Kontramaskinen kværnede og de unge talenter fik blå mærker i AGFs hemmelige træningskamp

Tobias Sana og AGF tabte torsdag 2-3 i en testkamp mod HSV. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Kontramaskinen kværnede og de unge talenter fik blå mærker i AGFs hemmelige træningskamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF førte med to mål i torsdagens testkamp i Tyskland mod Hamburger SV, men tabte alligevel. Svenske Tobias Sana trak på skuldrene af resultatet, for indholdet i de 90 minutter var han godt tilfreds med, og flere af klubbens uprøvede talenter fik vigtig spilletid.

FODBOLD: Solbeskinnet eftermiddag, landskampspause, og derfor godt med lidt kamptræning i benene til de trængende og urutinerede. Løvfalds-matching.

Det var i hvert fald tankegangen bag torsdagens testkamp på træningsanlægget ved siden af mægtige Volksparkstadion i Hamborg. Her mødte en afbudsramt AGF-flok friske ind til 90 minutter mod Hamburger SV's 2. Bundesligamandskab, der havde revanche til gode for sommerens forsmædelige 1-5-nederlag i version ét af de to klubbers indbyrdes test-program.

Dengang blev nedrykkerne fra den fineste tyske fodboldrække kørt midtover af en veloplagt århusiansk kontramaskine, der dog til dette møde altså mødte op i en revideret og noget mere ungdommelig udgave.

Ingen Jakob Ankersen, ingen Adama Guira, ingen Niklas Backman, der var blandet de spillere, der blev sparet - og ingen Mustafa Amini eller Jens Stage, der er blandt de AGF-spillere, der er indkaldt til landsholdstjeneste i disse uger.

Men så var der derimod plads til en pæn flok U19-spillere samt en U17-målmand, der alle kunne hamre ind i lærerig fysik, international matching, skulle de komme på banen.

Det kom de. Alle sammen.

AGF endte med at tabe opgøret mod de firskårne tyskere med 2-3, og selvom AGFerne første med 2-0 på scoringer af Ryan Mmaee og Casper Højer Nielsen, så var resultatet ikke det vigtigste i det nordtyske. Det var præstationen.

- Det er et rigtig godt hold, vi spiller mod. De er gode med bolden, spiller hurtigt og går til den i duellerne. Vi har scoret syv gange mod dem i to kampe nu, og de unge spillere fik snust lidt til niveauet, så det var godt. Og så lever vi med, at de vinder, når nu de blandt andet får et billigt straffespark, smilede AGFs svenske kreatør, Tobias Sana efter opgøret, hvor han var en af banens mest toneangivende spillere, og da også omstillings-arkitekten bag begge AGF-mål.

Ved det første sled han sig fri på venstrekanten og sendte bolden ind i fødderne på en fri Ryan Mmaee, og kort inde i 2. halvleg drev han bolden frem i endnu en farlig omstilling, så Mustapha Bundu kunne spille en fremadstormende Casper Højer fri til en fordobling af føringen.

Hjemmeholdet slog tilbage, fik reduceret, udlignet på straffespark, kampen vippede med tyskerne mest på bolden, men AGF som det farligste hold.

Testkamp
  • Hamburger SV (2. Bundesliga)-AGF 3-2 (0-1)
  • Mål: 22. 0-1 Ryan Mmaee. 47. 0-2 Casper Højer Nielsen. 58. 2-1 Bakery Jatta. 64. 2-2 Bakery Jatta (str.) 88. 3-2 Khaled Narey.
  • AGF: Kasper T. Kristensen/70. Daniel Gadegaard - Dino Mikanovic/70. Mikkel Lassen, Pierre Kanstrup/70.Jakob Kiilerich, Jesper Juelsgård/70. Daniel Thøgersen, Casper Højer/70. Albert Erlykke - Björn Daniel Sverrisson - Kasper Lunding/60. Marinus Mandal, Søren Bugge, Tobias Sana/70. Gustav Mogensen, Mustapha Bundu/70. Alexander Ammitzbøll - Ryan Mmaee
  • Tilskuere: Cirka 200 på HSVs træningsanlæg

Godt for de unge

Herefter gik der så klassisk træningskamps-udskiftning-fanfare i foretagendet - ud med de rutinerede kræfter, ind med uprøvet ungdom: Marinus Mandal, Daniel Thøgersen, Gustav Mogensen, Jakob Kiilerich, Mikkel Lassen, Alexander Ammitzbøll, Albert Erlykke og Daniel Gadegaard på kassen - og det lukrerede HSV altså på til sidst.

- Det er godt for de unge at prøve at spille mod et hold, der spiller på den her måde. De spiller jo internationalt, og ikke lige så kompakt, som vi gør det hjemme i Superligaen. De går frem på banen og efterlader nogle rum bag dem. Det var på den måde en god test for alle. Vi, som normalt spiller, fik prøvet noget hurtigt omstillingsspil af og de unge, der kom ind, mærkede hvad det kræver rent fysisk, kom det fra Sana, der selv blev skiftet ud efter godt 70 minutters spil. Og det efter en præstation som en af banens bedste.

Føler han et ansvar i forhold til at lære fra sig til de unge talenter?

- Nej, det gør jeg faktisk ikke. Jeg kan jo ikke rende rundt og fortælle dem hver især, hvordan de skal spille fodbold. Det skal komme fra dem selv, ikke fra mig. Jeg giver gerne gode råd her og der, men skal du udvikle dig som ung spiller, skal du selv lære og finde ud af, hvad det kræver at gå hele vejen. Og der er sådan en kamp her mod en klassemodstander rigtig brugbar, sagde Tobias Sana.

Kontramaskinen kværnede og de unge talenter fik blå mærker i AGFs hemmelige træningskamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce