe tryghed fortsætter.

- De fleste studerende er jo på cykel eller gåben. Derfor bliver vi simpelthen nød til at sørge for, at de kan nå trygt frem uden at ende i farlige situationer i trafikken, siger han.

Mere sikkerhed til cyklister og fodgængere ved universitetet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce