Northside serverede 100 procent økologisk mad og champagne i 2017: Nye mål om bæredygtighed i år


Northside serverede 100 procent økologisk mad og champagne i 2017: Nye mål om bæredygtighed i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år serverede Northside 100 procent økologisk mad, vin og champagne til festivalens gæster. Målet for festivalen er at blive 100 procent bæredygtig og økologisk, selvom det bliver svært, siger talsmand.

AARHUS: Northside kunne sidste år præsentere et 100 procent økologisk menukort til festivalens sultne gæster. For første gang var alt mad, vin og champagne økologisk, men der mangler stadig et par ting endnu, inden alle drikkevarer er helt økologiske.

Festivalen har siden 2011 arbejdet seriøst mod at blive bæredygtige og økologiske, og målet er, at alt på festivalen skal være 100 procent bæredygtigt.

Sidste år kom de tættere på målet, da alt mad, vin og champagne for første gang var 100 procent økologisk. Fadøllene manglede kun seks procent, før de var i mål til at være helt økologiske, og spiritussen var kun fire procent fra.

Det er tredje år i træk at NorthSide har haft fremgang med økologien og bæredygtigheden. Men selvom det går den rigtige vej, er der specielt et enkelt punkt, der forhindrer festivalen i at være helt økologisk, siger talsmanden fra Northside, Jan Fogde:

- Vi er ufattelig tæt på at være en 100 procent økologisk festival nu, og som årene går bliver særlig det økologiske udvalg inden for vin og spiritus af bedre og bedre kvalitet. Der er dog fortsat enkelte produkter primært inden for sodavand, der ikke helt lever op til vores kvalitetskrav, og derfor kommer der nok til at gå nogle år inden alle drikkevarer er økologiske på.

OVERSIGT OVER ØKOLOGIEN PÅ NORTHSIDE 2017
  • 100 procent økologisk mad
  • 100 procent økologisk vin og champagne
  • 100 procent økologisk kaffe
  • 96 procent økologisk spiritus
  • 94 procent økologisk fadøl
  • 91 procent af alle ølkrus blev indsamlet og genanvendt
  • 78 procent af alt affald blev sorteret og genanvendt
  • 63 procent af al spiseemballage var organisk nedbrydeligt

Ambitiøs målsætning om grøn strøm

Det er ikke kun på mad og drikkevare-fronten, at Northside oplever fremgang. En ny rapport om festivalens bæredygtighed, viser, at de også er kommet langt med affaldssortering, grøn strøm og bæredygtigt spiseemballage.

Eksempelvis kom 91 procent af de udleverede plastkrus retur som pant sidste år. Samtidig stopper festivalen i år helt med at sælge vand i barerne for at minimere brugen af plastik. De regner med, at man på den måde sparer 8.000 flasker kildevand. Og de ølkander som blev brugt sidste år, bliver vasket og bruges igen i år.

Men bæredygtighed er ikke kun vigtigt for Northside selv. Festivalens gæster giver også udtryk for, at de synes, det er vigtigt, at Northside arbejder med bæredygtighed. Det fremgår af rapporten af 89 procent af gæsterne synes det.

Selvom Northside nåede i mål med 100 procent økologisk mad, nåede festivalen ikke helt i mål med ambitionen om grøn strøm, så fremadrettet er det noget af det, de vil fokusere på. I 2020 er målet at have 100 procent bæredygtig strøm på festivalen.

Northside serverede 100 procent økologisk mad og champagne i 2017: Nye mål om bæredygtighed i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce