Skrald havner på gaden: Sommeren har sat rekord i affald i byens gader

Så slemt så det ud klokken 7.30 på Lille Torv og Store Torv søndag morgen 27. maj på Lille Torv og Store Torv før kommunens fejemaskiner nåede frem - dagen efter Latinerfestival 2018. Billedet er taget af Martin Juul Iversen, som på Facebook skriver: "Skal vi nu ikke lige tage os sammen. Vi kan godt! Kom så!".Privatfoto

Skrald havner på gaden: Sommeren har sat rekord i affald i byens gader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Alle må tage et ansvar for at få en renere by, lyder det i et opråb fra manden, som er ansvarlig for affaldsindsamlingen i byen.

AARHUS: Affaldsmængderne i Aarhus Midtby er steget i år. Og stadig mere af skraldet havner tilsyneladende på gaden.

Udviklingen får manden, der er ansvarlig for affaldsindsamlingen på de offentlige arealer i Aarhus, Kim Gulvad Svendsen, til at tage bladet fra munden.

- Alle bliver nødt til at tage et ansvar. Ellers får vi aldrig en ren by, siger han.

Baggrunden for hans opfordring er, at der blev produceret usædvanligt meget skrald i Aarhus Midtby i sommeren 2018. Og at de store skraldmængder sandsynligvis er kommet for at blive.

Faktisk er der denne sommer blevet produceret mere skrald end i sommeren 2017, da Aarhus endda var europæisk kulturhovedstad.

En af årsagerne er, at der har været usædvanlig mange arrangementer i byen i år. Ikke færre end 1300 ansøgninger har kommunen fået. Endnu flere end sidste år, som ellers var rekordår.

- Tallene fortæller en historie om, at der virkelig har været gang i byen i år. Vi har blandt haft to meget store arrangementer, VM i fodbold på Havnepladsen og VM i sejlsport, siger Kim Gulvad Svendsen, der er driftschef i Teknik og Miljø i Kommunen.

Alle har et ansvar for, at byen er pæn. Alle skal hjælpe med at rydde op. Ellers får vi aldrig en ren by.
[i]Kim Gulvad Svendsen, driftschef Natur og Miljø. [/i]

Mere affald

Det voksende aktivitetsniveau i byen afspejler sig også i affaldsmængderne, som mandskabet, der tømmer skraldespande og fejer på gade og torve, samler sammen.

Der er kommet mere affald.

Faktisk er mængden af affald, som kommunens entreprenører har indsamlet i byen i perioden maj - juni, steget med godt 25 procent i år i forhold til samme periode sidste år.

- Mens vi i sommerperioden 2017 indsamlede 79 tons skrald fra affaldsstativerne, gader og torve, har vi i i år indsamlet over 100 tons, siger Kim Gulvad Svendsen.

Men stop lige - en så stor stigning i affaldsmængderne kræver vel ekstra mandskab for at indsamle det?

Især hvis en del af det havner på gader og torve.

Det får man ikke Kim Gulvad Svendsen til at sige.

- Alle har et ansvar

- Om vi skal have flere skraldemænd eller ej er en politisk beslutning. Jeg synes, at vi bliver nødt til at fortsætte debatten om, hvorfor det sviner så meget.

- For nogle få år siden var det som om, at folk var blevet bedre til at ramme skraldespandene og at tingene gik den rigtige vej. Men det synes jeg desværre ikke længere, at de gør.

Vi får aldrig en ren by, hvis ikke alle hjælper til, er hans pointe.

- Vi har alle et ansvar for, at byen er ren og pæn, og det ansvar bliver man nødt til at påtage sig. Måske har vi været for tilbageholdende med et sige det højt i et par år, fordi vi har haft en fornemmelse af, at udviklingen gik den rigtige vej.

- Nu siger jeg det igen så højt jeg kan: Alle har et ansvar for, at byen er pæn. Alle skal hjælpe med at rydde op. Ellers får vi aldrig en ren by.

- Kommunen kan ikke klare rengøringsopgaven alene. Det har den aldrig kunnet, og med de voksende affaldsmængder bliver det endnu sværere, siger Kim Gulvad Svendsen.

Skrald havner på gaden: Sommeren har sat rekord i affald i byens gader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce