Trods massiv lokal modstand: Flertal for Systematics højhus ved Brabrandstien

Sådan kan et højhus i 15 etager kobles på det eksisterende firma Systematics domicil, forestiller Byggeselskab Olav de Linde sig.

Trods massiv lokal modstand: Flertal for Systematics højhus ved Brabrandstien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet, SF og Liberal Alliance siger forud for byrådsmødet onsdag ja til højhus på 58 meter på Søren Frichs Vej.

ÅBYHØJ: Et snævert flertal på foreløbig 17 af Aarhus Byråds 31 medlemmer er parat til at feje den massive lokale modstand til side og sige ja til en ny lokalplan, der muliggør et højhus på 15 etager i 58 meter til firmaet Systematic på Søren Frichs Vej tæt ved den grønne ådal.

Sådan tegner situationen sig efter et møde i byrådets tekniske udvalg mandag aften.

Her sagde Socialdemokratiet, SF og Liberal Alliance ja til lokalplanen, mens Enhedslisten og Alternativet gik imod. Venstre tog derimod forbehold og ville på et senere gruppemøde, inden det afgørende byrådsmøde onsdag, drøfte partiets holdning til højhuset.

I forvejen har både Radikale og Dansk Folkeparti sagt nej til et højhus på stedet, mens De Konservative overvejer.

Alternativt forslag

Formanden for teknisk udvalg, Keld Hvalsø (EL) forklarer om sit nej til højhuset:

- Projektet med at udvide Systematic fejler ikke noget. Problemet er, at et højhus er helt fejlplaceret i ålavningen. Det kommer til at udjævne den geografiske struktur i ådalen og placeres lige op til den grønne kile, så udsynet i det rekreative område forstyrres af højhuset. Derfor kan vi ikke stemme for lokalplanen, siger Keld Hvalsø (EL).

Han erklærer sig desuden enig med arkitekt Kjeld Ghozati, der her i avisen har kritiseret kommunens højhuspolitik for at give for meget efter for developere med uinteressant arkitektur og arkitekterne for at lave for meget egoistisk arkitektur som ikke er tilpasset det område, det placeres i. Desuden har han lavet et alternativt forslag, som uden højhus kan give ligeså mange kvadratmetre eller endda flere.

- Det er jeg meget enig i. Der er tale om et flot højhus med kobberbeklædning, men det er dårligt placeret og kunne også stå mange andre steder, siger Keld Hvalsø.

Respekt for grøn kile

Hos SF svarer Jan Ravn Christensen, at man bakker op om lokalplan og højhus:

- Vi synes, højhuset respekterer den grønne kile og at det er fornuftigt at gå i højden frem for at bygge endnu et bredt hus, der bliver en barriere for synet og adgangen til den grønne kile. Skyggemæssigt vurderer vi også, at højhuset er mere skånsomt end en fem etagers blok mere, fordi skyggen vil flytte sig i takt med solens bevægelse.

Endelig finder Jan Ravn Christensen det afgørende for et ja, at Systematic er en vigtig arbejdsplads for Aarhus, der f.eks. ansatte 167 nye medarbejdere sidste år og skaber mange studiejobs.

Sagen om lokalplan 1066 er på byrådets møde som sag nr. 3 onsdag 14. marts.

Trods massiv lokal modstand: Flertal for Systematics højhus ved Brabrandstien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce