Nu kommer sneen: Østjylland rammes af kraftigt snefald

Der er udsigt til kraftig snefald fra lørdag og frem til tirsdag. Foto: Michael Svenningsen

Nu kommer sneen: Østjylland rammes af kraftigt snefald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DMI varsler om risiko for snestorm søndag og forudser udfordringer for vejfolkene mandag morgen. Men allerede fredag eftermiddag kommer det hvide pulver til Østjylland. OBS: Dette er en artikel fra 24. januar 2019.

ØSTJYLLAND: Der bliver brug for huer, handsker og halstørklæder, og I kan godt finde ski og kælk frem. Og hvis I får øje på sneskraber, skovl og salt, når I alligevel er ude i skuret for at se efter ungernes vinterlegetøj, så stil det endelig ikke for langt væk. Der bliver nemlig brug for redskaberne i weekenden.

DMI varsler nemlig kraftigt snefald over Aarhus og Østjylland lørdag og risiko for snestorm både søndag og mandag. Men allerede fredag eftermiddag og aften falder årets første vedvarende snebyger, som garneres med fygning og blæst.

Det hvide pulver begynder ifølge meteorologerne at falde engang i løbet af fredag aften. Varslerne forudser, at der i løbet af fredag eftermiddag kommer mere udbredt sne fra vest med en temperatur på mellem 1 og 3 graders frost. Fredag aften og nat kommer der mere sne og en en overgang kan den falde som isslag. Sneen stopper i første omgang stopper lørdag formiddag, men dermed er weekendens snefald på ingen måde overstået.

- Der kommer en ny og større portion søndag, og det ser ud til at fortsætte helt frem til tirsdag, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Bolette Brødsgaard.

Risiko for snestorm

Mens snemængderne i den første bølge fredag og lørdag er knap så voldsomme, kommer der en del sne over Aarhus og Østjylland i anden bølge. Især søndag er der udsigt til en pæn dyne af sne. DMIs varsler siger, at der kan falde omkring 13 cm sne alene søndag.

Samtidig har DMI udsendt et varsel for hele landet søndag om risiko for snestorm.

- Der kommer blæst fra syd og sydvest, og det kan godt give lidt snefygning med tilhørende dårlig sigtbarhed. Fygningen kan godt blive en udfordring for vejfolkene, når østjyderne skal på arbejde mandag morgen, forudser Bolette Brødsgaard.

I alt forventer hun, at der i løbet af fredag-mandag falder 24 cm sne. Hvor meget - der falder tirsdag - er stadig for tidlig at spå om, men torsdag eftermiddag lyder meteorologerne forudsigelser på, at sneen i løbet af tirsdagen fortsætter langt op af dagen, men tager af i løbet af eftermiddagen.

Onsdag kan der igen komme sne i Østjylland.

Nu kommer sneen: Østjylland rammes af kraftigt snefald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce